Efter 17 sejre i træk i Metal Ligaen over Odense Bulldogs, så gik den ikke længere. Bulldogs fightede heroisk foran eget mål, og Pirates formåede ikke at score yderligere end det ene mål, som Victor Rollin-Carlsson scorede i 1. periode.

Tirsdag aften i Sparekassen Danmark Isarena skulle hjemmeholdet tilbage på sporet, mens Odense kunne tage et godt skridt mod Final4 med en sejr. Historikken var dog ikke på Bulldogs' side, da Pirates har vundet de seneste 17 kampe i træk mod Bulldogs. På hjemmebane er de seneste 10 kampe endt med en sejr til Pirates, og man skulle tilbage til januar 2019 for at finde den seneste sejr til Bulldogs i Aalborg.

På holdkortet manglede Pirates stadig Mikkel Højbjerg og Andreas Nielsson i offensiven, mens backen, Lukas Buchta, stadig var ude med den skade, som han pådrog sig i sin første kamp for Pirates tilbage i starten af oktober.

Målmandsduellen stod mellem George Sørensen for Aalborg Pirates og Stefanos Lekkas for Odense Bulldogs.

Det var en rodet start på kampen fra begge holds side, hvor der var en del fejlafleveringer, og en af disse fejlafleveringer var tæt på at give kampens første mål, da Gunars Skvorcovs opsnappede pucken, men Sørensen var hurtigt ude for at gøre vinklen lille. Pirates fik arbejdet sig ind i kampen, og pludselig stod Thomas Spelling helt fri foran mål, men hans afslutning sad lige på Lekkas i Odensemålet. Kort efter var det Trevor Gooch, der var tæt på, men pucken hoppede lige foran hans stav, så han fik ikke ordentlig træf på pucken.
Pirates satte Bulldogs under pres, hvilket gav en del chancer, men man var ikke effektive foran Lekkas, før Victor Rollin-Carlsson modtog en aflevering fra Tobias Ladehoff og kunne afdrible Lekkas og sende pucken i nettet til nordjysk føring efter små 14 minutter.
Efter scoringen var det Bulldogs, der havde pucken en del i Pirates' zone, men Pirates havde kontrol over Bulldogs spillerne, der ikke kom ind foran mål. Bulldogs fik dog chancen i powerplay, da Emil Marcussen røg ud for en høj stok på Arturs Salija, men Bulldogs kom kun til et par enkelte muligheder, uden at man satte Sørensen på de store prøver.
1-0 efter 1. periode, hvor Pirates havde været i kontrol, mens Bulldogs kom til sporadiske chancer.

Bulldogs startede 2. periode bedst med et par gode muligheder, men derefter var det Pirates, der stod på det meste efterfølgende. Pirates overtog perioden, og det var nærmeste mirakuløst, at Pirates ikke havde scoret, da vi rundede den halve periode. Chancerne stod i kø, hvor Kirill Kabanov ramte overliggeren, mens Julian Jakobsen havde næsten tomt mål, men sendte pucken ved siden af målet. Kort efter var det Victor Rollin-Carlsson havde muligheden, men han sendte ligeledes pucken ved siden af mål. Bulldogs kom til sporadiske muligheder, men Sørensen var vågen, når spillet kom ned til ham.
Pirates kom i powerplay med små fem minutter tilbage af perioden, men det gav ikke de store muligheder. Bulldogs var stadig godt inde i kampen, selvom de var under stort pres.
Stadig 1-0 til Pirates efter 2. periode, hvor der var chancer til en del flere mål.

Bulldogs fik næsten den perfekte start på 3. pladsen, da David Karlsson tog et raid op af isen og skar ind foran Sørensen, men Sørensen lukkede ned for muligheden og blokerede pucken. Så burde Pirates være advaret for, at Bulldogs havde chancen for point.
Pirates kom endnu en gang i powerplay, og denne gang var Pirates tæt på flere gange. Victor Rollin-Carlsson havde ikke en fin linje til målet, men forsøgte i stedet via en Bulldogs-skøjte, og det var også tæt på.
Bulldogs fik udlignet efter små otte minutter, da Brien Diffley sender pucken på mål fra blueline, hvor Jesper Thörnberg ser ud til at rette pucken af foran mål. Dommerne skulle dog ud for at tjekke målet, da pucken var hurtigt inde og ude af målet. Billederne viste dog ikke nogen tvivl, om Bulldogs havde udlignet.
Pirates fik sat Bulldogs under et gevaldigt pres i slutminutterne af perioden, hvor pucken fløj omkring det fynske mål, men pucken hoppede ikke ind over stregen. Kampen endte 1-1, og derfor skulle der overtid til at afgøre kampen.
1-1 efter 3. periode, hvor Bulldogs kom under et stort pres, men Lekkas spillede en stor kamp for Bulldogs.

I overtiden spillede begge hold pucken rundt i egne kæder, men det var Bulldogs' Arturs Salija, der sendte pucken i nettet til fynsk jubel. Dermed tog Bulldogs et stort skridt mod deltagelse i Final4 til februar, da de har syv point ned til Rungsted, der har tre kampe tilbage at spille.

Pirates spiller næste gang på fredag kl. 20.00, hvor Rungsted Seier Capital kommer på besøg i Sparekassen Danmark Isarena.

Kampfakta:
Aalborg Pirates - Odense Bulldogs 1-2 (1-0, 0-0, 0-1, 0-1)
13:59 1-0 Victor Rollin-Carlsson (Ladehoff, Spelling)
48:15 1-1 Jesper Thörnberg (Salija, K. Jensen)
61:46 1-2 Arturs Salija (Piroutek, Nieminen)

Udvisninger:
Pirates: 1x2 min.
Bulldogs: 2x2 min.

Tilskuere: 2324


VIDEO: NIKOLAJ CARSTENSEN efter Aalborg-Odense Efter 206 landskampe: Julian Jakobsen stopper på landsholdet og helliger sig klubkarrieren