I en fantastisk kullise formåede Aalborg Pirates at besejre Herning Blue Fox 3-1 i sæsonens hidtil bedste kamp

Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)
Mål: 31:13 1-0 Darien Craighead (Ju. Jakobsen, E. Gotz) PP1, 45:52 1-1 Aleksi Ainali (Bau Hansen) SH1, 50:29 2-1 Jonas Brøndbjerg (Ju. Jakobsen, Craighead), 59:45 3-1 Darien Craighead (Niemelä)

Udvisninger: Pirates 6x2 min., Blue Fox 5x2 min.
Tilskuere: 2987

Dagens kamp var årets veteranmatch, og før kampens start blev de danske veteraner og soldater hyldet. En af dem var Henrik Fenneberg som var udvalgt til æresveteran, og han fik lov at smide den første puck inden kampen til en flot og stående klapslave fra alle 2987 tilskuere til dagens kamp.

Det en utroligt flot og velspillet første periode i en flot og stemningsfuldt Sparekassen Danmark Isarena, hvor begge mandskaber spillede med fart og intensitet. Det gav en underholdende periode, hvor begge hold skabte chancer og var tæt på at bringe sig foran.

For piraterne var kampen knap nok gået i gang før de var tæt på at komme foran. Sebastian Brinkman kom ind i gæsternes zone med masser af fart og slap fri af sin markering, men afslutningen blev parreret af Janis Fecers.

Presset og tempoet fra Pirates forsatte i den første halvdel af perioden, men den sidste sekvens manglede de nødvendige marginaler til at hoppe forbi Fecers i målet.

Gæsterne fra Herning Blue Fox havde også deres chancer, men i det store hele fik den nordjyske defensiv holdt dem på ydersiden i fem mod fem. Desværre fik Patrick Bjorkstrand en noget mystisk udvisning, som kort efter blev efterfulgt af en ny til Joonas Niemelä.

Heldigvis kæmpede vores boxplay og keeper heroisk, og takket være flere store blokeringer og redninger fra George Sørensen, formåede vi at komme igennem halvandet minuts 5 mod 3 undertal.

På en eller anden måde, så endte første periode målløs til trods for det høje tempo, og de mange chancer til begge hold. De mange chancer forsatte i anden periode, hvor piraterne allerede i det første minut var tæt på at score efter en løs puck foran Fecers skabte stor tumult.

Dog var det også det meste Aalborg fik skabt offensivt i perioden. Gæsterne var overalt og skabte den ene store chance efter den anden. Heldigvis har vi George Sørensen, og han havde en af sine helt store perioder. Den danske målmand lavede den ene verdensklasse redning efter den anden, og afviste alle gæsternes forsøg.

Kun en gang i perioden måtte George give fortabt, da et skud fra Emil Kristensen slog ham ved fjerneste stolpe. Herning jublede, men dommerne vinkede afvisende, da Simon Lefance stod inde i målfeltet forinden.

I den anden ende var det begrænset med chancer til piraterne, men i powerplay var Darien Craighead både hurtig i tanke og handling. Den unge Herning keeper, Janis Fecers ville sende pucken ud af zonen, men endte med at ramme den canadiske angriber, som iskoldt gjorde det til 1-0, som også var stillingen efter anden periode.

Drengene fik langt bedre fat i tingene i tredje periode, som i langt højere lignede den første. Der blev kæmpet for hver en centimeter af isen fra begge hold, og kampens intensitet mindede mere om en slutspilskamp i april end en kamp i september.

I den lige start var det desværre gæsterne, som udlignede efter seks minutter af perioden. Netop som piraterne var kommet i overtal, stjal Mathias Bau pucken og kørte kontra. Inde foran var Aleksi Ainali skøjte med, og efter en centring af Bau kunne finnen sende pucken ind bag en chanceløs George Sørensen til 1-1.

Santeri Heiskanens tropper udviste efter scoringen en fantastisk moral, og i stedet for at lade sig slå ud af udligningen fik de sat sig på kampen. I flere omgange var det tæt på en 2-1 scoring, men afslutningerne gik ofte snært forbi mål.

Den store energi og fight på holdet blev udslagsgivende, da kampens afgørende moment fandt sted. Nikolaj Carstensen fik noget uheldigt en stav i hovedet, men til trods for store smerter fik han flot vundet pucken tilbage ved banden. Det gav en mulighed for en omstilling, og her viste Julian Jakobsen klassen.

Med fart kom han ind, og i ren Nikolaj Ehlers stil gik han rundt om målet og skar ind foran. Undervejs lavede han flere smarte driblinger, som gav ham plads til at afslutte. Skuddet blev blokeret, men returen endte hos Jonas Brøndbjerg, som sikkert scorede til 2-1 til kæmpe juble i Sparekassen Danmark Isarena.

Herning Blue Fox var rystede efter målet, og Aalborg var utroligt tæt på at komme foran 3-1 i de efterfølgende minutter. Desværre uden scoringer og dermed fik Herning chancen for at spille med seks spillere på isen de sidste 30 sekunder. Heldigvis holdt George Sørensen og defensiven stand, og med 15 sekunder igen afgjorde Darien Craighead kampen med sin anden scoring til 3-1 i tomt mål.