Pirates kom bagud med 0-2 tidligt i kampen, men kæmpede sig tilbage og udlignede til 2-2 i slutningen af 2. periode. Det gav en del gejst til Pirates, og den gejst tog Pirates med ind i 3. periode, hvor Pirates lukkede kampen med fire mål.

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 6-3 (0-2, 2-0, 4-1)
Mål: 01:18 0-1 Bertram Jelert Kristensen (Wideman, Andersson), 09:53 0-2 Rasmus Thykjær Andersson (Olsson, Persson), 32:20 1-2 Carl Neill (Korsgaard, Duffy), 39:42 2-2 Pierre-Olivier Morin (MacDonald, Lefebvre), 48:29 3-2 Martin Lefebvre (Kabanov, Korsgaard), 51:16 4-2 Pierre-Olivier Morin (MacDonald, Spelling), 54:35 5-2 Mikkel Højbjerg (Ma. Højbjerg, Neill), 55:11 5-3 Mattias Persson (Olsson, Hardt), 58:18 6-3 Thomas Spelling (MacDonald) EN

Udvisninger: Pirates 2x2 min., Capital 1x2 min.
Tilskuere: 1

Pirates indledte jagten på yderligere point i topstriden mod Rungsted Seier Capital med Tobias Ladehoff tilbage på holdkortet, mens Jonas Jakobsen også var klar efter, at han udgik i fredags. Til gengæld var Nikolaj Carstensen ude, men han blev erstattet af Anton Schou i opstillingen.

Pirates havde et par store muligheder indenfor det første minut, hvor Pirates to gange var i overtal mod mål, men hvor det lykkedes i fredags i Rungsted, så fik man ikke en hurtig scoring her i kampen. I stedet var det Rungsted, der kort efter kom foran med 0-1, da Bertram Jelert rundede George Sørensen og sendte Rungsted foran.
Det overlod en del af spillet til Rungsted, og selvom Pirates kom i powerplay, så fik man ikke skabt nogle muligheder til at få udlignet til 1-1.
Kort efter var det Rungsted, der kom i overtal, efter en af sæsonens tyndeste udvisninger til Victor Panelin-Borg. Rungsted slog hurtigt til efter små tyve sekunder i powerplay, og så havde Rasmus Thykjær Andersson bragt Rungsted foran med to.
Resten af perioden var det et Pirates uden den samme energi i spillet, og det lignede en mulig knæskade til Jeppe Jul efter et sammenstød med Tim Daly ved banden, men han var hurtigt med igen.

Pirates var tæt på at komme bagud med 0-3 allerede indenfor det første minut af 2. periode, men George Sørensen afværgede situationen. Pirates fik arbejdet sig bedre ind i perioden og kunne stille og roligt overtage kampen. Pirates kom til flere muligheder, men man havde ikke marginalerne på sin side i flere situationer.
Josh MacDonald modtog pucken og skøjede ind over blueline, og skulle til afslutte, men den ene af hoveddommerne skøjtede baglæns ind i skudvinklen, hvilket var til stor gene for MacDonald, der kom ud med nogle frustrationer.
Kort efter sparkede Carl Neill gang i Pirates, da han firsttimede pucken i nettet til reducering. Han hamrede hurtigt til pucken, der sad over skulderen på Rungsteds målmand. Det åbnede op for Pirates, der blev ved med at arbejde hårdt. Det gav også pote, da Pierre-Olivier Morin udlignede til 2-2 med bare 18 sekunder igen. Han fik lov til at stå helt fri foran mål, og han svigtede ikke.

I 3. periode var der dog ikke tvivl om resultatet, da Pirates kom ud med langt mere energi end Rungsted. Det udlignende mål til 2-2 i slutningen gav masser af gejst ind til 3. periode.
Det udnyttede Pirates til at komme på 3-2, da Martin Lefebvre fik alt for meget plads og skøjtede ind og klappede pucken i nettet til føring til Pirates.
En af kampens spillere, Pierre-Olivier Morin, gjorde det også til 4-2, da han fik heldigt modtog pucken i slottet og sikkert sendte pucken i nettet. Opspillet kom fra Josh MacDonald, der så ud til at ville sende pucken rundt i banden, men ramte en Rungstedback og den endte ved Morin, der var usvigelig sikker.
Det lignede en afgørelse på kampen, da Pirates viste større gejst end Rungsted, og Mikkel Højbjerg lukkede reelt set kampen, da han kunne prikke pucken ind i nettet til 5-2 efter en chance til Martin Højbjerg. Rungsted havde dog ikke givet op, og Mattias Persson sendte kort efter pucken ind bag George Sørensen.
Mod slutningen satsede Rungsted uden målmnad, men de fik ikke sat spillet op, og istedet kunne Thomas Spelling sende pucken ned i et tomt mål til slutresultatet 6-3 til Pirates.

Med eftermiddagens resultater, så har Pirates overtaget 2. pladsen i Metal Ligaen og har kun 1½ point op til Rungsted. Pirates spiller igen på tirsdag, hvor turen går til Odense. Der er kampstart kl. 19.00 i det fynske, og der kommer link til livestream i løbet af tirsdagen på hjemmesiden.


Pirates TV: Interviews efter Aalborg Pirates 6-3 sejr over Rungsted STREAM: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital