Aalborg Pirates er missede den første chance for at sikre sig Metalliga grundspillets førsteplads efter et nederlag på 4-3 til Odense Bulldogs. Fynboerne var bedst set over 60 minutter, men piraterne var tæt på at vende kampen til sidst, men det sidste held manglede.

Odense Bulldogs - Aalborg Pirates 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)
Mål: 14:22 1-0 Kimi Koivisto (Muck Kr. Jensen) PP1, 24:06 2-0 Joakim Thelin, 34:05 3-0 Kristian Jensen (Brinkman, Muck) PP1, 37:53 3-1 Thomas Spelling (Giroux, Brooks), 47:33 4-1 Joakim Thelin (Ehlers), 49:40 4-2 Kirill Kabanov (Jakobsen), 55:16 4-3 Calder Brooks (Giroux, Sherbinin)

Udvisninger: Bulldogs 2x2 min., Pirates 3x2 min.
Tilskuere: 1511

Hjemmeholdet fra Odense kom bedst fra start og kom frem til de fleste chancer i starten, hvor George Sørensen blev testet af både Jonas Bjerrum og Michael Keränen. Dog var den danske landsholdsmålmand var på plads i kampens første ti minutter.

Desværre lykkedes det for fynboerne at kommer foran i kampens første powerplay efter en situation, hvor Aalborg Pirates i den grad manglede heldet. Et skud fra Kimi Koivisto blev rettet af på vejen af Nikolaj Carstensens stav, og sprang op i det nærmeste målhjørne.

Aalborg fik svarede fint igen, og løftede sit spil gevaldigt efter scoringen. De fik mere fart på spillet og sat Odense under et højere pres, hvilket Carstensen var tæt på at udnyttet, men afslutningen gik snært forbi mål.

Tættere kom nordjyderne ikke i første periode, men/og i anden periode blev det værre for piraterne som pludselig var nede med hele 3-0 godt halvvejs inde i opgøret efter mål fra Joakim Thelin og Kristian Jensen.

Aalborg fik dog svaret igen mod slutningen af anden periode, da Thomas Spelling reducerede til 3-1. Brandvarme Tommy Giroux fandt Spelling med en smuk pasning og alene mod Frederik Bergvik var Spelling iskold og lagde pucken ind til en pausestilling på 3-1 til Odense Bulldogs.

Derfor skulle piraterne i den grad ud at jagte i kampens sidste periode, hvilket var tæt på at lykkes men desværre blev en scoring af Joakim Thelin tidligt i perioden afgørende. Også selvom Kirill Kabanov svarede hurtigt igen, inden Calder Brooks bragte spændingen tilbage med en scoring til 4-3 med få minutter igen.

Herfra pressede nordjyderne i den grad på, men ind ville pucken ikke trods en stor chance til den tilbagevendte kaptajn med to minutter igen. Den næste udfordring for Aalborg Pirates er på søndag kl. 15:00, når de hjemme tager imod Rødovre Mighty Bulls.

Pligtsejr til grundspilsvinderne i sidste hjemmekamp inden slutspillet Piraterne tæt på grundspilsejren efter sejr over lokarivalerne