En skidt første periode og stor effektivitet fra modstanderne betød, at vi måtte rejse hjem fra Sjælland uden point

Herlev Eagles – Aalborg Pirates 5-3 (3-1, 2-1, 0-1)
Mål: 00:59 1-0 Maxime Trépanier (True, Just Petersen), 08:14 2-0 Tim Daly (True, Skedung), 12:22 2-1 Eric Gotz (Carstensen, Lajeunesse) PP1, 13:58 3-1 Isac Skedung (Trépanier), 26:33 3-2 Eric Gotz (Carstensen, Niemelä) PP1, 28:56 4-2 Nicklas Heinerö (Povlsen), 29:23 5-2 Oliver True (Trépanier, Lundvald Nielsen) PP1, 53:00 5-3 Kirill Kabanov (Ladehoff, Weichel)

Udvisninger: Eagles 4x2 min., Pirates 9x2 min.
Tilskuere: 1056

Der var lagt op til et topbrag i Herlev, da Herlev Eagles havde besøg af Aalborg Pirates. Et opgør som på mange måder var ganske lige, men hvor forfærdelig start på kampen kostede dyrt. Allerede efter et minut var det Maxime Trépanier, som scorede til 1-0. En hurtig spilvending kostede dyrt og sendte den canadisk angriber fra Herlev afsted inden han scorede til 1-0.

Vi forsøgte at komme tilbage i opgøret, og vi satte os tungt på spil og chance efter chokstarten. Desværre så ville pucken ikke hoppe vores vej i de første ti minutter og på noget der vel var deres anden reale chance, scorede Tim Daly til 2-0 med en baghånd efter otte minutter.

Ganske som tidligere i sæsonen, så lader Santeri Heiskanens tropper sig ikke slå ud af en dårlig start, og i et powerplay fire minutter efter 2-0 scoringen slog Eric Gotz til. Efter flere gode afslutningen, fik Gotz plads til sende et kraftfuldt håndledskud direkte op i nettaget bag en chanceløs Emil Zetterquist.

Man havde håbet på en gentagelse af onsdagens kamp, men mod Herlev i denne sæson bliver alle fejl bare straffet. Et pucktab i egen zone satte gang i en sjællandsk kontra, hvor Trépanier fandt Isac Skedung, som scorede til 3-1.

Begge hold havde chancer til yderligere scoringer i første periode, men både George Sørensen og Emil Zetterquist var stærke i de sidste minutter. Vi skulle dermed finde en vej tilbage i opgøret i de sidste 40 minutter, og fra anden periodes start kom vi fint i gang.

Til trods for de mange kampe på kort tid og den smalle trup pga. skader så var energien og viljen istand til at matche hjemmeholdet, og det var langt fra ufortjent at Eric Gotz efter 26 minutter gjorde det til 3-2. Målet faldt igen i powerplay, og lignede i den grad det første.

Desværre så har Herlev været ligaens mest kyniske og opportunistiske hold i år, og kom der et klart eksempel på kort efter. Netop som vi havde haft en fin chance for en udligning, slog Nicklas Heinerö til på en halv chance. Fra en faceoff cirklen efter en lang pasning hamrede pucken op i det lange hjørne bag George Sørensen.

En virkelig bitter udvikling, som blev værre minuttet senere, da Herlev Eagles i deres eget powerplay gjorde det til 5-2 på et langskud fra Oliver True.

Piraterne pressede alt de kunne men Emil Zetterquist stod en god periode i hjemmeholdets mål, og i den anden ende var Trépanier tæt på at gøre det til 6-2 da han ramte stolpen bag Magnus Bjørn. Bjørn var kommet ind efter 5-2 målet og stod en ganske flot anden periode som desværre endte med en tremålsføring til Herlev Eagles.

Desværre lykkedes det aldrig rigtig at komme tilbage i opgøret i tredje periode hvor flere udvisninger betød at vi aldrig fik etablerede et pres mod Herlevs mål. Dog skal boxplayet og Magnus Bjørn roses, da de klarede både 4 mod 5 og hele to minutters 3 mod 5 på flotteste vis med vigtige blokeringer og redninger.

Det heroiske boxplay blev belønnet med syv minutter igen, da Kirill Kabanov lige efter et powerplay reducerede. Lidt heldigt, da Tobias Ladehoff sendte pucken på mål, hvor den ramte den russiske angriber og gik ind.

Drengene gav den alt den kunne til sidst, men den sidste skarphed manglede. Derfor fik Herlev kørt minutterne af klokken og vandt opgøret 5-3. En ærgerlig afslutning på en hård start på oktober, som har budt på fem kampe på elleve dage. Nu venter der en uges pause for piraterne, inden turen går til Herning