Pirates udbyggede føringen i toppen af Metal Ligaen til 4½ point, da Rungsted Seier Capital var på besøg i Bentax Isarena. Igen var Josh MacDonald i spillehumør, men Mikkel Højbjerg ville også være med. Enkelte gange tillod man meget plads i defensiven, hvilket kostede et par mål, men ellers var George Sørensen også klar.

Aalborg Pirates - Rungsted Seier Capital 6-2 (1-1, 2-0, 3-1)
Mål: 06:42 1-0 Josh MacDonald (Kabanov, Knudsen), 16:42 1-1 Nikolaj Rosenthal (Wideman, Sarault) PP, 26:41 2-1 Josh MacDonald (Kabanov, Carstensen), 38:57 3-1 Mikkel Højbjerg (Ju. Jakobsen, Spelling), 46:00 4-1 Sebastian Bergholt (Ju. Jakobsen, MacDonald) PP, 48:17 4-2 André Pison Stærmose (Daly, Sarault), 49:21 5-2 Mikkel Højbjerg (Spelling, Ju. Jakobsen), 59:04 6-2 Thomas Spelling EN

Udvisninger: Pirates 5x2 min., Capital 6x2 min.
Tilskuere: 0

Topbrag i Metal Ligaen, da Rungsted Seier Capital gæstede Bentax Isarena, tirsdag aften. Pirates kommer fra to sejre på 5-0 på udebane over Herning Blue Fox samt på hjemmebane over Herlev Eagles. Pirates stiller med samme hold, som i den seneste kamp, hvilket betyder, at holdet er uden Martin Lefebvre og Jonas Brøndberg defensivt, mens Martin Højbjerg og Jonathan Brinkman mangler offensivt.
Den øjeblikkelige 1. plads i Metal Ligaen stod på spil, og den tog Pirates med en sikker sejr på 6-2 i en kamp, hvor Pirates havde kontrol over det meste af kampen, mens Rungsted kun var farlige i enkelte situationer.

Pirates fik en hurtigt udvisning til Josh MacDonald, men det var Pirates, der arbejdede godt, så Rungsted ikke kunne få sat spillet op, og den bedste mulighed tilfaldt Pirates' Pierre-Olivier Morin, der vandt pucken fra Morten Jensen ved egen blueline og kom mod mål. Cristopher Nihlstorp i Rungsteds mål blev den store i duellen, og det var stadigt målløst efter fem minutter.
Et par minutter blev det til et stort pres på Cristopher Nihlstorp i målet, hvor han endte med, at hans stav lå inde i målet, og derfor kunne han ikke gøre noget ved Josh MacDonalds skud, der gik mellem benene. Et angreb, hvor pucken blev spillet rundt i længere tid, indtil man havde den store mulighed.
Pirates stod godt i egen zone, hvor man ikke tillod de store chancer til Rungsted, og i stedet var man selv farlige, når man kunne komme frem i en omstilling. Som da Jeppe Jul Korsgaard kom frem og havde muligheden for 2-0, men Cristopher Nihlstorp ventede ham ud og fik Korsgaard til at overplacere skuddet.
Rungsted fik muligheden i powerplay igen, da Julian Jakobsen tog en unødig udvisning i offensiv zone, og denne gang blev Pirates straffet. Hurtige afleveringer og så var Nikolaj Rosenthal helt fri foran mål, hvor han sikkert kunne sende pucken ind bag George Sørensen.
Mod slutningen fik Pirates muligheden i lidt powerplay, hvor det dog var Nichlas Hardt, der erobrede pucken på blueline og skøjtede mod George Sørensen, der dog var klar med en redning.
1-1 efter 1. periode var egentligt okay efter en periode, hvor begge hold havde muligheder.

Pirates kunne starte 2. periode i overtal, og det blev kun til en enkelt stor chance, da man fik spillet Josh MacDonald fri, og pucken blev sendt mod mål. Nihlstorp i målet blev flyttet sig, og kunne lave redningen. Rungsted fik sat Pirates under pres i enkelte omgange, men det var Pirates, der var farligst, når Aalborg kom til chancer. Carstensen sender pucken på tværs i offensiv zone til Kirill Kabanov, der hamrede på mål. Nihlstorp redder skuddet, og pucken røg op i luften, og efter Nihlstorp slår den væk, så ender den ved Josh MacDonald, der hamrer pucken i nettet til ny nordjysk føring. Kort efter var Pirates igen farlige, hvor Nihlstorp mål måtte smide sig ned over en løs puck foran mål.
Rungsted kom bedre med i perioden, hvor de kom til flere muligheder midtvejs i perioden, men man blev ikke for alvor farlige foran George Sørensen, hvor Aalborg var gode til at rydde op foran mål.
Mod slutningen af perioden kom Pirates på 3-1, da Thomas Spelling fandt Julian Jakobsen på mållinien, hvor han sendte pucken ind til Mikkel Højbjerg, der kunne sende pucken i nettet til nordjysk føring på to mål.
3-1 til Aalborg efter 2. periode i en periode, hvor Pirates havde gode muligheder, men Rungsted også kom med et godt pres på George Sørensen.

Rungsted kom ud med alt, hvad de havde at skyde med i 3. periode, hvis man skulle have point med hjem til Whiskybæltet. Rungsted blev dog ramt af et par udvisninger, hvor Sebastian Bergholt nettede til 4-1, hvilket kunne ligne en afgørelse af kampen. Rungsted kæmpede videre, og fik reduceret et par minutter senere, da Pirates' defensiv lod André Pison Stærmose få for meget plads foran mål, så han kunne slå sin egen returpuck i nettet. Det var sandsynligvis det, der skulle til for at give Rungsted noget håb for point. Pirates' kæde med Thomas Spelling, Mikkel Højbjerg og Julian Jakobsen ville det anderledes og bare et lille minut senere, så var Mikkel Højbjerg sat op til sit andet mål i kampen.
Med et par minutter igen af perioden satsede Rungsted uden målmand, og da George Sørensen tog pucken bag mål, slyngede han den mod mål, og skuddet går kun ca. en halv meter forbi mål. Rungsted tog derefter deres timeout, men Rungsted fik ikke sat spillet godt op. Med et lille minut igen blev Thomas Spelling noteret for et mål uden, at han slog pucken i nettet. Han blev hægtet af Morten Jensen i zonen fri mod mål, og efter dommerne havde snakket sammen, så blev det godskrevet som et mål.

Med sejren slog Aalborg et større hul ned til Rungsted, der nu er på 4½ point. Aalborg spiller næste gang på fredag, hvor turen går til Frederikshavn, mens næste hjemmekamp er på søndag, hvor Herning Blue Fox kommer på besøg i Bentax Isarena.

Interviews efter 6-2 sejr i topbrag STREAM: Aalborg Pirates-Rungsted Seier Capital