Selvom kampen ikke har betydning for Final 4 regnskabet, så er håneretten på spil i morgen, når vi drager nordpå til en kamp mod lokalrivalerne

På søndag gælder det årets første udebanekamp mod lokalrivalerne fra Frederikshavn White Hawks. Og dermed er det også den første chance for at tage de blot 60 km ned af E45 med tre point i bagagen. Håneretten tilhører os fortiden, efter sidste sæsons katastrofale nedtur fra Danmarks nordligste klub, som missede slutspillet. Som vores fans skrev: ”I toppen af Danmark ligger bunden af hockey”.

Dagens modstandere havde håbet at denne sæson ville begynde bedre, hvilket den også er, men dog uden at være nok til at få den væk fra bundstriden i Metalligaen. Blot 7 point i de første 8 kampe er det blevet til for vendelboerne, og blot en enkelt sejr er kommet i ordinær tid.

Et af de helt store problemer for White Hawks har været deres manglende evne til at score mål. Blot 15 gange har de fået modstandernes net til at blafre, hvilket er det laveste af alle hold i ligaen. Et problem som allerede i første runde viste sig for vendelboerne i første runde, hvor de var forbi Sparekassen Danmark Isarena. Kampen sluttede med en 1-0 sejr til os, og det var på ingen måde var ufortjent, at vi løb med sejren. Vi kunne sagtens have scoret yderligere mål i kampen, men det ville det være forkert at sige, at Frederikshavn ikke havde muligheder til det samme. Især i anden periode var kampens gæster tæt på, men George Sørensen og et par afbrændere forhindrede en udligning.

Det problem har forsat for Frederikshavn White Hawks, og i de første otte kampe har de ikke formået at score mere end 3 mål i en kamp. Det bringer et enormt pres på defensiven og Tadeas Galansky, som dog har stået for det indtil videre. Især i Frederikshavns seneste sejr mod Esbjerg Energy var Galansky en sprællemand uden lige. Han er en af de bedste målmænd nogensinde i den danske liga, og han har vist klassen i opstarten, og dermed er en af opskrifterne for os i morgen at få skudt hul i den tjekkiske målvogter.

Derudover er det også værd at nævne at selvom kampen ikke tæller med i Final 4 regnskabet, så er det en lokalkamp, som ingen har lyst til at tabe. Spillerne kender til rivaliseringen, og de ved at fansene forventer en sejr. Det bliver hektisk, hvor begge fangrupper ville være højlydte og skabe en intense atmosfære, som giver den smule ekstra til kampens spændingsniveau.

Mange af spillerne kender samtidig hinanden, og har spillet i begge klubber. Bare sidste år tog flere spillere skiftet mellem Frederikshavn White Hawks og Aalborg Pirates, og det kendskab giver også lidt ekstra. Heriblandt fik vi både Sebastian Brinkman og Jonas Jakobsen tilbage, mens Frederikshavn hentede Thomas Spelling ind i offensiven.

Samlet set, så plejer kendskabet til hinanden, samt den gode atmosfære at løfte spillet på isen. Derfor kan det forventes, at der vil være en stor intensitet og masser af vilje fra begge mandskaber. Også selvom det i princippet er den første ”normale” Metalliga kamp i grundspillet i oktober, hvor betydningen af resultatet først kan gøres op om 5 måneder. Grunden til at denne kamp ikke tæller med i Final 4 regnskabet er at den blev flyttet før sæsonstart, og dermed oprindeligt var sat til at spilles efter de første 16 spillerunder.

Lokalopgør har ofte deres eget liv, og derfor er det altid specielt når man har chancen for at tage en sejr med hjem fra Vendsyssel, hvilket vi har chancen for at gøre om 24 timer.

 


Fræk udskifting sikrede os overtidssejr Førstepladsen generobrede efter flot sejr over Esbjerg Energy