Aalborg Pirates er i finalen og skal spille mod Rungsted Seier Capital. Der skulle et større drama til for at pladsen blev sikret med en sejr på 2-3 i Esbjerg i den 6. kamp i serien. Dermed vandt Pirates serien med 4-2 i kampe.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)
Mål: 12:05 1-0 Brady Shaw (Sherman, Schell), 26:50 1-1 Julian Jakobsen (Duffy) PP, 28:11 1-2 Victor Panelin-Borg (MacDonald, Donaghey), 47:02 1-3 Josh MacDonald (Spelling) PP, 50:20 2-3 Davis Vandane (Vinther, Madsen)

Udvisninger: Energy 6x2 min., Pirates 3x2 min.
Tilskuere: 1

Pirates skulle forsøge at sikre sig pladsen i finalen mod Rungsted Seier Capital med en sejr i Esbjerg, men man vidste godt, at det ikke ville blive en nem opgave. Eneste ændring på holdet var, at Tobias Ladehoff, som ventet, var ude med skade, hvor hans plads blev overtaget af Daniel Madsen, mens Emil Marcussen havde fået plads på holdkortet.

Pirates kom godt ud til starten af kampen, hvor man fik lagt en masse pucke på mål, og satte Thomas Lillie, der havde fået tjansen i dag, på en del prøver. Især Thomas Spelling så ud til at være i spillehumør efter, at han er rykket i kæden sammen med Julian Jakobsen og Jeppe Jul Korsgaard. Der var en god dynamik i kæden, og de kom til flere gode muligheder.
Kirill Kabanov havde skud på stolpen, inden Pirates fik kampens første powerplay, men det lykkedes ikke at sende pucken i nettet trods et par gode muligheder. Pirates fik et powerplay mere, og igen gav det et par gode muligheder, men man kom ikke rigtig helt ind foran mål, hvor det kan gøre ondt at stå.
Pirates havde stadig problemer med at få pucken ud over egen blueline, og det gjorde at Esbjerg flere gange kunne sætte defensiven under pres. Det lykkedes for Esbjerg at komme på 1-0 ved grundspillets topscorer, Brady Shaw, efter at Pirates havde været en smule under pres.
Julian Jakobsen og Thomas Spelling kom afsted 2mod1, og der måtte en stor klasseredning af Thomas Lillie til, at Thomas Spelling ikke bragte balance i regnskabet.
Mod slutningen af perioden måtte Cody Donaghey ud i et par minutter, således at Pirates startede 2. periode i undertal.

Det lykkedes for Pirates at holde Esbjerg fra at score i powerplay i starten af 2. periode, og det gav et boost til holdet, hvor Jeppe Jul Korsgaard og Daniel Madsen havde gode muligheder for at bringe balance i regnskabet. Der skulle dog en af flere slashing udvisninger til, for at Pirates fik udlignet. Julian Jakobsen og Ben Duffy spillede hurtigt til hinanden omkring offensliv blueline, hvor Julian Jakobsen trak ind mod mål og sendte pucken i nettet bag Thomas Lillie.
Kort efter var det Victor Panelin-Borg, der modtog pucken og trak ind for mål, hvor han udplacerde Thomas Lillie til føring til Pirates. Kirill Kabanov var stærk foran mål, hvor han blokerede for Lillies udsyn til pucken.
Kort efter var Esbjerg tæt på at udligne, mens Victor Panelin-Borg havde taget plads i udvisningsboksen, men George Sørensen var på plads og holdte Esbjerg fra at udligne.
Pirates fik flere muligheder i powerplay, hvor Esbjerg virkede mere desperate og satsede en del i boxplay, og Pirates fik flere muligheder i overtallet, men det lykkedes ikke at komme yderligere foran.

Pirates havde tidligere i slutspillet ni 3. perioder, og alle perioderne er blevet vundet, så statistikken var på Pirates' side inden de sidste tyve minutter. Og da Simon Grønvaldt røg til afkøling i to minutter for Esbjerg, så var der en gylden mulighed for, at bringe sig foran med 1-3.
Den mulighed udnyttede Josh MacDonald til at sende pucken højt i målet, mens Thomas Lillie lå og rodede rundt på isen efter at han var blevet ramt. Dommerne skulle ud at tjekke, om det var en Pirates spiller eller medspiller, der var skyld i det. Dommerne kiggede hurtigt på billederne, og blev enige om, at målet var godt.
Føringen på 1-3 holdt kun små tre minutter, så havde Davis Vandane bragt spænding tilbage i opgøret med en reducering, hvor der manglede små ti minutter af perioden.
Det gav et stort pres på Piratesmålet, hvor George Sørensen måtte agere levende plankeværk, og spillerne ofrede sig foran ham i flere omgange. Det blev nogle af de mest hektiske minutter, hvor det føltes, at uret ikke tikkede ned i normal hastighed.
Med ca. halvandet minut igen af periode tog Esbjerg Thomas Lillie ud af målet, og satsede alt, og det gjorde presset endnu større. Pirates holdt stand, og Pierre-Olivier Morin kunne med tre sekunder igen vippe pucken ud af zonen til stor jubel for spillerne.

Dermed er Pirates i finalen, hvor Rungsted Seier Capital venter. Første kamp i serien bliver på fredag, hvor Pirates skal til Rungsted, mens første hjemmekamp spilles søndag 18. april.

Pirates TV: GOALSHOW Highlights og interviews efter 5. semifinale