Det var ikke den kønneste ishockeykamp i mands minde, men efter 60 minutter og 13 sekunder lykkedes det Darien Craighead at afgøre kampen til vores fordel.

Frederikshavn White Hawks – Aalborg Pirates 1-2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-1)
Mål: 12:52 0-1 Joonas Niemelä (E. Gotz, Ju. Jakobsen) PP1, 49:28 1-1 Todd Winder (Bertelsen, T. Søndergaard), 60:13 1-2 Darien Craighead (E. Gotz, Ju. Jakobsen)

Udvisninger: White Hawks 1x2 min., Pirates 2x2 min.
Tilskuere: 1593

Det var top mod bund i dagens opgør mellem de to nordjyske rivaler. Det var det mest scorende hold mod det mindst scorende. Der er selvfølgelig tale om Aalborg Pirates, som sidste sæson fristede en tilværelse som tophold modsat Frederikshavn White Hawks, der ser ud til at tilbringe endnu en sæson i den kedelige ende af tabellen. Eftermiddagens opgør viste dog på ingen måde, at der var så stor forskel på de hold.

Første periode

Begge hold lagde lidt forsigtigt ud. Pirates havde dog en anelse mere fart i skøjterne end hjemmeholdet og det var også os, der fik tilspillet sig de største chancer uden dog at få den konverteret til mål. En stærk spillede Galansky i vendelboernes bur holdte piraterne fra at komme først på måltavlen tidligt i perioden. White Hawks havde svært ved at få spillet sig igennem aalborgdefensiven og i det hele taget få fodfæste i kampen. Det blev til et par forkølede afslutninger mod Georg Sørensen der ikke behøvede at overanstrenge sig ret meget for at holde buret rent. 11.12 faldt kampens første udvisning, og den faldt til hjemmeholdets tidligere kaptajn Christopher Frederiksen 2 min. for Cross-checking. Vi kom i powerplay, og bedst, som det var ved at udløbe, hamrede Joonas Niemela pucken ind bag Galansky på fornemt forarbejde af Eric Gotz. 0-1 til os, og de mange medrejsende aalborgfans fik noget at varme sig på.

Anden periode

Vi startede perioden som det dominerende hold. Hjemmeholdet kom sjældent frem til de helt store chancer, men blev mere nærgående som perioden skred frem. Det man mest af alt husker perioden for, var de manglende mål men også en til tider omgang rodet spil med en del fejl fra begge lejre. Begge hold forsøgte at ”vinde” neutral zone men det ebbede ofte ud i ingenting. Det var dog på mange måder noget der passede Heiskanens tropper ganske godt. De hvidblussede høge fik dog spillet sig frem til et par gode chancer, men det var ikke nogen der for alvor skabte bekymrede miner hos udeholdet og de kunne skøjte til pause som det førende hold i en tæt affære.

Tredje periode

Begge hold startede lidt mere friskt ud. White Hawks jagtede det udlignede mål og spillede mere udfordrende og direkte. Det skabte nogle fine kontramuligheder for Pirates men scoringerne udeblev. Begge hold fik tilspillet sig flere chancer og den fysiske del blev også mere synlig. Der blev tacklet lidt mere og hårdere og der kom flere og flere små dueller i kampen. Midtvejs i perioden fik hjemmeholdet meget bedre tag i kampen og Georg Sørensen fik noget mere at se til. Beviset på det kom i tiden 9.23, da hjemmeholdets Todd Winder fik styret pucken ind i nettet til stillingen 1-1. 16.12 i perioden røg hoveddommerens arm i vejret – og en noget uforstående Kiril Kabanov måtte en tur i straffeboksen 2 min. for Tripping. Hjemmeholdet fik ikke scoret i overtallet men pressede i den grad på for sejrsmålet og var da også tæt på at få pucken sendt ind over stregen. White Hawks var farlige og Georg Sørensen måtte flere gange hente en redning op af tasken. Stillingen 1-1 holdte dog til sluthornet og kampen skulle nu enten afgøres i 3 mod 3 eller på straffe.

Darien Craighead ville dog have sejren med til Aalborg, og allerede efter 13 sekunder afgjorde han kampen. Flot mål men var der ligeså stor grund til at rose pasningen og overblikket fra Erik Gotz, der var spilleren bag assisten, der skar igennem hele White Hawks trioen.

Chokstart vendt til storsejr Optakt: Den positive start skal forsætte mod lokalrivalerne