Aalborg Pirates er nyt tophold i Metalligaen efter et tæt og flot spillet topopgør, hvor de besejrede Odense Bulldogs med cifrene 4-2. Piraternes mål blev scoret af Calder Brooks, Pierre-Olivier Morin, Patrick Bjorkstrand og til sidst Thomas Spelling i tomt mål.

Aalborg Pirates – Odense Bulldogs 4-2 (2-0, 0-1, 2-1)
Mål: 6:43 1-0 Calder Brooks (Kabanov, Korsgaard), 19:07 2-0 Pierre-Olivier Morin (Ladehoff), 34:10 2-1 Tommy Muck (Koivisto, Ma. Jensen), 48:05 3-1 Patrick Bjorkstrand, 51:02 3-2 Jakob Heljemo (Kr. Jensen, Ehlers), 59:14 4-2 Thomas Spelling EN

Udvisninger: Pirates 2x2 min., Bulldogs 1x2 min.
Tilskuere: 2808

Første periode af topkampen sad Aalborg Pirates solidt på og hjemmeholdet dominerede i store dele af perioden, hvor Odense kun sporadisk fik testet George Sørensen. Det var dog gæsterne, som fik kampens første store chance, da pucken tog et uheldigt hop ved banden efter et minut af kampen. Pucken fik Kimi Koivisto sendt mod mål, hvor Kristian Jensen stod klar, men George Sørensen fik flot læst situationen, og lukkede vinklen ned.

Piraterne var topmotiverede til dagens kamp, og spillet flød betydeligt bedre end i den seneste hjemmekamp mod Rungsted Seier Capital. Det udmøntede sig i flere lange angreb mod Mitch Gillam, hvilket kastede flere chancer af sig. Den største måtte reddes på stregen, da Kirill Kabanov var tæt på at have heldet på sin side. Hans afslutning blev delvis blokerede, men er tæt på at snyde Gillam, som fik det yderste af skøjten på afslutningen. Pucken lå løst i feltet, og først over returen var fredagens hattrickhelt, Jeppe Jul Korsgaard, som var tæt på at prikke ind over stregen, men en Odense back fik en stav på den i sidste sekund.

De lange angreb gav nordjyderne en masse momentum, og piraterne fastholdt deres pres. Spillet flød uden et stop efter Aalborgs store chance, hvilket passede hjemmeholdet bedst og efter syv minutter hamrede Calder Brooks piraterne i front. I en fin spilvending fik Brooks plads til en afslutning i slottet, hvor han sendte en kanonkugle op i det fjerneste hjørne til en fuldt fortjent føring.

Med et minut igen kom Aalborg Pirates også fortjent på 2-0, da Odense lidt blev fanget af en Aalborg udskiftning. Søren Deitz-Larsen lavede en russervending i Odense zone, og fandt en helt fri Pierre-Olivier Morin i midten. Den tilbagevendte canadiers afslutning blev blokerede af Harijs Brants, men endte hos Tobias Ladehoff, som flot afventede Mitch Gillam, men ramte stolpen. Returen endte hos Morin, som i tomt mål kunne gøre det til 2-0 efter første periode.

Målmandsduel i anden periode

Gæsterne fra Odense kom bedre ud til anden periode, og langt større held med at holde pucken i Aalborgs zone i længere tid. Det gav nogle chancer af sig i starten, hvor især Kristian Jensen havde to store chancer i periodens første seks minutter, men George Sørensen kom i begge omgange i vejen med nogle gigantiske redninger.

I den anden ende var hjemmeholdet også farlige og særligt Tobias Ladehoff var en konstant trussel for gæsterne. Desværre for nordjyderne var Mitch Gillam periodens bedste spiller, og han holdt i den grad gæsterne inde i opgøret, med et hav af store redninger i en periode med store chancer til begge hold og masser af flot spil, som var et topopgør værdigt.

Med godt seks minutter tilbage af perioden blev Aalborg fanget i deres egen zone efter en icing, og det udnyttede gæsterne til at reducere. Tommy Muck fik plads på blå linje, og fik driblet sig til plads til en afslutning. Skuddet var ikke synderligt hårdt, men gik igennem trafik foran George Sørensen og endte oppe i det nærmeste målhjørne.

Pirates kom sig hurtigt over reduceringen, og kort efter 2-1 mål var Ladehoff igen tæt på. Bag mål vandt Morin pucken som han med en smuk pasning sendte ind foran til Ladehoff, men igen kommer Gillam i vejen. I det næste angreb stod Korsgaard helt fri i feltet, og fik en kvalificerede afslutningen sendt mod mål, men Mitch Gillam kom igen i vejen.

Bjorkstrand med sejrsmål efter stort målmandsdrop

Dermed stod der 2-1 til Pirates inden tredje periode, hvor spillet bølgede frem og tilbage uden de helt åbne chancer til. Det var utroligt taktisk, og vigtigheden af det næste mål var tydeligt. Et mål som Patrick Bjorkstrand scorede, da han flot opsnappede en pasning fra Mitch Gillam, og kunne sende pucken ind i det tomme mål.

Målet så ud til at ryste Mitch Gillam i gæsternes bur, og i de efterfølgende var det det er tæt på at give en ny scoring, da et skud fra Ladehoff ender med at give en skidt retur som Spelling kommer først på, men Gillam kom hurtigt på plads igen og fik reddet i anden omgang.

Gæsterne gav ikke op og fik bragte fornyet spænding ind i opgøret med ni minutter igen, da fynboerne i powerplay havde flere spillere ind foran mål, og efter en aflevering ind i det lille felt fra Sebastian Ehlers, kunne både Kristian Jensen og Jakob Heljemo slå til pucken i flere omgang. Til sidst fik Heljemo slået pucken det sidste stykke ind over stregen.

Det betød at der skulle en dramatisk afslutning til for at finde en vinder, hvor de nordjyske pirater havde heldet med sig, da kampen gik ind i sin afgørende faser. Først var det Gunars Skvorcovs, som fik en friløber som George Sørensen fik afvist med en klasseredning, og med halvandet minut igen ramte Kristian Jensen stolpen til stor lettelse for de 2808 tilskuere til dagens kamp.

De kunne juble og fejre cementeringen af sejren kort efter, da Thomas Spelling lukkede og slukkede med en scoring til 4-2 i tomt mål. Sejren betyder at Aalborg Pirates overtager førstepladsen i ligaen, som skal forsvares på fredag imod Esbjerg Energy i Sparekassen Danmark Isarena kl. 20:00.

GOALSHOW: Se målene fra Aalborg-Odense Interview med Patrick Bjorkstrand efter overtidssejren over Rungsted