Ronny Larsen, sportschef Aalborg Pirates: ”Det bedste hold i min Pirattid”.
McNeill, back Herning Blue Fox: ”Vi er i stand til at vinde guld”.
Begge udsagn er citater fra artikler i Metalligaen. dk og borger for at et brag af et topopgør tirsdag aften i Bentax Isarena.
Der er tale om et ægte topopgør mellem rækkens to bedst placerede hold. Pirates, som fører Metalligaen med 85 point, foran formstærke Herning med 69 point.
Begge hold må være kommet ud af januars ni kampe med lidt blandede følelser. Pirates har efter en fremragende start været ude for en mindre formnedgang, mens Herning har vist stabil form. Midtjyderne er efter en start med en overraskende bundplacering, langsomt, men sikkert kravlet op gennem rækken og er nu nærmeste vel eneste hold, der kan true Piraternes endelige førsteplads i grundspillet.
Kampen tirsdag aften er den sidste match i fem af seks turneringsrunder, hvor der efter aftenens opgør vil restere otte kampe.

Førsteplads kan sikres
En Piratsejr over Herning vil i realiteten være ensbetydende med, at førstepladsen i grundspillet vil være sikret. Et forspring på 19 point vil ikke være til at indhente. Modsat kan et nederlag – og et forspring på ”kun” 13 point - måske give anledning til en lidt bekymrende tilgang til de resterende kampe.
Pirates har i de ni januar-kampe erobret 15 point af 27 mulige, men bortset fra black out-kampen hjemme mod Sønderjyske (3-6) har Piratmandskabet været rigtig godt med i de øvrige otte opgør. Tre er vundet efter ordinær spilletid, tre er tabt efter forlængelse eller straffeslag, mens et er vundet efter straffeslag.
Herning har i de ni januar-kampe erobret 22 point, og eneste nederlag kom med 2-4 ude mod Herlev.
Det er femte gang, at Pirates og Herning tørner sammen i denne sæson, og statisk set tegner det bedst for Pirat-mandskabet. Pirates har hentet to klare sejre med 4-0 i Herning og 4-1 hjemme. Hernings to sejre, såvel hjemme som ude, lyder på 3-2 og begge vundet efter straffeslag.

Angrebsmæssigt i orden
Angrebsmæssigt har Piraterne leveret varen i januar, mens det har knebet lidt med det defensive. Det kan skyldes, at de to stærke backer, Victor Panelin-Borg og Sebastian Bergholt begge har været ude med skader, men de er nu begge tilbage, og med tilgangen af Martin Lefebvre bør det defensive være på plads. Med til en god defensiv hører også, at forwards leverer et arbejde i egen zone, hvilket det det i nogle kampe har knebet lidt med. Til gengæld har George Sørensen været en solid sidste skanse, og efter fredagens 6-1-landskamp over Frankrig blev Pirat-keeperen kåret som ”bedste danske spiller”.
På det danske landshold gjorde Herning-forwarden Morten Poulsen sig bemærket med to scoringer mod Frankrig samt et mål i lørdagens nederlag på 2-3 mod Østrig.
Herning råder over en anden giftig målskytte i form af Lasse Lassen, der på det seneste har lavet mål nærmest på samlebånd.
Så er Piraterne advaret.

Ny publikumstræffer
Kampene i Bentax Isarena mod Frederikshavn var været de store publikumstræffere, men mon ikke også opgøret mod formstærke Herning kan trække mange på lægterne.
Der er i hvert fald lagt op til et brag af en kamp.
PS: Et forsinket, men velment tillykke til Jonas Jakobsen og Thomas Spelling, der begge søndag havde fødselsdag.


METAL LIGA IGEN! Aalborg Pirates Metal Liga-spillerne Sørensen og Poulsen og Larsen stærke i Danmarks 6-1-sejr