Trods en skidt start på dagens kamp fik Aalborg Pirates vendt 0-1 til en 3-1 sejr mod Rødovre Mighty Bulls. Sejren til grundspillets vindere blev grundlagt efter en flot præstation i de sidste 40 minutter, samt en flot kamp af Albert Adamsen.

Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls 3-1 (0-1, 3-0, 0-0)
Mål: 09:58 0-1 Linus Rørth (Bundgaard), 22:38 1-1 Tobias Ladehoff (Jalonen), 29:58 2-1 Matt Salhany (Dietz-Larsen), 34:39 3-1 Nikolai Nielsen (Kabanov, Carstensen)

Udvisninger: Bulldogs 2x2 min., Pirates 3x2 min.
Tilskuere: 4081

Aalborg Pirates vandt grundspillet for tredje gang i træk i fredags, og dermed handlede dagens kamp mod Rødovre Mighty Bull mest om at finde noget af slutspilsformen og få testet de sidste ting.

Fra kampens start var Aalborg også bedst, men manglede den sidste skarphed omkring William Rørth i gæsternes mål. Det holdt kampen åben, og gav det Rødovre chancen i et powerplay, men Albert Adamsen var på plads.

Aalborg Pirates fik klaret sig igennem undervisningen til Thomas Spelling, og han var netop kommet tilbage på isen, da han var ved at komme på tavlen efter en smuk pasning af Tommy Giroux. En Rødovre stav kom dog i vejen i sidste sekund, og i stedet for 1-0 til piraterne var det gæsterne, som kom foran kort efter. Linus Rørth kom alene igennem, og satte pucken ind langs den nærmeste stolpe.

Målet rystede hjemmeholdet, mens Rødovre fik en masse energi af den blot 16-årige angribers første mål i Metalligaen. De var bedst i afslutningen af perioden, men Adamsen lavede nogle store redninger både i fem mod fem og i undertal, så perioden endte med blot en enkel scoring.

Alle gode gange tre i anden periode.

Anden periode blev betydeligt bedre for Jens Nielsens tropper, som kom ud med en helt anden energi og tænding. Det kastede hurtigt chancer af sig, og Matt Salhany var den første der var tæt på, da han på ren fart og vilje fik en friløber. Dog fik han ikke pucken forbi William Rørth i denne omgang.

Friløberen var et forvarsel for det næste minut fra piraterne, hvor de fastholdt deres pres, og fik kørt pucken flot rundt i angrebszonen. Det gav Jimi Jalonen muligheden for at afslutte fra kanten af feltet, og efter en afretning endte pucken hos Tobias Ladehoff foran mål, som flot lagde pucken direkte op i nettaget.

Ladehoff var sågar tæt på at score sit andet mål kort efter, da han sammen med Oliver Anker Christensen i flere omgange var tæt på at prikke pucken forbi gæsternes målmand.

Derfor lå føringsmålet til grundspilsvinderne i luften, og halvvejs inde i opgøret kom det, da Matt Salhany tog revanche for sin chance i starten af perioden. I en direkte en mod en duel med Edvard Lundmark fik Salhany flot driblet sig fri til en afslutning fra slottet, som sad direkte oppe i det fjerneste målhjørne uden chance for William Rørth

Fem minutter efter scoringen var den gal igen for gæsterne, da nordjyderne scorede for tredje periode lidt ud af det blå. Nikolaj Nielsen modtog pucken, og fik frækt sendt sendte pucken højt på mål, hvilket overlistede William Rørth i målet til 3-1, som også var resultatet efter anden periode.

I tredje periode handlede det mest om bare at spille kontrollerede og klog periode, hvor man stille og roligt fik kørt sejren i land. En mission der lykkedes for hjemmeholdet, som holdt god bevægelse i pucken, og fik på den måde holdt pucken fra gæsterne. Kun sporadisk var Rødovre farlige, og i alle tilfælde var Albert Adamsen på plads.

I den anden ende var nordjyderne tæt på i flere omgange, hvor især Tommy Giroux var en konstant trussel mod gæsternes mål. Til trods for pucken hoppede og dansede inde omkring Rørth ville pucken dog ikke ind i tredje periode.

Afslutningen blev præget af en situation med fem minutter igen, hvor Brayden Sherbinin blev ramt af en hård tackling efter en afslutning mod mål af Christopher Rübenach. Aalborgs back lå længe stille på isen, men kunne heldigvis skøjte fra isen med egen kræft.

Situationen gav samtidig en badebillet til Rübenach, hvilket gav nordjyderne et powerplay i de sidste tre minutter af kampen. Det betød vinderne af grundspillet stille og roligt kunne køre sejren i land med 3-1. En fin pligtsejr i den sidste hjemmekamp inden slutspillet mod enten Rødovre Mighty Bulls eller Frederikshavn White Hawks på fredag.

GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Rødovre Aalborg Pirates lige ved og næsten på Fyn