Aalborg Pirates forsat deres flotte sæsonstart med en sikker sejr på 2-6 i Rødovre denne tirsdag aften. Især nordjydernes powerplay var i topform og leverede helt tre scoringer undervejs i kampen.

Rødovre Mighty Bulls – Aalborg Pirates 2-6 (0-1, 1-4, 1-1)
Mål: 14:41 0-1 Eric Gotz (Ju. Jakobsen, Lajeunesse) PP1, 24:49 0-2 Julian Jakobsen (E. Gotz, Lajeunesse) PP1, 28:48 0-3 Patrick Bjorkstrand (Uassisteret), 33:55 1-3 William Bundsgaard (Böll, Magee) PP1, 37:01 1-4 Joonas Niemelä (Lajeunesse) PP1, 37:32 1-5 Patrick Bjorkstrand (Nielsen, Ladehoff), 47:14 2-5 Jacob Sebastian Böll (Bergholt, Krarup) PP1, 53:06 2-6 Darien Craighead (Ju. Jakobsen, Lajeunesse)

Udvisninger: Mighty Bulls 4x2 min., Pirates 5x2 min.
Tilskuere: 950

Aalborg Pirates kom flot ud til dagens udekamp i Rødovre, og fik med det samme sat Albert Adamsen og Rødovres defensiv under stort pres. I store dele periode var et spil til et mål, men den tidligere pirat i hjemmeholdet mål lavede flere store redninger i kampens først kvarter.

Føringsmålet til de nordjyske pirater lå dog i luften, og med fem minutter igen af perioden kom det. I et tålmodigt og klogt powerplay fik Julian Jakobsen sendt en aflevering ind i midten af slottet, hvor Eric Gotz havde sneget sig ind. Uden tøven hamrede den amerikanske back pucken ind langs Adamsens venstre stolpe, hvilket var Erics første mål i Aalborg Pirates.

Anden periode forsatte med Aalborg i kontrol og dominans. Piraterne virkede bedst i tanke og handling, og derfor var alt andet end ufortjent, at Julian Jakobsen efter fem minutter af perioden kunne gøre det til 0-2. Igen i powerplay, og denne gang efter et langskud fra Eric Gotz, hvor både Julian Jakobsen styrede pucken forbi Albert Adamsen.

Lidt under halvvejs inde i opgøret fik Aalborg Pirates også gjort scorede i 5 mod 5. Patrick Bjorkstrand fik opsnappede en puck i midtzonen, og sammen stak afsted i en kontra. Bjorkstrand valgte selv at gå på mål, og med en glimrende håndledsafslutning vippede han pucken op i målhjørnet til 0-3.

Det virkede som afgørelsen på kampen, men bedst som det lignede et spørgsmål om tid inden nordjyderne fik scorede til 0-4, fik hjemmeholdet reducerede. I et powerplay fik William Bundsgaard pludselig plads i slottet, og herfra fik han sendt pucken forbi George Sørensen til 1-3.

Heldigvis blev drengene langt fra slået ud af kurs efter reduceringen, og få minutter senere blev tremålsføringen genetablerede. For tredje gang i powerplay, men denne gang med Joonas Niemelä som afslutter. Efter godt et minut flot og bevægende overtalsspil lykkedes det Julian Jakobsen at ligge en perfekt pasning over på bagstolpen, hvor den finske center kunne styre pucken ind bag Adamsen.

Blot 30 sekunder senere blev det også 1-5, da Ladehoff først kom flot ind i zonen med fart, og gik bag om mål. Herfra lagde han pucken tilbage til Nikolaj Nielsen, der fræk spillede pucken videre over til Patrick Bjorkstrand som i store set tomt mål kunne score sit andet mål i perioden.

Med en firemålsføring inden de sidste tyve minutter, så handlede det mest om at få kørt sejren stille og roligt i land. Det lykkedes i store dele af perioden, dog med et enkelt udsving efter 45 minutter, hvor Rødovre Mighty Bulls fik reducerede til 2-5.

Piraterne overlevede dog det efterfølgende pres fra hjemmeholdet, og fik genvundet kontrollen på kampen og med seks minutter igen kom afgørelsen, da Darien Craighead scorede til 2-6. Bag mål fik Julian Jakobsen pucken ind til angriberen, som i to omgange fik skrabede pucken ind til sin første scoring i Metalligaen.

2-6 blev også resultatet i Holger Danske Arena, og dermed sikrede Aalborg Pirates sig tre yderligere point, hvilket bringer nordjyderne op på førstepladsen i Metalligaen. Næste kamp er på fredag i Sparekassen Danmark Isarena, hvor Herning Blue Fox kommer på besøg til et opgør i toppen af tabellen.

Vil du hjælpe os til afvikling af kampe?