Det var den 9-årige søn Mikkel, der indirekte var årsag til, at Lars Laursen for godt en uges tid siden kunne sætte sig i direktørstolen hos Aalborg Pirates.

-Jeg havde aldrig før været til en ishockeykamp, da min søn i 2013 fik mig med til en kamp i Gigantium. Jeg husker ikke hvilken kamp, samt hvordan den endte, siger den nyansatte administrerende direktør.

At for første gang at have overværet det hurtige spil isen, må alligevel have gjort et stort indtryk. For herefter gik det hurtigt. Hockeyen fik tag ikke blot i Lars Laursen, men også i hele familien, hustruen Hanne, børnene Maria, 23 år, Ida 20 år samt Mikkel nu 16 år gammel. Hele familien er på lægterne, når Pirates spiller op til isdans i Bentax Isarena.

Interessen for det hurtige spil på den kolde is var blevet så varm, at da Pirates i 2015 foretog en aktieudvidelse, købte Lars Laursen ikke blot aktier, men sagde også ja, da bestyrelsesformanden Morten Fals opfordrede ham til at træde ind i bestyrelsen.

Det førte videre til, at Lars Laursen i 2017 som ulønnet leder trådte ind på administrationsgangen som økonomichef, og nu har han taget trinet op som øverste administrativ leder med første arbejdsdag for en uge siden.

To store ting
-Jeg er blevet taget godt imod hele vejen rundt, og vi skal nu tage hånd om to store ting, fortsætter den 50-årige direktør.

-Vi skal have styr på forretningen, så længe vi er under Coronaens sorte skygge. Økonomien skal hænge sammen, og vi skal prioritere de ting, der lige nu er i fokus. Vi skal gøre det sjovt at gå til ishockey.

-Samtidig skal vi gøre os klar til den dag, Coronaen ikke er her længere. Den største opgave bliver at få folk tilbage i hallen. Derfor skal vi pleje sponsorer, aktionærer, fans, sæsonkortholdere – ja, alle ishockeyinteresserede i den kommende tid, hvor vi kun kan tage begrænset antal folk ind til kampene.

Fornemt overblik
Lars Laursen er født og opvokset udenfor Hellum i Vendsyssel, men har de sidste 30 år boet i Aalborg. Hans udgangspunkt er oprindelig en uddannelse som revisor, hvorefter han har haft forskellige jobs, primært med økonomiledelse i større og mindre virksomheder. De seneste år er den nye direktørs fokus blevet udvidet med general ledelse, salg og forretningsudvikling.

Siden 2017 har Lars Laursens virke på Piratkontoret primært været styrkelse og forbedring af virksomhedens rapportering samt økonomiske overblik. Dette overblik har været så fornemt, at Aalborg Pirates ikke blot sportsligt, men også økonomisk fremstår som en af landets stærkeste ishockeyklubber.

Sikkert i havn
Men nu gælder det den daglige ledelse, således at Piratskuden kan komme sikkert i havn til trods for Coronaens hærgen.

-Vi skal populært sagt holde gryden i kog, fortsætter direktøren. Selv om der er alt for stille, skal vi møde vore fans og sponsorer. Ja, holde kontakten ved lige til alle nordjyske ishockeyinteresserede. Vi skal bruge den kommende tid til at forbedre og udbygge events, således at vi er klar dag et, når Coronaen er besejret.

-Vi skal også huske vore mange frivillige ledere. Når vi normalt har kamp i Bentax Isarena, er omkring 200 frivillige ledere i sving. Dem må vi ikke glemme. De er en vigtig del af hele Piratfamilien.

Faste holdepunkter
Med kun 375 tilskuere i Bentax Isarena er det faktisk en underskudsforretning at spille kampe i Metalligaen.

-Vi har en forhåbning om, at statens kompensationsordninger holder hånden under os, så længe vi spiller under restriktioner. Men det ændrer ikke på, at det lige nu ikke er nogen god økonomisk forretning at drive en professionel topishockeyklub, slutter Lars Laursen, der ledelsesmæssigt har følgende faste holdepunkter:
-at jeg holder, hvad jeg lover.
-at jeg gør, hvad jeg siger.


FINAL4 FEJRES MED 350 KANDER GRATIS FADØL Højdepunkter fra Aalborg Pirates mod Rødovre