Det endte med en pligtsejr på 5-2 over Odense Bulldogs på hjemmebane i Gigantium. Pirates udnyttede chancerne bedst muligt, og defensiven kæmpede bravt foran George Sørensen. Ian Edmonson og Patrick Bjorkstrand blev begge noteret for scoringer i deres Metalliga debut. I målet var George Sørensen flyvende, og han havde flere store redninger i løbet af kampen.

Aalborg Pirates - Odense Bulldogs 5-2 (2-0, 3-1, 0-1)
Mål: 05:16 1-0 Ian Edmondson (Kabanov, Morin), 18:13 2-0 Jeppe Jul Korsgaard (Anderson, Ladehoff), 3-0 27:39 Patrick Bjorkstrand (N. Nielsen), 32:55 4-0 Tobias Ladehoff (Ma. Højbjerg, Knudsen), 34:52 4-1 Mark Auk (Hardarson, Virtanen) PP, 38:43 5-1 Kirill Kabanov (Knudsen), 42:44 5-2 Mark Auk (Tanus)

Udvisninger: Pirates 4x2 min., Bulldogs 2x2 min.
Tilskuere: 2566

Sæsonens første kamp måtte udsættes en halv time, da Odenses spillerbus havde ramt en del kø op gennem Jylland. På isen var Emil Marcussen den eneste spiller, som Pirates måtte undvære, da han har brækket armen efter, at han var nede for at blokere skud i træningskampen i Esbjerg.

Aalborg fik hentet den forventede pligtsejr på 5-2 over Odense Bulldogs, men det var en til tider hårdt tilkæmpet sejr, hvor Odense i starten af 2. periode havde muligheden for at bringe spændingen tilbage i kampen i powerplay. Aalborg kæmpede sig igennem, og fik scoret to gange efterfølgende, hvilket tog resten af momentum ud af Odense.

Alene, da spillerne kom på isen, kunne man mærke, at det ville være gang i den på lægterne, for det var som om at taget lettede på Gigantium. Spillet på isen var en smule rodet i starten, hvilket gav muligheder i begge ender af isen, men det var først efter små otte minutter, at Pirates kom på 1-0. Ian Edmondson sendte pucken fra blueline mod mål, hvor Kirill Kabanov blokerede så meget at Perhonens udsyn i Odenses mål, at han ikke så pucken.
Midtvejs i perioden kom Odense i powerplay, hvor Odense kom frem til nogle gode chancer, men Pirates spillede solidt i boxplay, så man fik holdt Odense langt fra mål.
Kort efter var det Pirates' tur til at komme i powerplay, hvor Pirates kom frem til nogle chancer til bl.a. Thomas Spelling og Julian Jakobsen, og det lå lidt i luften, at der ville komme flere mål fra Pirates.
Jeppe Jul Korsgaard fik bragt Pirates på 2-0, da han var først over sin egen returpuck, hvor han fik slået den ind, mens Odenses defensiv ikke var opmærksom på ham. Kort efter var Patrick Bjorkstrand tæt på at bringe Pirates på 3-0, men skuddet sad lige på Perhonen i målet.
Mathias Mølgaard kom afsted mod George Sørensen, men George blev den store i den duel, hvilket fik taget til at lette en smule på Gigantium.
2-0 til Pirates efter 1. periode kunne man ikke sætte det store på.

Pirates pressede på periodens begyndelse, men det var Odense, der kom tættest på en reducering, da Jonatan Tanus kom alene mod George Sørensen, men chancen løb ud i sandet efter en god backchecking fra Nikolaj Carstensen. Det lignede en reducering fra Odense, da først Nikolaj Carstensen og siden Julian Jakobsen røg ud, og Odense kunne spille 5mod3 i næsten to minutter. Odense sendte masser af skud mod mål, men George Sørensen havde fundet det store spil frem til aftenens kamp.
Lidt imod spil og chancer i 2. periode var det Pirates, der fik scoret kampens tredje mål, da Nikolai Nielsen sendte pucken fladt mod fjerneste stolpe, hvor Patrick Bjorkstrand bare skulle sætte staven på afleveringen. Odense mistede alt momentum efterfølgende, og det var Pirates, der kom tæt på yderligere scoringer. Tobias Ladehoff var tæt på at bringe Pirates på 4-0, men kort efter havde han chancen igen, og der skuffede han ikke, da han sendte pucken i nettet, da Perhonen ikke fik lukket ved kroppen.
Oliver True blev ramt hårdt af Jeppe Jul Korsgaard midten på isen, hvor det lignede en alvorlig skade, men Jeppe Jul Korsgaard blev ramt af en udvisning, mens Oliver True var på isen i sit næste skift. I det powerplay fik Odense reduceret ved Mark Auk, der lykkedes med at sende pucken i nettet.
Pirates var ikke færdige med at score mål, hvor man fik tilkæmpet sig pucken ved blueline og sendte Kirill afsted mod mål, hvor han fik trukket pucken ind foran mål, hvor Perhonen reddede pucken i første omgang, men endte med at slå den ind i eget net.
5-1 til Pirates efter 2. periode, efter at Odense var tæt på i starten, men mistede momentum med Pirates' mål til 3-0.

Det var meget tydeligt i 3. periode, at Pirates havde en mission, og det var at spare lidt kræfter, mens man stadig ikke lukkede Odense tilbage ind i kampen. Odense fik dog en forholdsvis tidlig reducering, da Mark Auk sendte pucken mellem venner og fjender ind bag George Sørensen.
Det var det boost, som Odense skulle bruge, men Pirates var hurtigt i kontrol igen, og kom til gode muligheder, men det lykkedes ikke for Pirates at score yderligere.
Pirates var i kontrol, hvor Odense forsøgte at spille sig til nogle muligheder, men defensiven hos Pirates sørgede for, at sejren aldrig rigtig var i fare.
Mod slutningen kom Odense i powerplay, men Odense blev ikke for alvor farlige og sejren og de tre point kom aldrig rigtig i fare.

Dermed startede sæsonen på den bedste mulige måde med en sejr og tre point. Næste opgave for Pirates er på søndag, hvor turen går til Herning, hvor Blue Fox tager imod. Næste hjemmekamp er næste fredag, hvor Frederikshavn White Hawks kommer på besøg i Gigantium til lokalbrag.