Pirates tabte efter overtid og straffeslag til Frederikshavn White Hawks i semifinalen i Metal Final4. Pirates var bagud både 1-3 og 3-4, men kæmpede sig tilbage, men dog give fortabt efter straffeslag.

Aalborg Pirates - Frederikshavn White Hawks 4-5 (1-1, 2-2, 1-1, 0-0, 0-1)
Mål: 06:22 1-0 Pierre-Olivier Morin (Spelling, Scheel), 11:31 1-1 Alexander Bumagin (Fox), 23:15 1-2 Alexander Bumagin (Frederiksen), 25:55 1-3 Nikolaj Krag-Christensen (Fox, Frederiksen), 34:35 2-3 Mikkel Højbjerg (Bergholt, Ju. Jakobsen), 39:06 3-3 Kirill Kabanov (Korsgaard, Ladehoff), 48:16 3-4 Søren Nielsen (T. Søndergaard), 53:06 4-4 Tim Davison (Morin, Kabanov) PP, 65:00 Nikolaj Krag-Christensen STR

Udvisninger: Pirates 3x2 min., White Hawks 1x10 min. (Kyle Hope), 5x2 min.
Tilskuere: 5000

Aalborg Pirates tog mod Frederikshavn White Hawks i den anden semifinale ved Metal Final4, hvor vinderen skulle møde Rungsted Seier Capital, der tidligere på dagen havde besejret Herlev Eagles efter straffeslag.

Aalborg havde fået Victor Panelin-Borg og Sebastian Bergholt klarmelddt til kampen, mens papirerne på Martin Lefebvre var gået i orden. Dog var Olivier Hinse ude med den skade, som han pådrog sig i tirsdagens kamp mod Rødovre Mighty Bulls. Tobias Ladehoff erstattede Hinse i kæden med Kirill Kabanov og Jeppe Jul Korsgaard.

Forud for kampen blev Ronny Larsen indlemmet i ishockeyens Hall of Fame, hvor han blev hyldet for sin store karriere både på klubholdet, men også på landsholdet, hvor han var en af de ældre, der hjalp de unge ind på holdet.

Der var tænding på kampen fra start, hvor der blev tacklet ud i banden fra alle spillere. Efter små to minutter var Kirill Kabanov tæt på at bringe Pirates foran med 1-0, men pucken kom ikke over stregen.
Det lykkedes for Pirates at komme foran med 1-0, da Pierre-Olivier Morin i to omgange fik pucken i nettet bag den tidligere Pirates-målmand, Tadeas Galansky. Der var der spillet 6:22, og det var meget få chancer, at Frederikshavn havde spillet sig frem til.
Midtvejs i perioden udgik backen Sebastian Bergholt, men han kom tilbage på isen i løbet af 1. periode. Dog måtte Martin Lefebvre udgå i løbet af perioden, og han kom ikke tilbage.
Kirill Kabanov var millimeter fra at bringe Pirates på 2-0, men hans afslutning fra en rimelig spids vinkel røg i sidenettet til stor ærgelse blandt størstedelen af de 5000 tilskuere. I stedet var det Frederikshavn, der udlignede til 1-1, da Julian Jakobsen ikke fik pucken med fra egen blueline. I stedet kunne Dane Fox sende pucken ind foran mål, hvor Alexander Bumagin udlignede.
Pirates fik deres første udvisning, hvor det dog var Pirates, der var tæt på ved Julian Jakobsen og Pierre-Olivier Morin at score i undertal.
1-1 efter 1. periode mellem de to nordjyske hold.

Pirates kom ud til 2. perioe i et langsommere tempo, og man lavede en del flere personlige fejl, hvilket Frederikshavn udnyttede. Først var det Julian Jakobsen, der sendte pucken hen til Bumagin, og han tog Christopher Frederiksen, hvor Bumagin gjorde det til 1-2. Kort efter var man ikke opmærksom på Nikolaj Krag-Christensen, der hamrede pucken i nettet til 1-3.
Pirates kom i powerplay uden, at det blev til de helt store chancer. Pirates kæmpede videre for at komme til nogle chancer, og det lykkedes for Mikkel Højbjerg at bringe noget spænding ind i kampen, da han smider pucken højt i nettet. Det gav et mental boost, og i slutningen af perioden var det Kirill Kabanov, der udlignede, da han fik slået til pucken, og den går mellem benene på Tadeas Galansky.
3-3 inden en 3. periode, der kommer til at blive meget afgørende.

3. periode startede meget nervøst fra begge holds side, hvor man ikke ville lave fejlen, der kostede sejren og pladsen i finalen.
Det var Frederikshavn, der scorede først, da Søren Nielsen kom afsted mod George Sørensen, men han mistimede det første skud, men Søren Nielsen kunne smide returpucken i nettet.
Pierre-Olivier Morin havde en stor mulighed for udligning, men han blev grebet ud af Tadeas Galansky. Der var masser af små nærkampe på isen, hvor der blev givet og taget i stor stil.
Aalborg fik et par chancer i powerplay, men det var meget tamt powerplay i begge omgange, men det var dog i powerplay, hvor Tim Davison sendte pucken mod mål og med Kirill Kabanov placeret godt foran Galansky, så kunne pucken lige snige over målstregen til udligning.

Den ordinære tid endte 4-4, så der skulle overtid til ligesom i den tidlige kamp. Der var chancer til begge hold, hvor Anders Krogsgaard og Thomas Spelling var tættest på for Pirates, mens Frederikshavn sendte pucken på stolpen. 
Overtid og straffeslag har til tider været et problem for Pirates, og der skulle også straffeslag til for at finde en vinder.
For Pirates brændte Pierre-Olivier Morin, Thomas Spelling og Mikkel Højbjerg, mens Nikolaj Krag-Christensen var den eneste, der scorede for Frederikshavn.

Nu er der en landsholdspause, så Pirates' næste kamp er tirsdag 11. februar kl. 19.00, hvor Herning Blue Fox kommer på besøg i Bentax Isarena.


LEGENDEN RONNY LARSEN blev det 19. medlem af dansk ishockeys Hall of Fame Sørensen: Pas på deres powerplay