Pirates sejrede fredag aften i Rødovre i en kamp, hvor Pirates havde kontrol over kampen fra begyndelsen og næsten til slut. Rødovre fik reduceret et par gange mod slutningen, men sejren var ikke i fare.

Rødovre Mighty Bulls - Aalborg Pirates 2-5 (0-1, 0-2, 2-2)
Mål: 17:50 0-1 Thomas Spelling (Morin, Scheel), 20:54 0-2 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Scheel), 24:46 0-3 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Carstensen), 41:16 0-4 Julian Jakobsen (Spelling, Morin) PP, 52:35 0-5 Anders Krogsgaard (Scheel, Kabanov) PP, 58:33 1-5 Marko Virtala (Asperup, Klarskov Nielsen) PP, 59:52 2-5 Magnus Carlsen (Mortensen, Keskitalo)

Udvisninger: Mighty Bulls 3x10 min. (Matt O'Connor, Mathias Asperup, Miko Keskitalo), 9x2 min., Pirates 7x2 min.
Tilskuere: 1

I eftermiddags kl. 14.00 blev det meldt ud, at kampene i Metal Ligaen skulle spilles, men det var for tomme tribuner. Det ligger dog fast, at Pirates vinder grundspillet, mens Mighty Bulls bliver nummer 8, og dermed skal de to møde hinanden i kvartfinalerne, der sandsynligvis starter næste fredag (følg med på diverse medier omkring dette).

Pirates stillede uden Victor Panelin-Borg, der var blevet hjemme i Aalborg, hvor Mads Iversen havde fået pladsen som 7. back til kampen. Mod slutningen af 3. periode fik Mads Iversen også enkelte skift, så man sparede lidt på de øvrige backer. Ellers var den eneste ændring, at George Sørensen startede i mål forhold til kampen mod Esbjerg Energy.

Pirates fik hurtigt kampens første udvisning, men boxplayet arbejdede godt og tillod ikke Rødovre de store muligheder. Pirates arbejdede godt for hinanden, og det gav et par gode muligheder. De største muligheder kom, da Pirates kom i powerplay, hvor Martin Lefebvre sendte pucken på stolpen, og Mikkel Højbjerg havde muligheden lige for mål, men sendte den lige på målmanden.
Pirates kom til flere gode muligheder, men der skulle en lille tilfældighed til, for at Pirates kom foran med 0-1. Pierre-Olivier Morin sender en baghånd ind foran mål, hvor Thomas Spelling står helt fri. Rødovres målmand, Matt O'Connor har læst situationen og får staven på, men lige ud til Thomas Spelling, der let kan slå den i mål. 0-1 til Pirates efter de første tyve minutter kunne man ikke sætte en finger på.

Pirates kom hurtigt på 0-2, da Pierre-Olivier Morin fik pucken tæt på mål, hvor han sendte den i nettet via stolpen og overliggeren. Kirill Kabanov var tæt på at gøre det til 0-3, men han fik ikke ram på pucken ved den fjerneste stolpe. Kort efter var det Julian Jakobsen, der blev spillet helt fri foran mål, men han sendte pucken lige på målmanden.
Det blev dog 0-3 kort efter, hvor Pierre-Olivier Morin scorede sit andet mål, og den kæde med Spelling, Scheel og Morin scorede deres tredje mål i kampen og var en evig trussel i offensiv zone.
Pirates sad på kampen og havde fuld kontrol, så meget kontrol, at Anders Krogsgaard kunne spadsere hele vejen mod mål, hvor der blev begået et straffeslag på ham. Han brændte muligheden alene mod O'Connor, der brokkede sig til en personlig straf på 10 minutter.
Pirates kom i undertal, hvor Mighty Bulls var tæt på et par gange, men ellers var det ikke meget, at man så til Mighty Bulls i Pirates' zone. Pirates havde kontrol på kampen og pucken, hvor de spillede den rundt om Mighty Bulls' spillere.
0-3 efter 2. periode var ikke ufortjent, og det kunne sagtens have været et par mål større.

Pirates fik den perfekte start på 3. periode, hvor Pirates kom i powerplay, og Thomas Spelling kunne finde Julian Jakobsen, der stod helt blank ved den fjerneste stolpe, og han kunne let sende pucken i nettet til 0-4. Rødovre var ikke helt tilfredse og fik brokket sig til flere personlige straffe indenfor kort tid.
Pirates blev ramt af flere udvisninger, hvor man gik mere med på Rødovres fysiske spillestil, hvilket endte med et par boxplays til Pirates.
Som perioden skred frem var det mere opgaven, at man skulle undgå skader, og så ville man også gerne holdet nullet for George.
Pirates kom i powerplay, hvor Anders Krogsgaard sendte pucken i nettet via stolpen fra blueline.
Resten af perioden var det stort set Pirates, der havde pucken, hvor det på et tidspunkt lignede powerplay, selv begge hold var fuldtallige.
Det lykkedes desværre ikke for George Sørensen at holde nullet, da Rødovre reducerede i powerplay med omkring halvandet minut igen af perioden. Det blev til endnu en reducering, da Magnus Carlsen reducerede til 2-5 med otte sekunder igen af perioden.
En lidt skidt afslutning på kampen, hvor Rødovre fik prikket lidt hul på Pirates og George Sørensen, men sejren og de tre point var på ingen måde i fare for Pirates.

Pirates spiller næste gang på tirsdag kl. 20.30, hvor turen går til Herning til sæsonens sidste kamp i grundspillet. Dette opgør kan ses på TV2Sport.

Metal Ligaen: Slutspillet er foreløbig udsat Pressemeddelelse – Pressemøde mandag 9. marts 2020