Julian Jakobsen fik en afgørende rolle i KVIK Hockey Arena, da han med to mål og en assist sendte rævene til tælling.

Herning Blue Fox – Aalborg Pirates 4-5 (1-1, 1-2, 2-2)

Målscorer Aalborg Pirates: 1-1 Joonas Niemala (Derian Craighead, Eric Gotz) 2-2 Julian Jakobsen (Troy Lajeunesse) 2-3 Troy Lajeunesse (Joonas Niemala, Julian Jakobsen) 3-4 Derian Craighead (Eric Gotz, Joonas Niemala) 4-5 Julian Jakobsen (uass.)

Målscorer Herning Blue Fox: 1-0 Morten Poulsen (Oskars Cibulskis) 2-1 Martin Eskildsen (Lucas Bang) 3-3 Derian Plouffe (Mathias Bau Hansen, Morten Poulsen) 4-4 Martin Eskildsen (Petter Hansson, Emil Kristensen)

Udvisninger: Herning 6 x 2 min. Aalborg 6 x 2 min.

I en feststemt og velbesøgt KVIK Hockey Arena skulle vi fredag aften prøve at rejse sig ovenpå dukkerten i Herlev. Ikke nogen nem opgave, da aftens værter mødte op til kampen med 3 sejre i streg, og formentlig med en masse selvtillid i tanken. Begge hold har det til fælles, at de har begge har været med til at præge toppen af dansk ishockey i mange sæsoner, og når netop de to hold mødes, er der ofte flot, intenst, fysisk og målrigt. Fredag aften blev ingen undtagelse.

Første periode

Hjemmeholdet startede klart bedst og fik lagt et tungt tryk på os. Den helt store og åbne målchance til hjemmeholdet var der dog ikke tale om, men et tydeligt Herning aftryk på kampens indledende fase. Efter ca. 2 minutters spil, var der allerede lidt dramatik, da en høj albue af Lukas Bang på Jonas Jakobsen, hvilket betød et mindre spilstop, da der skulle fjernes noget blod på isen inden spillet kunne genoptages. Dommerne takserede ikke den hændelse til noget strafbart, og kampen kunne genoptages igen.

Kampbilledet var det samme med hjemmeholdet som det dominerende hold, hvilket også gav en føring i tiden 3:27, da Morten Poulsen sendte pucken ind bag Georg Sørensen til stillingen 1-0.

Vi skulle lige finde fodfæste i kampen, og muligheden for at udligne stillingen kom efter ca.10 minutter, da Blue Fox’ Emil Kristensen blev sendt til afkøling 2 min. for Cross-checking. Aalborg havde dog svært ved at få udnytter overtallet, og kampens første Powerplay kastede ingen scoringer af sig.

I tiden 11.15 byttede holdene så roller. Eric Gotz røg i boksen 2 min. for Tripping og midtjyderne i Powerplay. Et stærk boxspil af drengene forhindrede heldigvis Herning i at øge føringen, selvom pucken hoppede og dansede foran Georg Sørensen i Piratesmålet.

Med begge hold fuldtallige fik Pirates lagt et lille tryk på hjemmeholdet, og det frustrerede tilsyneladende store Mathias Bau Hansen, der tilkaldte sig en 2 min. udvisning for Slashing. Gæsternes andet Powerplay i kampen, og denne gang fik de straffet overtallet på fornem vis med et flot kombinationsspil mellem Eric Gotz, Darien Craighead og Joonas Niemalä til stillingen 1-1.

Målet satte gang i piraterne, der mod slutningen af perioden havde meget puck i Hernings zone, og Mathias Seldrup måtte hive et par gode redninger op ad tasken. En mindre god udvisning til Jonas Brøndberg gjorde, at vi uheldigvis måtte slutte perioden i undertal.

Anden periode

Dermed skulle vi holde stand i 16 sekunder i starten af anden periode, og et skud udefra af Petter Hansson var tæt på at snyde Georg Sørensen, men pucken strøg lige forbi stolpen og begge hold blev fuldtallige igen.

Herning blev ved med at trykke på, og minuttet efter bragte hjemmeholdet sig foran 2-1 ved Martin Eskildsen. I forbindelse med scoringen røg Lasse Bo Knudsen i klammeri med hjemmeholdets Lukas Bang.

Det fysiske spil var opjusteret i anden periode, og i tiden 23.55 røg Victor Cubars ud 2 min. for Boarding. Nyt Pirates Powerplay, og selv om vi ikke fik udnyttet overtallet, så bevarede drengene trykket på Blue Fox, og fra en spids vinkel kunne rutinerede Julian Jakobsen stille og roligt snyde Mathias Seldrup i Herningmålet og bringe Pirates på 2-2. Flot og effektivt modsvar af Santeri Heiskanens tropper.

Godt midtvejs i perioden var et splitsekunds uopmærksomhed fra Jonas Brøndberg ved at koste dyrt, da han ”serveret” pucken til Simon Lafrance, der næsten helt ugeneret kunne sende et skud afsted mod Georg Sørensen, der dog var vågen ved porten. Det var igen Herning, der styrede begivenhederne og fik tilspillet sig flere gode muligheder for at bringe sig foran efter 2-2 scoringen.

I tiden 29.47 fik Morten Poulsen 2 min. for Interference og kort efter blev de ramt af endnu en udvisning. Denne gang til Oskars Cibulskis og havde et minuts 5 mod 3 overtal. Det straffede Troy Lajenuesse promte, da han hamrede pucken ind bag Seldrup til stillingen 2-3.

En sjælden fejl på blueline af Eric Gotz var dog tæt på at koste føringen, da gæsternes Derian Plouffe pillede pucken fra Gotz, og bragte sig alene mod Georg Sørensen, men stærkt arbejde af både Gotz og Georg forhindrede Herning i at udligne.

De små dueller i kampen fortsatte, og var i den grad med til at præge kampen. Begge hold blev ramt af en holdstraf og det skabte mange spilstop og uro i kæderne. Hjemmeholdet virkede mest påvirkede af begivenhederne og deres utilfredshed med kampen dommer kom ofte til udtryk. Hvis dommerne var trætte i armene efter de første perioder, ville ingen nok bebrejde dem. Mod slutningen af perioden fik Pirates desværre raget to udvisninger til sig og måtte igen slutte og starte en periode i undertal.

Tredje periode

Herning skulle ud og jaget det udlignende mål og sikkert også et nyt føringsmål. Vi skulle holde momentum og holde Herning fra at få en hurtig scoring. Den plan holdt lige indtil Darian Gotz fik en 2 min. udvisning for Tripping. Uldjyderne i Powerplay igen og med muligheden for udligningen. Desværre kom den også ved Derian Plouffe med assistance fra Mathias Bau Hansen.

3-3 holdt heldigvis ikke længe, da Darien Craighead ville det anderledes og fik på snedig vis overlistet Mathias Seldrup til stillingen 3-4. Igen i powerplay!

Herning var atter bagud og de pressede nu mere på for at komme tilbage i kampen. De fik da også tilspillet sig flere gode chancer men piraterne kæmpede og afviste flot de nærgående forsøg. En hektisk fase af kampen for Pirates der lige skulle holde tungen lige i munden.

Med små syv minutter igen af perioden var gæsternes Oliver Marloth Petersen tæt på give os en tomålsføring, da han slap igennem alene mod Seldrup og en Maksim Popovic nærmest hængende på ryggen, men vinkel blev for spids. Flot solo aktion af unge Oliver Petersen.

Herning jagtede stadig udligningen, og det var også tæt på ved Martin Eskildsen. Igen opstod der tumult foran målet og endnu engang måtte en fra hvert hold ud til afkøling. Hoveddommerne måtte ud at kigge IPad for at se om pucken rent faktisk kom ind over stregen, men efter videogennemgang var det tydeligt at den aldrig krydsede stregen.

Med under fem minutter igen var det Herning som det dominerende hold, der holdte pucken i Aalborgs zone. Om det var træthed eller kådhed vides ikke, men i tiden 56.10 blev piraterne atter ramt af en udvisning og Herning fik nu for alvor muligheden for at få målet til 4-4.

Nede med en mand og med små tre minutter igen af perioden, så det unægtelig svært ud fra piraterne. Og det blev svært, for Herning bragte sig på 4-4 bedst som Troy Lajeunesse kom på isen igen. Målet blev scoret af Martin Eskildsen, der med sit andet mål i kampen, så ud til at sende kampen i overtid.

Men Julian Jakobsen ville have alle tre point med hjem til Nordens Paris, og med en kandidat til årets mål tog han sagen i egen hånd. Den garvede pirat tog en flot solotur fra egen zone, skar ind foran Seldrup, og placerede ganske køligt pucken op i nettaget til stillingen 4-5. Et perfekt punktum på en fornem indsats og en flot spillet kamp, som gav tre vigtige point til os.

Continental Cup: Aalborg får besøg fra Rumænien Manglede effektivitet kostede dyrt på Sjælland