Lørdag eftermiddag kom Pirates tilbage på sporet med en sejr på 5-2 over Rødovre Mighty Bulls. Sejren blev grundlagt i de første tyve minutter, men en lidt shaky 2. periode var tæt på at koste, inden sejren blev kørt hjem i 3. periode. Kirill Kabanov vendte tilbage på isen, men Jeppe Jul og Martin Højbjerg blev dobbelte målscorere.

Aalborg Pirates - Rødovre Mighty Bulls 5-2 (3-0, 1-2, x-x)
Mål: 14:21 1-0 Patrick Bjorkstrand (Ju. Jakobsen, Spelling) PP, 15:53 2-0 Martin Højbjerg (Kabanov, Ladehoff), 19:31 3-0 Jeppe Jul Korsgaard (Morin, Knudsen), 22:08 3-1 Nicklas Carlsen (Lundgren, M. Carlsen), 27:53 3-2 Brendan Harms (Lowney, Persson), 33:52 4-2 Martin Højbjerg (Bjorkstrand, Edmondson) PP, 58:13 5-2 Jeppe Jul Korsgaard (Ju. Jakobsen) SH EN

Udvisninger: Pirates 8x2 min., Mighty Bulls 1x5+20 (Olivier Dame-Malka), 6x2 min.
Tilskuere: 1987

Pirates skulle forsøge at komme ud af den dårlige spiral på hjemmebane, hvor Rødovre Mighty Bulls var på besøg. Senest de spillede mod hinanden endte det med en sejr på 1-9 til Pirates på udebane. Rødovre har tabt de seneste fem kampe i træk, hvor det dog blev til et enkelt point senest mod Odense Bulldogs, men Rødovre skulle også have point på kontoen, hvis de ikke skulle blive sat i bunden af tabellen.
Til eftermiddagens kamp var der et glædeligt comeback på isen, da Kirill Kabanov var tilbage på holdet. Pirates var uden Mikkel Højbjerg, Emil Marcussen og Jonas Jakobsen til kampen.
Gæsterne var uden Marco Illemann og Jonatan Nielsen i defensiven samt Oliver Kjær i offensiven.

Forud for kampens begyndelse blev Tobias Ladehoff kåret som september måneds spiller i Pirates. Kåringen står Pirates Support for på deres hjemmeside.

Allerede i kampens første minut røg Stephen Anderson i isen efter en tackling i ryggen fra Brady Vail midt på isen uden pucken var i nærheden. Anderson vendte dog hurtigt tilbage på isen, da han havde været omkring omklædningen for at blive kigget på.
Det var Pirates, der kom til chancerne i perioden, hvor Jeppe Jul Korsgaard rundede Rødovres back og trak ind foran mål, men hans forsøg blev reddet af Muse i Rødovremålet. Stephen Anderson var tæt på at bringe Pirates foran med 1-0, da han havde frit mål, men Lasse Carlsen kom i vejen for afslutningen.
Rødovre fik kampens første powerplay, men der var ikke meget bid i det, og Pirates kunne let lukke ned for Rødovre.
Så tog Pirates igen over i kampen, hvor Patrick Bjorkstrand bragte Pirates foran. Opspillet stod Julian Jakobsen og Thomas Spelling for, hvor afleveringen kom fra Julian Jakobsen til Patrick Bjorkstrand uden at kigge.
Pirates kørte på, og det blev også til 2-0 efter flot forechecking, hvor pucken endte ved Martin Højbjerg, der sendte pucken i nettet. Det blev også til 3-0 inden periodens afslutningen, da pucken lidt heldigt endte ved Jeppe Jul Korsgaard, der let kunne score.
3-0 efter 1. periode var ganske fortjent efter spil og chancer.

Rødovre chokstartede i 2. periode, da Nicklas Carlsen kunne slå sin egen returpuck i nettet til reducering 3-1. Målet kom i næsten samme sekund, som Aalborg blev fuldtallige igen efter, at Julian Jakobsen havde været udvist. Pirates' spil i egen zone svingede en del, og Rødovre havde held til at presse en smule.
Der skulle dog endnu en udvisning til Pirates til for at Rødovre reducerede yderligere. Ryan Lowney sendte pucken afsted fra blueline, hvor udsynet for George Sørensen var blokeret, og med en lille styring fra Brendan Harms, så strøg pucken direkte i nettet. George Sørensen brokkede sig en smule over, at han mente, at han blev generet i scoringsøjeblikket, men der kom ikke yderligere ud af det.
Garth Murray reagerede og tog sin timeout for at få styr på tropperne igen, og det var også Pirates, der kom ud med fart i skøjterne og satte Rødovre under pres.
Med ca. syv minutter igen af perioden satte Olivier Dame-Malka en crosschecking på Jeppe Jul tæt under mål, hvor hoveddommer Jacob Grumsen havde et klart udsyn til situationen, og Dame-Malka røg direkte i bad efter, at dommerne havde snakket sammen om det.
Powerplayet udnyttede Aalborg til at komme på 4-2, da Martin Højbjerg modtog pucken i slottet, og han sendte pucken sikkert op i det ene målhjørne. Aalborg havde en del skud i powerplay, men pucken ville ikke yderligere over stregen i 2. perioden.
4-2 til Aalborg efter en 2. periode, hvor Rødovre kom en smule tilbage, men en tåbelig udvisning kostede momentum mod slutningen af perioden.

Pirates kom mere defensivt ud til 3. periode, hvor man ville spille mere simpelt i egen zone og udgå de store fejl. Det kostede en smule offensivt, hvor Rødovre kom til flere muligheder.
Pirates fik taget flere udvisninger i løbet af 3. periode, hvor Rødovre hver gang ville sætte spillet op til Julius Persson, men det havde Pirates luret, og sørgede for, at George Sørensen havde frit udsyn til skuddene.
Værterne fik også muligheden i powerplay, men det var mere de to minutter, som man fik taget af uret, der var det primære i det powerplay, da Pirates havde problemer med at komme ind i offensiv zone.
Lasse Bo Knudsen var ikke tilfreds med en udvisning, og det endte med at koste en ekstra udvisning for brok, da der manglede omkring fem minutter af perioden. I spillet efterfølgende endte Jeppe Jul igen i isen, men det så ud til, at det var en uheld, og der blev ikke dømt nogle udvisninger til Rødovre. Rødovre satsede uden John Muse i målet med ca. 2½ minut igen af perioden.
Jeppe Jul kom tilbage på isen, og han satte det sidste søm i kisten, da han kunne score for anden gang i kampen, da han sendte pucken i det tomme mål til slutresultatet 5-2.

Nu er der en lille uges pause for begge hold, hvor der kan arbejdes på træningsbanen med de små detaljer, og de ting, som Garth Murray ikke er tilfreds med. Pirates spiller næste gang på næste lørdag, hvor turen går til Odense, hvor Bulldogs tager imod.


VIDEO: Se målene fra Aalborg mod Rødovre Optakt: Skuden skal vendes mod Rødovre Mighty Bulls