Herlev Eagles var på besøg i Sparekassen Danmark Isarena, og det endte med en storsejr på 8-1 til Pirates, der dermed kunne tage lidt revanche for de to nederlag, som det er blevet til i sæsonen indtil videre mod Herlev. Målene blev delt ud på seks forskellige spillere, hvor Jonas Jakobsen og Pierre-Olivier Morin endte som dobbelt målscorere, og Charlie Curti blev noteret for fire point.

Aalborg Pirates - Herlev Eagles 8-1 (2-1, 3-0, 3-0)
Mål: 08:44 1-0 Charlie Curti (Spelling, Ju. Jakobsen), 14:38 1-1 Magnus Molge (Lapenkov, Olsen), 16:46 2-1 Julian Jakobsen (Spelling, Bjorkstrand), 25:06 3-1 Pierre-Olivier Morin (Curti, Anderson), 28:27 4-1 Tobias Ladehoff (Ma. Højbjerg, Curti), 33:34 5-1 Pierre-Olivier Morin (Curti, Panelin-Borg), 41:33 6-1 Kirill Kabanov (Knudsen, Ladehoff), 56:42 7-1 Jonas Jakobsen (Koch, Carstensen), 59:09 8-1 Jonas Jakobsen (Curti)

Udvisninger: Pirates 1x5+20 (Julian Jakobsen), 1x2 min., Eagles 6x2 min.
Tilskuere: 3118

Til eftermiddagens kamp var der ingen ændringer på værterne, Aalborg Pirates' hold til kampen, mens der var flere, der manglede ved gæsterne fra Herlev Eagles i forhold til kampen i fredags på hjemmebane mod Herning. Pirates var fortsat uden forwards Mikkel Højbjerg og Emil Marcussen, mens Herlev var uden målmand Lukas Horák, back Christoffer Frænell og forward Kyle Osterberg, mens back Max Vilstrup Olesen og forward Jake Horton stadig var ude til kampen.

Forud for kampen blev det annonceret, at Sparekassen Danmark har købt halnavnet for de kommende tre sæsoner, så Pirates fremadrettet spiller deres kamp i Sparekassen Danmark Isarena.
Eftermiddagens målmandsduel stod mellem Frederik Søgaard for Pirates og Christian Elmose for Herlev. Det var Søgaards første minutter i Metal Ligaen for Pirates i denne sæson.

Det var Pirates, der fik lagt et godt pres på Herlev i starten af kampen, hvor Pirates i flere omgange var tæt på at komme foran. Efter små fem minutter kom der et mindre stop i spillet, da den ene linjedommer, Niklas Knøsen, blev ramt på hjelmen og kunne ud for at blive tjekket. Det betød et par minutter, hvor der kun var tre dommere på isen. Knøsen kom dog tilbage kort efter, og fuldførte kampen.
Pirates kom også planmæssigt foran, da Thomas Spelling fandt Charlie Curti tæt under mål, hvor han var stødt med frem fra sin backposition. Pirates blev ved med at presse Herlev i bund, men det lykkedes for Herlev at udnytte en af de sporadiske chancer, de fik spillet sig frem til. Magnus Molge sendte pucken fra slottet i nettet via overliggeren, hvilket var med til at sætte en mindre dæmper på stemningen i hallen.
Efter et mindre Herlev pres efter det udlignende, så fik Pirates fanget Herlevs 3. kæde inde mod danskerkæden, og mens at der var en afventende udvisning til Herlev, endte pucken ved Julian Jakobsen, der bragte Pirates foran igen. Halvandet minut senere måtte Julian Jakobsen dog skøjte tidligt i bad efter en tackling i banden på Matthias Asperup.
2-1 til Pirates efter 1. periode, hvor det var Pirates, der pressede Herlev ned i flere omgange.

Grundet udvisningen til Julian Jakobsen sluttede Pirates første periode i undertal, og startede også anden periode i undertal. Anders Koch var dog millimeter fra at score et vanvittigt mål, da han sendte pucken fra egen mållinje og ud af zonen. Her ville Christian Elmose stoppe den, men dirigerede den i stedet mod eget mål, hvor den endte klods på stolpen.
Herlev havde ikke de store muligheder i powerplay, hvor det var Pierre-Olivier Morin, der var tættest på at bringe Pirates på 3-1, mens de var i undertal. Morin tog dog revanche efter små fem minutter, hvor han styrede skuddet fra Charlie Curti i nettet til 3-1.
Badebilletten til Julian Jakobsen rykkede naturligvis rundt på kæderne, hvor Pirates gik ned på tre kæder og arbejdede hårdt i alle kæder.
Tobias Ladehoff ville også være med i festen, hvor han gjorde det til 4-1, da pucken endte hos ham, og han kunne sende pucken i nettet, hvor Martin Højbjerg var godt placeret foran Christian Elmose. Dommerne skulle dog ud at tjekke, om der var interference i situationen, men det var der ikke nogen tegn på, og målet blev godkendt. Herlev virkede trætte og kunne ikke komme frem til de store muligheder, hvor de blev presset tilbage i egen zone. Pirates gjorde det også til 5-1, da Pierre-Olivier Morin hamrede pucken i nettet til 5-1. Herlev tog timeout for at rettet nogle ting, men det var stadig Pirates, der var i fuld kontrol. Jeppe Jul Korsgaard var også tæt på at gøre det til 6-1, men Christian Elmose kom ud af målet og fik grebet Korsgaards afslutning.
5-1 efter 2. periode, hvor Pirates var i fuld kontrol, men et par store redninger fra Christian Elmose gjorde, at det ikke var større.

Pirates havde også heldet med sig i kampen, hvilket man kunne se på målet til 6-1, hvor Tobias Ladehoff vinder faceoff tilbage til Lasse Bo Knudsen, der hamrer til pucken, der rammer Kabanovs stav og snyder Christian Elmose i målet helt, da han er på vej til den anden side af målet.
Begge hold havde kun en interesse i 3. periode, og det var at undgå skader og karantæne. Kampen var blevet afgjort i 2. periode, og det var tydeligt at se i 3. periode, hvor det ikke kom til de store chancer i nogle af enderne. Det mest dramatiske øjeblik i 3. periode kom, da Herlevs Magnus Molge og Pirates' Victor Panelin-Borg kom i en mindre brydekamp efter en slashing fra Molge på Panelin-Borg.
Jonas Jakobsen, der havde fået mere spilletid efter Julians badebillet, lukkede målscoringen med scoringer til 7-1 og 8-1 indenfor de sidste fire minutter af perioden.

Pirates spiller næste gang på torsdag, hvor turen går til Odense, hvor Bulldogs tager imod, mens næste hjemmekamp er mandag 8. november, hvor Rødovre Mighty Bulls kommer på besøg i Sparekassen Danmark Isarena.