Pirates tog en sikker sejr på 5-1 over SønderjyskE, og sendte dem ud af det øjeblikkelige billede på Final4. Pirates havde Tobias Ladehoff med på holdet igen, og han bidrog med to assists i sejren.

Aalborg Pirates - SønderjyskE 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)
Mål: 19:58 1-0 Thomas Spelling (Bergholt, Flodqvist), 20:20 1-1 Mike Little (Bjerrum, Lyø), 24:27 2-1 Thomas Spelling (Davison), 35:43 3-1 Martin Højbjerg (Ladehoff, Bergholt), 53:46 4-1 Thom Flodqvist (Morin, Spelling), 57:30 5-1 Sebastian Brinkman (Kabanov, Ladehoff)

Udvisninger: Pirates 0x2 min., SønderjyskE 1x2 min.
Tilskuere: 2532

Nederlaget fra i fredags mod Rødovre skulle vaskes af, og det var mod et andet tophold, at det skulle gøres. SønderjyskE kom til Aalborg efter et overtidsnederlag på hjemmebane mod Herlev Eagles, men det var ikke meget, som SønderjyskE havde at komme med til kampen.
I opstillingen var Tobias Ladehoff tilbage, mens Felix Scheel og Marcus Pedersen stadig var ude med skader.

Det var tydeligt at se, at det var Pirates, der ville vise, at det var en fejl, at man ikke fik udbytte af de mange skud mod William Rørth i fredags. Der var flere gode muligheder for scoringer, men man manglede den sidste skarphed foran mål.
Det lignede en nulløsning efter tyve minutter, men i sidste sekund var Thomas Spelling på pletten tæt under mål, hvor pucken endte efter ping-pong gennem SønderjyskEs defensiv. Spelling fik heller ikke ordentligt træf på pucken, men nok til at den kom over stregen.

Pirates fik en dårlig start på 2. periode, hvor SønderjyskE udlignede efter bare 20 sekunder. En lille fejl i egen zone blev udnyttet af SønderjyskE. Pirates kæmpede dog videre, og det gav pote, da Thomas Spelling blev sendt af mod mål, og han satte pucken sikkert højt i nettet til ny føring.
SønderjyskE var tæt på en udligning, men pucken rullede gennem målfeltet ved George Sørensen. Pucken blev dog slået derind med hånden, så spillet blev fløjtet af. Tilbagevendte Tobias Ladehoff fik en stor assist på målet til 3-1, da han fintede skuddet, men afleverede på tværs til Martin Højbjerg, der let kunne slå pucken i nettet.

Pirates kom ud og kæmpede for at holde føringen kampen ud, og dermed måske sende SøndejyskE ud af det øjeblikkelige billede for Final4. Man kæmpede dog i egen zone, hvor man holdt SønderjyskE fra at komme til de helt store åbenlyse muligheder.
Det blev til 4-1 til Pirates, da Thom Flodqvist tæt under mål slog pucken i nettet til, hvad der lignede en afgørelse på kampen.
Kampen blev spillet i et højt tempo, hvor spillerne fik lov til en masse, og derfor kom kampens første udvisning også først efter små 55 minutter, og den tilfaldt SønderjyskE, hvilket gav Pirates powerplay. Powerplayet gav ikke nogen mål, men Pirates holdt presset på SønderjyskE, og Sebastian Brinkman kunne ligge pucken i nettet til 5-1. Samme Brinkman havde muligheden for at blive dobbelt målscorer, men Galbraith var klar med redningen.

Resten af tiden løb af uret, og det lykkedes at tage en sejr og tre point på kontoen. Pirates spiller næste gang på fredag kl. 20.00, når Esbjerg Energy kommer på besøg i Bentax Isarena.


VIDEO: Interview med Nikolaj Carstensen Gipsen er smidt - og er snart klar til igen at påmønstre Piratskuden