I forbindelse med artiklen om Erik Haugaard - der med sit købt af støttebilletter til DEN AFLYSTE FINALE nåede det magiske tal 5.000 - var der et holdbillede fra 1975. I den anledning har flere efterlyst navnene. En har sågar spurt om nr. 7 ikke er Søren Huus. Det vil Richard David nok ikke være helt tilfreds med. Men forinden, der sættes navne på, så historien bag fotoet.

Forud for sæsonen 1975/76 havde AaB engageret canadieren Richard David som spillende træner og Frits Nielsen som spiller. Sammen med en passende blanding af ældre rutinerede spillere og ganske unge talenter var det den medicin, der skulle til for at føre AaB til tops i dansk ishockey.

Mål på samlebånd
Da Richard David tiltrådte, spurgte han om spilleren, der havde lavet flest point på klubbens bedste ungdomshold. Det var 16-årige Per Viggo Jacobsen, der blev hevet op i første angrebskæde sammen med Richard David og Frits Nielsen.
Denne trio lavede mål på samlebånd og var stærkt medvirkende til, at AaB gik helt til tops. Før sidste spillerunde var situationen den, at AaB skulle møde Gladsaxe i Aalborg Skøjtehal og havde et point forspring til KSF, der fik besøg af Rungsted. AaBs målscore var langt bedre end KSFs, så i realiteten kunne AaB nøjes med uafgjort.
Der var dækket op til guldfest i Aalborg Skøjtehal. Postorkesteret spillede, champagnen var lagt på is, og borgmester Marius Andersen var mødt frem i spidsen for knap 3.000 entusiastiske tilskuere med guldglimt i øjnene.

Rolands brandkamp
Men de havde gjort regning uden landsholdets og Gladsaxes målmand Bent Roland Hansen. Den legendariske Gladsaxekeeper stod en brandkamp. Gladsaxe vandt 3-1, og da KSF samtidig besejrede Rungsted stort, endte guldet i København. Eller rettere guldmedaljerne blev liggende i den kuffert, som Dansk Ishockey Unionsformand, havde med i Aalborg Skøjtehal. Han havde dog været så forudseende at have medbragt en enkelt sølvmedalje, som endte omkring halsen af veteranen og anføreren Tommy Englund.
De øvrige AaB’ere måtte nøjes med en buket blomster, mens fotograferne havde mere end svært ved at få samlet hele truppen til et holdfoto. Der var ingen smil på læberne, og man kunne se en tårevældet veteran Richard David hælde hovedet på skulderen af en sønderknust Per Viggo Jacobsen.

Stor medaljehøst
Det tog lang tid at få skuffelsen så langt på afstand, at man kunne glæde sig over en supersæson, som sluttede med, at AaB havde sikret sig klubbens første medaljer nogen sinde.
Siden er det blevet til et utal af sølvmedaljer samt et lidt mindre antal bronzemedaljer samt to guldmedaljer – mange vil mene nok retteligt burde have været tre.

 

Holdfoto før sæsonstarten 1975/76 og som resulteret i AaBs første medalje nogen sinde – nemlig af sølv med guldglimt. Bagerst fra venstre Erik Haugaard, Morten Thuen, Kent Schmidt Nielsen, Preben Sørensen, Kim Nygaard, Per Terp, Jens Erik Thorndahl og Søren Hjortshøj. Midterste række fra venstre: Anders Kausholt (materialemand), Henrik Færgemann, Palle Libak, Per Viggo Jacobsen, Anders Færgemann, Finn Bo Møller, Gorm Christiansen, Steen Pettersson og Jørgen Møller Nielsen (holdleder). Siddende fra vestre: Frits Nielsen, Tommy Englund, Erik Stiller, Erik Rendbæk (formand), Carsten Nisser Pedersen, Peter Alfred Hansen og Richard David.


Pirates har suverænt landets bedste og mest trofaste fans Ishockeyhjertet banker stadig varmt hos pioner Haugaard