Vi er tilbage på førstepladsen. Til trods for en dårlig start blev Esbjerg sat til vægs med en stærk anden periode og godt arbejde fra alle fire kæder.

Hjemmehold – Gæster 5-2 (1-1, 3-1, 1-0)
Mål: 0-1 Aleksi Halme (Mikkel Rask Nielsen) 1-1 Darien Craighead (Jonas Jakobsen, Nicolai H Weichel) 1-2 Oscar Öhman (Phillip Schultz) 2-2 Oliver Marloth Petersen (uassisteret) 3-2 Joonas Niemelä (Darien Craighead, Eric Gotz) 4-2 Darien Craighead (Joonas Niemelä), 58:20 5-2 Kirill Kabanov (Uassisteret

Udvisninger: Hjemmehold 3x2 min., Gæster 2x2 min.
Tilskuere: 2578

Det er ikke hverdagskost for Aalborg Pirates at tabe 2 kampe i streg. Det kan måske lyde lidt arrogant i nogens øre, men ikke desto mindre kan man ikke afvige fra det faktum, at aftens værter har været med til at dominere toppen af dansk ishockey de sidste 5 år. Aftens gæster har dog haft krammet på Pirates, da vestjyderne har vundet de to sidste opgør i Gigantium. Så det store spørgsmål var, om de kunne føje endnu et nederlag til Aalborgs dårlige stime.

Første periode

Der skulle ikke gå lang tid efter hoveddommer Rasmus Ankersen havde kastet kampens første puck før Esbjerg havde deres første store chance. Uopmærksomt forsvarsspil fra Pirates af kunne have givet gæsterne en lynstart men Nicklas Andersen skød lige på Georg Sørensen. Ca. halvandet minut efter fik Pirates med deres første afslutning. Sebastian Brinkmann fik slidt sig igennem og fik afsluttet lige i favnen på Jacob Smith i Esbjerg målet. En livlig start på kampen, hvor begge hold viste sprudlende angrebsspil. Efter 4 minutters spil fik gæsternes Aleksi Halme åbnet kampens scoring med en flot solotur, hvor han med en lille finte fik lagt pucken uden om Georg Sørensen. Dette mål gav Esbjerg lidt momentum og de fik produceret flere chancer.

En fejlpasning i Esbjergs zone var tæt på at blive dyr men Patrick Björkstrand var uskarp og vestjyderne slap med skrækken. Pirates var nu noget bedre med i kampen og fik presset Esbjerg lidt ned i egen zone. I tiden 11.15 gav Pirates presset pote. Darien Craighead fik staven på Julian Jakobsens afslutning og fik den styret i netmaskerne til stillingen 1-1. Kampens første udvisning faldt efter 14 minutters spil. Her måtte Esbjergs store finske back Juuso Walli en tur i boksen for Slashing. Pirates formåede dog ikke at udnytte fordelen og Esbjerg kunne igen spille fuldtallig. 3 minutter senere var det så Pirates Joonas Niemelä, der måtte en tur i boksen for en lidt tynd Cross-checking. Esbjerg i overtal og men vestjyderne fik heller ikke scoret i overtal og begge hold kunne skøjte til periodepause med hver sin scoring.

Anden periode

Endnu en hektisk start på perioden, med to store chancer til begge hold. Esbjerg var dog en tand mere på pucken end hjemmeholdet, og det kom også til sin ret, da Esbjergs Oscar Öhman fik overlistet Georg Sørensen, der ikke så for godt ud ved scoringen. Men alt for sløset forsvarsspil af aalborgenserne generelt, der slet ikke var kommet ud til anden periode. Fortjent føring til de gulblussede vestjyder. Selvom Esbjerg sad godt på kampen fik Pirates alligevel bragt balance på måltavlen halvvejs i perioden. Spilleren bag udligningen var Oliver Marloth Petersen, hans første mål i sæsonen. Frustrationen over udligningen hos esbjergenserne medførte en 2 minutters udvisning til Lucas Andersen for Tripping. Powerplay til hjemmeholdet, og der skulle ikke gå mange sekunder før overtallet blev udnyttet til fulde. Joonas Niemelä og Darien Craighead bragte nemlig Pirates i foran 3-2 i skøn forening. Nu sad hjemmeholdet på kampen og Esbjerg var ude i ren overlevelse.

Et minut senere var makkerskabet fra målet til 3-2 på pletten igen og bragte piraterne foran 4-2, denne gang med Darien Graighead som målscore. Kampens billede var nu fuldstændig vendt. Det var Pirates her der og alle vegne. Georg Sørensen stod heller ikke tilbage for de fine præstationer og diskede op med en fornem redning, hvor Esbjerg slap igennem to spillere alene mod ham. Med under et minut tilbage af perioden, fik Julian Jakobsen raget en 2 minutters udvisning til sig for Hooking. Pirates kunne starte tredje periode i undertal, men fortjent føring til hjemmeholdet efter en stærk anden periode.

Tredje periode

Bagud 4-2 skulle gæsterne ud og vise noget. Det var også Esbjerg, der kom bedst ud fra periodepausen og de fik hurtigt testet Georg Sørensen med et par fine afslutninger. Aalborg skulle finde de gode takter fra anden periode frem igen for at bevare føringen. Esbjerg blev ved med at tilspille sige gode scoringsmuligheder, men det der slap igennem tog Georg sig fornemt og sikkert af. Halvvejs i perioden var kampbilledet det samme. Esbjerg som det dominerende hold, men hjemmeholdet vidste god disciplin i kæderne og en stærk defensiv. Disciplinen omkring kunne så godt have været lidt bedre, for i tiden 51.20 røg hoveddommeren arm i vejret på Kiril Kabanov, der fik 2 minutter for Hooking. Esbjerg i Powerplay og det fik de hurtigt sat op men skarpheden manglede i både pasninger og afslutninger og stillingen 4-2 var intakt da Kiril atter kom på isen. Med under 2 minutter igen af perioden hev Esbjerg målmanden men effekten udeblev og Pirates kunne lukke kampen i tomt bur til stillingen 5-2. Målet blev sat ind af Kirill Kabanov

Optakt: Den positive start skal forsætte mod lokalrivalerne Comebacket udeblev i topkamp