Det var ikke en kamp, som vinder mange skønhedstitler, men Aalborg Pirates endte fuldt fortjent med at vinde 2-1 over Rødovre Mighty Bulls i kamp 3 af kvartfinaleserien. Dermed tager piraterne også føringen i serien med selvsamme cifre, inden turen går til Rødovre på fredag

Aalborg Pirates – Rødovre Mighty Bulls 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Mål: 02:17 0-1 Sami Moilanen (Almquist, Lundmark), 09:51 1-1 Julian Jakobsen (Jalonen, Kabanov), 34:44 2-1 Jeppe Jul Korsgaard (Knudsen, Kabanov)

Udvisninger: Pirates 1x2 min., Mighty Bulls 0x2 min.
Tilskuere: 3076

Piraterne skulle jagte en føring på serien og var også tidligt i første periode tæt på at kommer foran igennem Kirill Kabonov, som dog mistimede sin afslutning. Desværre så var det endnu engang gæsterne, som efter blot to minutter. Marcus Almquist fik vundet pucken over til Moilanen, som hamrede pucken op langs den nærmeste stolpe uden chance for George Sørensen.

Den danske landsholdsmålmand viste dog klassen kort efter, da han lavede en kandidat til årets redning på Mikkel Jensen, hvor han i fuld længde fik staven op på pucken, og sendt den forbi den fjerneste stolpe. Chancen opstod på grund af en kontra, og dem havde gæsterne flere af, men heldigvis var George Sørensen på plads, og fik afvist.

Det var et par gigantiske redninger fra George Sørensen, som blev endnu større, da piraterne halvvejs inde i perioden udlignede. Kaptajnen, Julian Jakobsen, fik flot afventet sig til plads, og kunne sende en maskerede afslutning på mål, som takket være en herlig screening af Jeppe Jul Korsgaard, overplacerede William Rørth.

Herfra var Aalborg mere i kontrol, men de helt store chancer udblev for begge hold, som dermed gik til pause helt lige inden anden periode. En periode som begyndte godt for piraterne, som kom ud med fint tempo og energi, som gæsterne havde svært ved at følge. Det gav fine chancer til både Calder Booker og Tommy Giroux, men uden gevinst.

Efterhånden blev perioden mere og mere rodet, men bedst som det lignede at perioden ville slutte målløs, og som en periode, som kunne smides direkte i glemmebogen, kom forløsningen for hjemmeholdet med fem minutter igen. Lasse Bo Knudsen fil holdt pucken inde i gæsternes zone og gik på mål, hvilket skabte en masse kaos, hvor både Kabanov og Jeppe Jul Korsgaard fik slået til pucken, inden den til slut endte i nettet via Korsgaards stav.

Scoringen tændte Jens Nielsen tropper, som i de afsluttende minutter var tæt på at gøre det til 3-1, da både Tommy Giroux og Matt Salhany kom alene igennem, men i begge omgange tabte de den direkte duel med William Rørth.

Dermed gik piraterne ind til tredje periode med en føring på 2-1, og ganske som i Søndags var det piraterne, som med føringen flot kontrollerede periode fra start til slut. Rødovre var sjældent gæster i Aalborgs zone, og selvom Aalborg ikke fik skabte de største chancer i perioden, var det samme tilfældet hos gæsterne.

Først til sidst blev det farligt mod George Sørensens mål, da en styring fra Moilanen påkrævede en lynhurtig refleksredning med seks minutter igen. Herfra var det først i 6 mod 5 at gæsterne igen fik sat et angreb sammen, hvor Aalborg dog fik holdt sammen på defensiven, og med to sekunder igen kunne spillerne juble over sejren, da Søren Dietz-Larsen lavede en heroisk blokering, som sendte pucken ud af zonen, hvilket cementerede sejren for hjemmeholdet, og dermed føringen i serien på 2-1 inden fredagens kamp i Rødovre.

GOALSHOW: SE MÅLENE fra Aalborg-Rødovre Piraterne udlignede serien med sikker sejr i Rødovre