Aalborg Pirates tabte desværre til Esbjerg Energy i den tredje kamp i semifinaleserien efter en fysisk kamp, hvor gæsternes effektiviten i de afgørende faser af kampen var forskellen.

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 4-7 (1-2, 1-2, 2-3)
Mål: 03:57 0-1 Frederik Bjerrum (Schultz, Kjær), 07:58 0-2 Simon Grønvaldt (Salija, Winquist), 17:45 1-2 Nikolaj Nielsen (Salhany), 27:52 2-2 Jeppe Jul Korsgaard (Jakobsen, Kabanov), 37:19 2-3 Grayson Downing (R. Bjerrum, Winquist), 39:09 2-4 Josh Winquist (R. Bjerrum, Grønvaldt), 42:22 3-4 Anders Koch (Morin), 45:35 3-5 Grayson Downing (uassisteret), 53:45 4-6 Julian Jakobsen (Korsgaard) SH1, 56:15 4-7 Grayson Downing (Schultz) SH1

Udvisninger: Pirates 4x2 min., Energy 5x2min.
Tilskuere: 3292

Første periodes første 15 minutter blev et mindre mareridt for Aalborg Pirates, som blev lagt under et stort pres fra start af Esbjerg Energy. Et pres som hjemmeholdet havde svært ved at stå imod, og det kostede efter fire minutter, da Rasmus Bjerrum i to omgange fik lagt pucken op i nettaget bag George Sørensen.

Aalborg var tæt på at komme tilbage i kampen med et par glimrende skift kort efter scoringen, hvor de for første gang i kampen fik testede Seldrup og Esbjerg defensiven. Udligningen manglede og otte minutter ind i opgøret bragte Simon Grønvald Esbjerg i front med 0-2 direkte efter en faceoff.

Igen var Aalborg Pirates tæt på at få svaret igen hurtigt, men trods flest skud var det gæsterne som var farligst. I flere omgange var gæsterne tæt på, men hvor George Sørensen måske burde have haft Grønvaldt scoring, så tog han revanche med flere redninger. Heriblandt på en friløber til Brandon Magee, hvor skulderen på den danske målvogter forhindrede en mulig afgørelse på kampen efter blot 15 minutter.

Gæsterne sværmede omkring George Sørensens mål, men bedst som det lignede 0-3, fik Nikolaj Nielsen bragt nordjyderne tilbage i kampen. Matt Salhany fandt Nielsen med masser af plads på toppen af slottet, og med et velplacerede skud, stryg pucken op i det nærmeste målhjørne.

En scoring som gav Pirates en livslinje, og gjorde spillet blev utroligt fysisk omkring alle dueller foran mål i de resterende minutter af perioden. Det var Aalborg tæt på at udligne på med et minut igen, da en retur endte hos Jeppe Jul Korsgaard, som dog sendte pucken forbi mål.

Anden periode blev i de første 17 minutter langt bedre for piraterne, som kom ud og fik mere kontrol på kampen. Chancerne lod dog vente på sig, men da den store åbne chance endelig kom, var Jeppe Jul Korsgaard parat. Med masser af fart kom han ind i zonen sammen med Kirll Kabanov, og efter pucken endte bag mål kørte han rund og lagte frækt pucken ind ved den nærmeste stolpe.

Aalborg forsatte og Thomas Spelling var tæt på at bringe nordjyderne i front et par minutter senere, men Mathias Seldrup lavede en stor redning på bagstolpen. Desværre en chance som blev dyr, da Esbjerg i de sidste tre minutter kom tilbage og scorede tog gange. Første ved Grayson Downing og få minutter senere var Josh Winquist på pletten, så en ellers fornuftig periode sluttede med kold spand vand i hovedet på Aalborg.

Comebacket udblev trods tidlig reducering

Aalborg fik en drømmestart på perioden, da Anders Koch sendte en kanonkugle afsted direkte efter en faceoff. Med masser af trafik foran mål kunne Seldrup ikke se pucken inde foran mål inden den ramte nettet. En stor energi var tilbage i Sparekassen Danmark Isarena, som var tæt på at blive større, da Oliver Anker sendte en styring snært forbi den nærmeste stolpe.

Desværre kom piraterne aldrig tættere på, da Grayson Downing gjorde det til 6-3 på et straffeslag. En scoring som betød et målmandsskift, hvor Arthur Ogandzhanyan fik sin debut for Aalborg Pirates. Den ukrainiske målmand leverede en flot præstation med flere store redninger, som også var med til at give et spinkelt håb for et comeback, da Julian Jakobsen scorede til 4-6.

Jens Nielsen satsede det hele til sidst, men desværre formåede Grayson Downing at score i det tomme mål, og dermed endte kampen 4-7. Dermed skal Aalborg jagte den fjerde udebane sejr i serien og en udligning i serien, når de tager til Esbjerg på tirsdag.

Aalborg Pirates forsat i live efter energisk fight Aalborg Pirates udlignede semifinaleserien efter nyt overtidsdrama!