Da der manglede to minutter af 1. periode var Pirates nede med 4-1 i Frederikshavn, men da kampen var slut, så var stillingen 4-7, og Pirates havde taget de tre point med til Aalborg og skabt et større hul til Rungsted. Kæden med Kabanov, Morin og MacDonald stod for seks mål fordelt ligeligt mellem dem.

Frederikshavn White Hawks - Aalborg Pirates 4-7 (4-2, 0-1, 0-4)
Mål: 04:14 1-0 Lucas Andersen (Krag Christensen, J. Jensen), 08:48 1-1 Kirill Kabanov (Brøndberg), 11:55 2-1 Gorm Topholt (T. Søndergaard, Folkes), 14:15 3-1 Jesper Jensen (T. Søndergaard, Andersen) PP, 16:09 4-1 Lucas Andersen (M. Larsen, T. Søndergaard) PP, 18:20 4-2 Pierre-Olivier Morin (Brøndberg, Ladehoff), 28:56 4-3 Pierre-Olivier Morin (MacDonald, Kabanov), 46:02 4-4 Josh MacDonald (Madsen, Marcussen), 49:50 4-5 Josh MacDonald (Morin, Kabanov), 51:13 4-6 Thomas Spelling (Mi. Højbjerg, Bergholt) PP, 58:54 4-7 Kirill Kabanov (Mi. Højbjerg, Neill) EN

Udvisninger: White Hawks 5x2 min., Pirates 1x10 min. (Lasse Bo Knudsen), 9x2 min.
Tilskuere: 0

Selvom holdene kom med hver deres formkurve i øjeblikket, så ved man, at man kan ikke forudsige et lokalbrag, og det kunne man heller ikke denne fredag aften i Frederikshavn. Frederikshavn var oppe med 4-1, men det var Pirates, der scorede de næste seks mål i kampen og tog sejren på 4-7 med tilbage over Limfjorden.
På holdkortet var der comeback til Jonas Brøndberg, mens der dog stadig var fravær til Martin Lefebvre, Martin Højbjerg og Jonathan Brinkman.

Det blev en meget målrig 1. periode, hvor Pirates blev straffet på de udvisninger, som man tog i løbet af kampen. Det blev til 1-0 ved Lucas Andersen, men den føring fik Kirill Kabanov udlignet, da han tog pucken fra egen zone og driblede ind i Frederikshavns zone, hvor han sendte pucken i nettet bag Seldrup.
Det holdt bare et par minutter, så bragte Gorm Topholt Frederikshavn foran, mens der var en afventende udvisning på Lasse Bo Knudsen. Samme Lasse Bo Knudsen kom i fokus, da han først lavede en slashing og siden en checking from behind, og dermed gav Frederikshavn overtal i fire minutter. Efter små 20 sekunder, så havde Jesper Jensen bragt Frederikshavn på 3-1 og kort inden at den anden udvisning udløb, så havde Lucas Andersen scoret sit andet mål i kampen og bragt Frederikshavn foran med 4-1.
Mod slutningen af perioden bragte Pierre-Olivier Morin lidt håb ind på holdet igen, da han reducerede til 4-2 på en god styring tæt under mål efter Jonas Brøndberg havde sendt pucken mod mål.
4-2 efter 1. periode, hvor Frederikshavn straffede de fejl, som Pirates lavede.

Pirates fik noget gejst af den sene reducering, og det var Pirates, der var kommet meget bedre med i kampen. Dog var man noget udisciplineret i store dele af perioden, hvor man tog en stribe af udvisninger. Man arbejdede dog hårdt i undertal, og Frederikshavn blev holdt fra de store chancer.
Pirates fik reduceret yderligere, da Pierre-Olivier Morin ca. midtvejs i perioden gjorde det til 4-3, og Pirates følte, at der var håb endnu.
Det var mod slutningen, at man tog de nævnte udvisninger, og det gav en del moral til holdet, at man kunne holde Frederikshavn væk fra målet.

Pirates fortsatte fra, hvor de slap i 2. periode, hvor de arbejdede hårdere end Frederikshavn i alle facetter af spillet. Der var stor moral på holdet, og det lignede en kamp, hvor næste mål ville blive meget afgørende for kampen. Metal Ligaens topscorer, Josh MacDonald, tog det hele i egen hånd og efter små seks minutter af perioden rundede han store dele af Frederikshavns defensiv og sendte pucken sikkert i nettet til udligning.
Samme MacDonald bragte også Pirates foran, da han fik pucken med sig og kom alene mod Seldrup i målet, som han sikkert sendte pucken forbi. Kampen var vendt helt på hovedet, og nu var det Frederikshavn, der skulle jagte. I stedet kom Pirates i powerplay, hvor Thomas Spelling sendte pucken i nettet til det, der lignede en afgørelse på kampen til 4-6. Dog havde der været så mange mål, at det ikke var til at sige, at det var det sidste.
Kort efter fik Frederikshavn også muligheden for at reducere, men igen var Pirates' defensiv klar med flere blokeringer. Mod slutningen af kampen måtte Frederikshavn satse uden Seldrup i målet, og det kostede en scoring, da Mikkel Højbjerg og Kirill Kabanov kom mod mål. Højbjerg serverede pucken for Kabanov, og han kunne let smide pucken ind i det tomme mål til 4-7, hvilket blev kampens resultat.

STREAM: Aalborg Pirates-Herning Blue Fox STREAM: Frederikshavn White Hawks-Aalborg Pirates