Aalborg Pirates besejrede Rungsted Seier Capital med 5-1 og sikrede sig dermed DM guldet og The Double.

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital (2-1, 0-0, 3-0)

Aalborg Pirates er de danske mestre for sæsonen 2021/2022, efter piraterne besejrede Rungsted Seier Capital med 5-1 hjemme i Sparekassen Danmark Isarena. Dermed vandt klubben finaleserien med 4-1. 

Det var også hjemmeholdet, som kom frem til kampens første store chance, da Nikolaj Carstensen fik samlet en fejlpuck fra Rungsted op på midten og spillet sig alene igennem. 

Kort efter trak Rungsteds Jakob gammelgård en fem minutters udvisning og en game, hvilket gav piraterne fem minutters powerplay, og det blev langt fra en ulempe for piraterne.  

15 sekunder inde i hjemmeholdets powerplay fik Thomas Spelling, der inden kampen blev kåret til månedens spiller i Metalligaen for april måned, bragt Aalborg Pirates foran med 1-0.  

Og på trods af den hurtige scoring havde Aalborgs-pillerne stadig næsten fem minutters powerplay, hvor man lykkedes med at komme frem til flere store muligheder. 

Med to minutter tilbage af overtalsspillet var det endnu en gang Thomas Spelling, der var skarp for piraterne, da han bragte hjemmeholdet yderligere front med 2-0. 

Dog gik der ikke længe, efter Rungsted blev fuldtallige igen, før det lykkedes gæsterne at få reduceret til 1-2, da Mattias Persson fik sendt pucken mellem benene på George Sørensen.  

Anden periode - blev modsat den første - en målløs en af slagsen på trods af, at begge klubberne kom frem til flere gode muligheder.  

Rungsted var bedre med, og forblev fuldtallige igennem alle 20 minutter, hvilket også gjorde det nemmere for og sjællænderne at nå frem til store muligheder, som hele tiden mindede hjemmeholdet om, at de blot førte med ét enkelt mål. 

Modsat kom piraterne også frem til gode muligheder for netop at udbygge sin føring, men heller ikke hjemmeholdet fik sendt pucken i nettet, og derfor var det stadig kun én en-måls-føring, der adskilte de to klubber fra sejren forud for 3. periode.  

I tredje periode trak Aalborg Pirates sin første udvinsning, da kaptajn Julian Jakobsen skulle to minutter i straffeboksen for en slashing. 

Det gav gæsterne sin første powerplay-mulighed, samt den oplagte mulighed for at få udlignet til 2-2. Piraterne formåede dog at få afværget gæsternes overtalsmulighed.  

Alligevel fik gæsterne presset Aalborg-spillerne godt ned i egen zone, og man kunne næsten spotte en snært af nervøsitet blandt piraterne. 

Halvvejs i perioden var det tilgengæld Aalborg Pirates, der fik en powerplay-mulighed, men heller ikke hjemmeholdet formåede at få scoret i sin overtalsmulighed. 

Med syv minutter tilbage af kampens ordinære tid var det dog Aalborg Pirates der formåede at scorer kampens næste mål. Det var Dylan Steman, der kom hjemmeholdet til undsætning, da han fik skudt piraterne i front med 3-1. 

Og kort efter fulgte både Lasse Bo Knudsen og Thomas Spelling trop, da de sendte pucken i et tomt Runsgted-mål til 4-1 og 5-1. Dermed formåede Thomas Spelling også at lave et hattrick i opgøret. 

Dermed kunne den udsolgte Sparekassen Danmark Isarena bryde ud i kæmpe jubel, da slutfløjtet lød, for Aalborg Piraters var nemlig danske mestre 2021/2022, og samtidig The double-vindere.  

Kampfakta: 

Mål: 1-0 Thomas Spelling (04.41), 2-0 Thomas Spelling (7.33), 2-1 Mattias Persson (10.13), 3-1 Dylan Steman (52.32), 4-1 Lasse Bo Knudsen (56.14), 5-1 Thomas Spelling (59.03)

Udvisningsminutter: Aalborg 4, Rungsted 27 


DM-FESTEN I BILLEDER: Her er Aalborgs triumf OPTAKT: Ronny Larsen ser frem mod den nok hårdeste finalekamp