I en vanvittig dramatisk veterankamp formåede Aalborg Pirates at vende en katastrofal chokstart til en sejr Rungsted Seier Capital. Sejren på 6-5 kom i hus takket være en overtidscoring af Thomas Spelling i kampens allersidste sekund!

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Captial 6-5 (3-2, 1-3, 1-0, 1-0)
Mål: 1:26 0-1 Maksim Popovic (Anderson, Green), 3:53 0-2 Maksim Popovic (Jensen, Anderson), 7:40 1-2 Calder Brooks (Kabanov), 7:58 2-2 Patrick Bjorkstrand (Giroux, Dietz-Larsen), 8:22 3-2 Anders Koch (Spelling) PP, 20:31 3-3 Matthias Asperup (Andersen), 22:39 4-3 Patrick Bjorkstrand (Ladehoff, Koch) PP, 28:35 4-4 Jack Jacome (Wahlgren, Jensen), 34:37 4-5 Maksim Popovic (Green, Jensen), 43:30 5-5 Tommy Giroux (Spelling) PP, 64:59 6-5 Thomas Spelling (Brooks)

Udvisninger: Pirates 3x2 min., Capital 5x2 min.
Tilskuere: 2812

Aalborg Pirates kom ind til dagens kamp med samme hold som slog Herning Blue Fox med 3-1 i fredags, men det nordjyske tophold fik en skrækkelig start på kampen. Allerede efter halvandet minut fangede gæsterne Aalborg i deres egen zonen, hvilket Maksim Popovic udnyttede til at bringe gæsterne foran.

Kort efter blev det værre, da Maksim Popovic blev doublemålscorer efter blot tre minutter. Igen fik Rungsted lagt et højt pres, hvilket betød at Rasmus Anderson ubesværet fandt han Morten Jensen, der smed pucken over til Popovic, som igen kunne score i tomt mål.

Generelt så var Rungsted bedst i kampens første syv minutter. Deres fart gav de nordjyske værter store problemer, og det høje pres de stresset det normalt så pucksikre nordjyske mandskab. Både Gustav Green og Andreas Schou Nielson var tæt på at gøre det til 3-0, men redninger fra George Sørensen og Oliver Anker Christensen på stregen forhindrede, at kampen blev lukkede inden den for alvor var begyndt.

Chokstart vendt til føring på 43 sekunder

Den store redning på stregen fra den formstærke Aalborg angreber skulle vise sig at blive utroligt kampafgørende, da Aalborg i det næste skift fik reducerede. Efter hårdt pres i Rungsteds zone opsnappede Kirill Kabanov pucken, og fik hurtigt sendt en pasning ind til Calder Brooks i det lille felt. Med et smart træk og dribling fik han sendt Oskar Östlund væk, og kunne sætte pucken ind til en meget ufortjent reducering.

Målet blev startskuddet på et magisk minut for piraterne, som fik vendt 0-2 til 3-2 på blot 43 sekunder. Reduceringen skulle blive til en udligning 18 sekunder senere, da Albin Lindgren smed pucken direkte over til Tommy Giroux bag mål, der flot fandt Patrick Bjorkstrand inde foran. Bjorkstrand afsluttede resolutte, og hamrede pucken op i det nærmeste hjørne bag Östlund.

Nordjyderne var sågar tæt på at komme foran 3-2 føring 13 sekunder senere, men stor redning og flot læst af Östlund forhindrede en scoring fra Tobias Ladehoff. Situationen kostede en udvisning, og syv sekunder inde i den, kunne Ostlund ikke stoppe Aalborgs stormangreb mod mål i det magisk minut. Efter faceoffen fik Anders Koch muligheden for at sende et håndledskud afsted, som med masser af trafik foran mål, strøg direkte op i det fjerneste målhjørne. Det tredje mål til hjemmeholdet på 43 sekunder!

En vild vending på kampen, og i resten af perioden var Aalborg tæt på at bringe sig yderligere foran. Både Thomas Spelling og Kirill Kabanov var ikke langt fra at gøre det til 4-2 inden pausen, men Oksar Östlund og stolpen kom desværre i vejen for nye scoringer til nordjyderne inden pausen.

Presset anden periode

Føringen holdt dog ikke lang tid inden i anden periode, og der var ikke spillet mere end 30 sekunder før Rungsted havde udlignet. Efter et pucktab fik Lucas Andersen chancen for at sende pucken over til Matthias Asperup, der uden tøven kunne sende pucken ind bag George Sørensen.

Hjemmeholdet kom dog tilbage i front i målfesten i Sparekassen Danmark Isarena, da de igen udnyttede et powerplay. De nordjyske værter fik etablerede sig i zonen og Rungsteds boxplay stod pludselig utrolig dybt, hvilket det gav Bjorkstrand muligheden for at sende en høj afslutning afsted, så lige nøjagtigt overlistede Oskar Östlund.

I anden periode var Rungsted dog bedst og de havde stort helt til at få pressede Aalborg i bund. Dels ved at udnytte lynhurtige og præcise spilvendinger, som fangede nordjyderne i udskiftning og dels ved at komme i et højt pres som stressede nordjydernes opspil. Chancerne var store, men George Sørensen og overliggeren kom i vejen i minutterne efter nordjydernes føringsmål.

Det holdt dog kun for en stund, da nordsjællandernes gode anden periode gav pote efter godt ni minutter af perioden. Morten Jensen fik holdt pucken inde i Aalborgs zone, hvilket fangede et par Aalborg spillere i etfremløb. Det gav en overtalsmulighed, hvilket Jack Jacome udnyttede inde foran mål til at gøre det til 4-4 bag chanceløs George Sørensen.

Ganske som tidligere af perioden var Piraterne ikke langt fra at svare igen med det samme ud af ingenting, da Nikolaj Carstensen fandt Kirill Kabanov ved bagstolpen, men fra den spidse vinkel kunne russeren lige nøjagtigt ikke få pucken sendt indenfor målramme, trods ellers frit mål.

Desværre kom gæsterne tilbage i føresædet med fem minutter igen af anden periode, da Morten Jensen for sendte en afslutning afsted, hvor Maksim Popovic fik styrede flot ind bag Sørensen til sit hattrick.

Det var endda tæt på at blive 6-4 før pausen, da Rungsted fik deres første forsøg i powerplay, men trods store chancer til Filip Karlsson, fik Aalborg Pirates klaret sig igennem indtil pausen takket være en heroisk fight fra George Sørensen og boxplayet foran mål.

Sejren sikret i sidste sekund!

Aalborgs kom ud til tredje periode med en helt anden fart og indstilling end det man havde set i de første 40 minutter. De kom langt bedre ind i duellerne, og satte med det samme gæsterne under et pres. En afslutning fra Thomas Spelling ramte stolpen efter et minut, hvilket også kostede en udvisning af sig.

I powerplay så spillet langt bedre ud, og efter flere gode forsøg modtog Tommy Giroux pucken i slottet. Med et flot håndledskud fik den canadiske angriber overlistede Oskar Östlund langs den nærmeste stolpe til stor forløsning for hjemmepublikummet og de forsvarende mestre.

Efter den nordjyske udligning bølgede opgøret frem og tilbage i resten af perioden, hvor begge hold momentvis var tæt på at tage føringen på kampen. Bl.a. var Thomas Spelling tæt på at afgøre kampen med et minut igen, da Tommy Giroux fandt ham inden foran mål, men afslutningen sad lige på Rungsteds svenske målmand.

Bedst som alle i Sparekassen Danmark Isarena havde forberedt sig på at kampen skulle finde sin afgørelse i straffeslag slog Thomas Spelling til. Calder Brooks fik skrabet pucken til sig med få sekunder tilbage af kampen, men fremfor at skyde på mål lagde han pucken på tværs til Thomas Spelling, som hamrede pucken mod mål. I målet kunne Oskar Östlund lige nøjagtig ikke for holdt pucken ude, og med millisekunder tilbage passerede pucken stregen til en sejr til Aalborg Pirates på 6-5 efter et regulært drama. En sejr som gør, at Aalborg Pirates stadig holder fast i Odense Bulldogs i kampen om førstepladsen i Metalligaen.

Næste kamp for de nordjyske pirater er Sønderjyske på fredag i Frøn Arena kl. 19:30. En kamp som kan se Metalligaen.tv

Interview med Patrick Bjorkstrand efter overtidssejren over Rungsted GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Herning