Fredag aften var Pirates på besøg i KVIK Hockey Arena, hvor Pirates med en sejr kunne holde snor i Rungsted i toppen af Metal Ligaen. Pirates havde god kontrol på kampen, og endte også med at tage de tre point med nordpå via en sejr på 2-5.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates 2-5 (0-0, 2-2, 0-3)
Mål: 21:36 0-1 Josh MacDonald (Kabanov), 29:18 1-1 Mathias Bau Hansen (Jensen, Weichel), 31:28 1-2 Thomas Spelling (Korsgaard, Madsen), 36:12 2-2 Brodie Dupont (Bau Hansen, Jensen), 44:10 2-3 Jeppe Jul Korsgaard (Brøndberg, Madsen), 57:10 2-4 Julian Jakobsen, 57:48 2-5 Victor Panelin-Borg (Ju. Jakobsen, Mi. Højbjerg)

Udvisninger: Blue Fox 3x2 min., Pirates 1x10 min. (Sebastian Bergholt), 4x2 min.
Tilskuere: 375

Forud for kampen, så lysnede det lidt mere på skadesfronten for Pirates, da Jonas Brøndberg var tilbage på holdkortet. Dermed var det et Pirates hold uden backen Martin Lefebvre samt forwards Pierre-Olivier Morin og Jonathan Brinkman, der gæstede Herning.

Pirates kom stærkt ud til kampen, og tillod ikke Herning at få de store chancer. Selv mens, at Pirates var i undertal, så fik Herning ikke de store chancer. Et hårdt arbejdende Pirates hold slog til og lukkede ned for Herning.
Pirates kom selv i powerplay, men det blev kun til en afslutning fra Thomas Spelling, men ellers var der ikke meget at komme efter i powerplay.
Pirates slækkede lidt på tempoet, og Herning kom bedre med i perioden, men George Sørensen tog fra i målet, og holdene kunne gå til pause med 0-0 i bagagen.

Hvor man ikke fik nogle mål i de første tyve minutter, så skulle der gå under to minutter af 2. periode, før første scoring faldt. Den tilfaldt Josh MacDonald, der bragte Pirates foran med 0-1. Pirates kom i undertal, men kæmpede godt i egen zone, hvor man holdt Herning fra at udligne. Det lykkedes dog ikke midtvejs i perioden, da Mathias Bau Hansen fik sendt pucken ind bag George Sørensen. Bare et par minutter senere, så var Pirates foran igen, da Thomas Spelling scorede for anden kamp i træk i hans nye kæde, der ser ud til at klikke godt fra første skifte.
Inden periodens udløb fik Herning igen udlignet, da Brodie Dupont fik pucken forbi George Sørensen. 2-2 efter 2. perioden var der ikke det store at sige til.

3. periode var det dog Pirates, der var bedst, og det var energiske Jeppe Jul Korsgaard, der bragte Pirates foran for tredje gang i kampen, og denne gang kunne Herning ikke svare igen. Pirates kontrollerede sejren og de tre point hjem.
Midtvejs i perioden havde Pirates muligheden for at lukke kampen, da man var 5mod3 i et lille minuts tid. Dog var der ingen slinger i valsen, da kaptajn Julian Jakobsen scorede til 2-4 med ca. tre minutter igen på uret. Herning satsede uden målmand, og der kunne Victor Panelin-Borg score et af de sjældne mål, da han sendte den i det tomme mål til 2-5.

Dermed har Pirates lukket hullet til Rungsted, der kun fører med et halvt point, mens der ligeledes også kun er et halvt point ned til Esbjerg.
Pirates spiller næste gang på søndag, hvor Herlev Eagles kommer på besøg i Bentax Isarena. Der er kampstart kl. 15.00.

Herlev Eagles sendt hjem med nederlag Lodtrækning om billetter til kampen på søndag er åben