Aalborg Pirates leverede den perfekte generalprøve i sæsonens sidste træningskamp, da de overbevisende slog de forsvarende mestre fra SønderjyskE med hele 5-2. Sejren blev grundlagt af 24 fabelagtige minutter, som nordjyderne vandt hele 5-0.

SønderjyskE – Aalborg Pirates 2-5 (0-3, 1-2, 1-0)

Mål: 03:30 0-1 Julian Jakobsen (Craighead), 06:56 0-2 Darien Craighead (Ju. Jakobsen) SH1, 19:59 0-3 Joonas Niemelä (Craighead, E. Gotz) PP1, 21:20 0-4 Jonas Brøndberg (uassisteret), 23:56 0-5 Julian Jakobsen (Niemelä, Lajeunesse) PP1, 34:27 1-5 Daniel K Hansen (Jonsson), 40:21 2-5 Jacob Schmidt-Svejstrup (Wiklund)

Udvisninger: SønderjyskE1x2, Pirates 4x2

Tilskuere: 972

Aalborg Pirates fik den perfekte start på kampen, da de i kampens første minutter kom foran med 0-1. En løs puck blev flot opsnappede af Darien Craighead, der med stor fart fik vundet en duel om pucken. Det gav ham muligheden for at skære ind mod midten og gå direkte på mål, hvilket skabte en retur, som Julian Jakobsen i tomt mål kunne prikke ind til 0-1.

Herfra udvekslede begge hold chancer i de efterfølgende minutter, hvor først Patrick Bjorkstrand var tæt på at få smidt en puck ind bag Tobias Vilykke, da han sendte en puck mod mål fra en spids vinkel. I det næste angreb var det Jacob Schmidt-Svejstrup der var tæt at udligne, da en puck pludselig lå løs i slottet, men George Sørensen kom hurtigt ud af målet og lavede en flot redning.

Kort efter den store chance til hjemmeholdet fik de nordjyske gæster en lidt uheldig udvisning, men i stedet for en udligning slog Darien Craighead kontra. Den nye canadier i Aalborg viste igen et eksempel på sin stor fart og spilforståelse, da han stak afsted fra alt og alle, og alene igennem flot udplacerede Tobias Vilykke ved den nærmeste stolpe til stillingen 0-2.

Efter 0-2 scoringen tog begge hold et hav af udvisninger, men trods et par store chancer til Valdemar Ahlberg og SønderjyskE var det Aalborg Pirates der slog til i overtal. Med under et sekund igen af første periode lykkedes det Joonas Niemelä at score til 0-3. Den finske center og Craighead lavede et par flotte indbyrdes afleveringer, som gav Niemelä plads til at gå på mål, og med et smukt baghåndsvip fik han pucken over i det lange hjørne, som afslutningen på Piraternes bedste periode i de fire træningskampe.

I anden periode blev det også 0-4, da Jonas Brøndberg var først til at opfatte og opsøge pladsen i midten af hjemmeholdets zone. Forinden havde Sebastian Brinkman sat et hårdt forecheck ind, hvilket skabte en fejl bag mål, og løs puck lige foran Vilykke. Med både tid og plads var den danske back iskold foran mål og fik flot sat pucken ind i nettet.

Kort efter viste nordjyderne igen høj klasse og fart i skøjterne, da de i overtal satte fart på bag mål, og fangede hjemmeholdet i store problemer i midtzonen. Joonas Niemelä kom igen som skudt ud af en kanon, men fremfor at afslutte lagde han flot pucken på tværs Julian Jakobsen, der førstegang sendte pucken i nettet til hele 0-5 efter blot 24 minutter.

Aalborg var forsat bedst, men hjemmeholdet og de forsvarende mestre fra SønderjyskE fik stoppet blødningen, og efterhånden fik de også skabt flere og flere chancer. Først da Schmidt-Svejstrup fik en friløber men stor redning af George Sørensen forhindrende en scoring. Desværre var han chanceløs få minutter senere, da Daniel Hansen fik alt for meget plads til at afslutte på i midten af slottet.

Målet gav hjemmeholdet et stor løft, og pucken sværmede omkring George Sørensens mål, men trods flere store chancer og en fri mulighed til Gabriel Desjardins, så formåede Aalborg Pirates at holde 1-5 føringen indtil pausen.

Tredje periode begyndte på den eneste måde den ikke måtte for piraterne, med en scoring fra hjemmeholdet efter blot 21 sekunder. En afslutning gav en lidt tilfældig retur som endte på bladet af Jacob Schmidt-Svejstrup, der slog den ind i et tomt mål.

Aalborg Pirates lod sig dog ikke slå ud af den hurtige scoring, og fik flot, effektivt og klogt sejlet sejren sikkert i land. De sønderjyske værter var næstbedste i alle dueller og blev holdt på ydersiden i resten af perioden, men Aalborg udviste masser af fight, energi og kreativitet, som gjorde de var i fuld kontrol, hvilket gav dem en flot 2-5 sejr i generalprøven til åbningskampen på sæsonen mod Frederikshavn White Hawks. En kamp som spilles i Sparekassen Danmark Isarena den 6. september kl. 19:30

Vi cykler for Aalborg Pirates’ nye projekt FRITIDSHELTE! MEDIA DAY: DIREKTE OG GRATIS PÅ METALLIGAEN.TV TORSDAG!