Pirates kunne ikke modstå det tidlige pres fra Sparta Prag, der scorede to gange indenfor de første seks minutter, og havde Pirates på hælene resten af kampen. Det endte med et hæderligt nederlag på 2-6.

Så var det tid til Champions Hockey League i Sparekassen Danmark Isarena, efter Pirates havde hentet tre point i de to udekampe i Prag og Mikkeli, hvor Pirates havde spillet flot ishockey. Nu skulle man fortsætte det flotte arbejde på hjemmebane, for at blive ved med at have chancen for videre avancement.

Det ville dog kræve et stort stykke arbejde i weekenden, hvor fredagens modstander, HC Sparta Prag, havde kniven på struben, hvis de skulle blive ved med at have chancen for at gå videre fra gruppen.

Pirates stillede med samme hold, som i de to udekampe i sidste weekend, samt i onsdags i Rungsted. Målmandsduellen stod mellem Thomas Lillie for Aalborg Pirates og Josef Korenar, der sidste sæson var omkring Arizona Coyotes i NHL.

Små 50 fans havde taget turen fra Prag til Aalborg og var med til at skabe en god stemning på lægterne under kampen.

Pirates må siges at komme hurtigt ned på jorden igen efter de flotte resultater senest i Champions Hockey League. Prag skruede lidt på et par knapper, så hastigheden blev sat op.

Pirates fik sat et godt pres mod det tjekkiske mål i det første minut, men Oskar Drugge fik taget en hurtig udvisning, hvilket satte Pirates en smule under pres. Det udnyttede Prag til at komme foran med 0-1, da Michal Řepík, der også scorede begge Prags mål i fredags, stod fri i slottet, og han sendte pucken ind bag Thomas Lillie.

Prag havde skruet op for tempoet, og Pirates havde nogle gange problemer med at følge med. Dog var Victor Rollin-Carlsson tæt på at udligne efter små fem minutter, men spilvendingen gav en to mod en til Prag, der hurtigt udspillede backen og Lillie i målet, så Jakub Konečný let kunne smide pucken i nettet til 0-2.

Pirates havde enkelte sporadiske chancer, som da Oskar Drugge sendte Trevor Gooch afsted mod mål, men han kunne ikke helt håndtere pasningen, og chancen løb ud i sandet.

Efter 14 minutter fik Pirates deres første mulighed i powerplay, da Michal Řepík røg ud for en hooking. Det var en gylden mulighed for Pirates at komme tilbage i kampen. Thomas Spelling havde den bedste mulighed i powerplay, da han sendte pucken på målrammen, men ellers blev pucken spillet rundt. Kort efter, at Prag var blevet fuldtallige endte Pirates med for mange spillere på isen, hvilket gav en udvisning. Det powerplay udnyttede Prag til at komme på 0-3, da Michal Řepík endnu engang var skarpretteren for Prag.

0-3 efter 1. periode kunne der ikke siges noget til. Prag var det bedste hold i alle spillets facetter, og det var kun meget sporadisk, at Pirates kom frem til noget.

Pirates kom godt ud til 2. periode, hvor Victor Rollin-Carlsson havde muligheden for en hurtig reducering, men han overplacerede sin afslutning. Det samme gjorde Emil Marcussen, da han afsluttede et stort tryk på det tjekkiske mål.

En fejl på offensiv blueline sendte Miroslav Forman alene mod Thomas Lillie, og han svigtede ikke, og bragte Prag på 0-4. Prag fik muligheden i powerplay, hvor boxplay kæmpede alt, hvad de kunne for at skudlinjen fri, så Lillie havde mulighed for at se pucken.

Kort efter, at Pirates blev fuldtallige, opsnappede Patrick Bjorkstrand pucken og sendte den på tværs til Trevor Gooch, der kunne score sit første mål i Pirates-trøjen.

Der var masser af små chancer til begge hold i den resterende del af perioden, men afslutningerne var en smule upræcise, og perioden endte med 1-1 og en samlet føring på 1-4 til Prag.

Skulle Pirates have noget ud af kampen, så skulle der scores et hurtigt mål, og så presse Prag, men i stedet skete det modsatte efter, at Julian Jakobsen havde driblet ind foran eget mål, hvor han mistede pucken, og Vladimír Sobotka kunne prikke den forbi en sprællende Thomas Lillie til 1-5.

Efter små fire minutter kom der noget tumult, efter at Jeppe Jul Korsgaard forbi Prags målmand, og blev lagt ned på isen af David Němeček, der røg ud i to minutter for roughing. Den mulighed udnyttede Pirates til at få reduceret til 2-5, da Julian Jakobsen fik pucken ind over stregen efter, at han blev tacklet ind i pucken, der endte i nettet. Målet blev set igennem af dommerne, og de kom frem til, at der ikke var noget ulovligt ved målet.

Pirates fik endnu en mulighed i powerplay, men man fik ikke sat spillet op på noget tidspunkt, og tiden arbejdede til Prags fordel. Pirates havde flere muligheder, men det lykkedes ikke at få pucken i nettet, og med et par minutter igen var det igen Michal Řepík, der kunne lukke scoringen i kampen med en scoring til 2-6.

Tiden løb af uret, og Pirates måtte sande, at Prag havde et ekstra gear at komme med i forhold til sidste fredag.