AaB fodbolds tidligere sportschef Lynge Jacobsen blev berømmet for at finde talenter, købe dem billigt for til gengæld at sælge dem med fortjeneste. Pirates sportschef Ronny Larsen slægter på mange områder AaB-legenden på.

Piraternes legende mester også at finde spillere ude fra, udvikle dem og gøre dem klar til et større togt i udlandet. Men modsat Lynge Jacobsen får Ronny Larsen ikke noget større udbytte af at sende en god spiller videre. I ishockey kender man ikke til at klubberne køber og sælger spillere.
Ellers kunne Piraternes skattekiste sandsynligvis have fået tilført ekstra kapital.
Ronny Larsen har på det seneste udviklet spillere som Martin Lefebvre, Kirill Kabanov og Anders Krogsgaard og ekspederet dem videre. Godt nok er de to førstnævnte vendt tilbage, og Kirill Kabanov er blevet så glad for Aalborg, at han har hentet hele familien hertil fra Rusland. Tidligere er spillere som Nikolaj Meyer og Olle Liss med succes sendt videre til i Sverige. Olle Liss har endog opnået debut på det svenske landshold.

”Ugens hold”
Piraternes succes med lutter sejre siden 1-5-nederlaget midt i november til Esbjerg -sidst 3 sejre på mindre en uge over så stærke hold som Rungsted, Frederikshavn og Herning - har ført til, at hele 3 Pirater er at finde på ”Ugens hold” i Metalligaen. Dk.
Michael Søvsø skriver på Metalligaen.dk følgende:
Back: Sebastian Bergholt: Sikke en sæson, sikke en uge for Bergholt, der virker varm omkring landsholdet og måske en kontrakt i en større liga, hvis han fortsætter sine takter. Ugen der gik bød på 74 skift, 59,55 minutter, +5 og 2 scoringer for den stærke back.
Forward: Josh MacDonald: Er fuldstændig ustoppelig for tiden og lavede 7 point med +7 i plus/minus i den forgangne uge. Sikke en optur for MacDonald, der allerede har 9 point mere end i hele grundspillet i sidste sæson for Sønderjyske. Vild tendens.
Forward: Kirill Kabanov: Der er pænt mange Aalborg-spillere, der byder sig til i denne uge, og det er kun på millimeter, at Kabanov snupper pladsen foran mange af sine holdkammerater. Kabanov nåede ligesom MacDonald op på +7 plus/minus statistikken over 3 kampe.
Så nåede Sebastian Bergholt og Josh MacDonald endda ”kun” på pointlisten i søndagens knusende 5-0-sejr over Herning med henholdsvis en scoring og en assist.
Altså ingen mål til superkæden Kabanov, Morin og MacDonald.
Til gengæld 2 mål til kaptajnen Julian Jakobsen i kæde med Mikkel Højbjerg og Thomas Spelling.
Superglædeligt at Tobias Ladehoff og Jonas Jakobsen hver scorede en gang i kæden med Jeppe Jul Korsgaard.
Hvad kan det ikke blive til, når alle tre angrebskæder producerer mål i samme kamp. Og så skal vi ikke glemme fjerdekæden, som også har produceret vigtige point.

Imponerende shut out
Tre spillere på ”Ugens hold” kunne uden større indvendinger være blevet til fire. 5-0-sejren over Herning var samtidig tredje gang, at Georg Sørensen holdt målet rent mod uldjyderne. Det var Georg Sørensen sjette shut out i denne sæson. Imponerende
Vikaren Jonas Brøndberg, der var blevet sin skade kvit, stod for 2 assist i søndagens kamp. Det var ventet, at han og Jonathan Brinkman i denne uge skulle vende tilbage til deres canadiske juniorklubber. Men de har begge har fået at vide, at afrejsen er udskudt, da de canadiske sundhedsmyndigheder ikke har godkendt, at WHL kan gå i gang som planlagt 8. januar.

Velfortjent julepause
Der venter uden tvivl flere kampe til de to unge tidligere AaB Ishockey-spillere, når Piraterne skal i kamp igen søndag 27. december ude mod Rungsted. Herefter venter de to kampe mod Frederikshavn. Ude 29. december og i Bentax Isarena 30. december.
Men lige nu kan sportschef Ronny Larsen og hans Piratmandskab se frem til flere dages velfortjent julepause samt se tilbage på et vel gennemført 27 kampes togt. Piratskibet har lagt til kaj på førstepladsen i Metalligaen med 63 point og en målscore på 105-57.

PS: Piraterne har hele 5 spillere på hele Metalligaens topscoreliste (point):
01. Josh MacDonald: 38 point (19 mål og 19 assist)
02. Kirill Kabanov: 33 (13-20)
10. Thomas Spelling: 25 (11-14)
12: Julian Jacobsen 23 (11-12)
12: Mikkel Højbjerg 23 (12-11)


En lille julegave til Pirates fans Highlights Aalborgs 5-0 sejr over Herning