Aalborg Pirates klarede Esbjerg Energys første matchbold i semifinaleserien med en sejr på 5-2 i kamp fem. Det var dramatisk og energisk hele vejen igennem, men i tredje periode trak piraterne fra, og fik sikret sejren med to scoringer.

Aalborg Pirates – Esbjerg Energy 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)
Mål: 03:13 0-1 Josh Winquist (King, R. Bjerrum), 06:37 1-1 Tobias Ladehoff (Morin, Spelling) PP1, 10:57 2-1 Pierre-Olivier Morin (Giroux), 18:34 2-2 Phillip Schultz (Magee, Kjær) PP1, 24:14 3-2 Tommy Giroux (Salhany, Morin), 45:35 4-2 Jeppe Jul Korsgaard (Jakobsen) PP1, 53:53 5-2 Pierre-Olivier Morin (Carstensen, Giroux)

Udvisninger: Pirates 3x2 min., Energy 5x2min.
Tilskuere: 4044

Aalborg Pirates havde for første gang i mange år kniven for struben inden dagens kamp, og det var et tydeligt energisk nordjyske mandskab der gik på isen. Modstanderne fra Esbjerg Energy var ligeledes topmotiverede for at sikre sig pladsen i finalen for første gang siden 2017 denne fredag aften. Det gav en utrolig underholdende og energisk start på kampen, med masser af tacklinger og fysisk.

Kaoshockey i første periode

Den energiske start resulterede i en scoring til gæsterne fra Esbjerg efter godt tre minutter. En puck blev spillet tilbage til Jeff King, der hamrede til pucken første gang. Undervejs ramte pucken Bo Hansons skøjte, hvilket snød George Sørensen, og gav vestjyderne føringen.

Spillet forsatte med at bølge frem og tilbage, og ingen af holdene kunne få kontrol med kampen. I begge ender var der store chancer, og det var ren hawaiihockey i første periode. Kun i overtal fik piraterne etablerede et regulært angreb. Spillet flød til noget nær perfektion i overtalspillet for hjemmeholdet, og kun en skarp Mathias Seldrup forhindrede en scoring fra Julian Jakobsen og Matt Salhany undervejs.

De store chancer i det man vel næsten kan kalde Aalborg Pirates bedste powerplay i sæsonen måtte næsten resultere i en scoring, og netop som udvisningen til Simon Grøndvaldt udløb fik nordjyderne pucken forbi Mathias Seldrup. Efter stenhårdt arbejde fik Thomas Spelling pucken på indersiden. Herfra sendte han pucken over til Pierre-Olivier Morin, som smed pucken på mål, hvor Tobias Ladehoff fik styrede pucken i nettet.

Målet gav piraterne en masse energi, og selvom det stadig var meget kaotisk hockey i begge ender, så var det Pirates, som kom foran med 2-1. Hjemmeholdet fangede gæsterne i en mindre kontra, som resulterede i at Tommy Giroux med en droppasning gav Morin muligheden for at sende en firsttimer mellem benene på Seldrup.

På mange måder var det gæsterne som i første periode var bedst og havde de største chancer. Derfor var det også helt fortjent at Philip Schultz i powerplay gjorde det til 2-2 med halvandet minut igen. Efter en redning fra George Sørensen fik Brandon Magee sendt pucken over til Schultz, der i tomt mål kunne udligne opgøret, hvilket var stillingen efter 20 højintense minutter.

Nordjysk effektivitet afgjorde kampen

Anden periode blev noget mere taktisk og det var meget tydeligt begge trænere havde talt om at holde den defensive struktur bedre efter de første hæsblæsende 20 minutter. Det betød at chancerne lod vente på sig, men efter fire minutter slog Aalborg til med et af seriens flotteste mål.

Esbjerg blev fanget i en kontra, hvor Aalborgs nordamerikanske kæde kom afsted. Morin fik flot spillede pucken over til Salhany, som ligeså smuk sendte pucken på tværs til Giroux. Uden tøven satte Giroux en utagelig afslutning op i nettaget til en smuk 3-2 scoring.

Aalborg var tæt på at komme foran med 4-2 kort efter da Anders Koch testede overliggeren i Sparekassen Danmark Isarena, men i stedet for en scoring kostede situationen en udvisning til nordjyderne. Esbjerg fik skabt flere kæmpe chancer i powerplayet, og især Andreas Grundtvig måtte ærgre sig, da han tæt under mål sendte puck på tværs af et eller helt frit mål.

Takket være en stærk præstation af George Sørensen og boxplayet, samt vestjydernes ineffektivitet overlevede hjemmeholdet undertallet, og dermed kunne de gå til pause efter tredje periode foran 3-2. En føring som Arthur Salija var tæt på at udligne fem minutter inde i tredje periode med et skud, som blev afvist af stolpen.

Esbjerg lignede et hold som lagde op til det helt store pres, men netop som Esbjerg begyndte at få det, der lignede et overtag i perioden, slog det genopvågne nordjyske powerplay til. Josh Winquist tog en udvisning, og 15 sekunder senere kunne Jeppe Jul Korsgaard score sit sjette mål i serien. Et skud fra blå skabte en retur, og i anden omgange var det Korsgaard, som med en baghånd i nettaget til 4-2

I de næste par minutter var begge hold ikke langt fra at komme på tavlen ved først Søren Dietz-Larsen som ramte stolpen i et nyt overtal og kort efter udvisningen var Philip Schultz tæt på at bringe ny spænding ind i opgøret med en scoring til 4-3. Den vestjyske angriber måtte dog se George Sørensen lave en stor redning.

Det var lidt historien på resten af perioden, hvor George Sørensen for alvor stemplede ind i serien med mange store redninger, mens Aalborg på kontra var yderst nærgående. Dog var Seldrup også på plads i gæsternes mål, og havde mange store redninger til at holde spændingen i live.

Aalborg jagtede i den grad 5-2 scoringen, som kunne give lidt ro, og seks minutter før tid kom det. Kampens spiller, Tommy Giroux drev gæk med vestjyderne, og efter et par vendinger fik han sat sin direkte markering. Herfra spillede han pucken tilbage til blå hvor Carstensen kunne sende en afslutning mod mål. Ind foran stod Morin, og her fik han styrede pucken ind

Esbjerg Energy var tæt på at gentage bedriften med et sent mål i undertal fra kamp et i slutfasen, hvor de trods en mand mindre på isen satte hjemmeholdet under et tungt pres. George Sørensen fik reddet det lidt shaky overtalsspil fra endnu en scoring imod, og til sidst kunne Aalborg dermed fejre sejren på 5-2 og en reducering til 2-3 i serien inden den sjette semifinale spilles i Esbjerg på søndag.

Finalehåbet lever! Aalborg Pirates sikrede kamp 7 Downing sænkede Pirates i tredje semifinale