I den sidste kamp inden grundspillets start næste fredag var Pirates på besøg i Esbjerg, og det endte med en sejr på 3-2. Pirates startede godt ud i 1. periode, men var spillet ned i 2. periode, inden det var en tæt 3. periode, hvor Esbjerg havde mulighederne i starten.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 2-3 (0-1, 1-1, 1-1)
Mål: 09:07 0-1 Tobias Ladeghoff (Spelling, Björkstrand) PP, 38:41 1-1 Rasmus Bjerrum (Kerbashin), 39:23 1-2 Anders Koch (Kabanov), 48:33 2-2 Kale Kerbashin (Schell, Brown), 50:44 2-3 Patrick Björkstrand (Koch)

Udvisninger: Energy 1x10 min. (Kerbashin), 3x2 min., Pirates 7x2 min.
Tilskuere: Ikke oplyst

Fredag aften var det sidste test for både Esbjerg Energy og Aalborg Pirates, da de krydsede klinger i Granly Hockey Arena. I optakten har Pirates fået tre nederlag og en sejr i de fire forgående kampe, hvor sejren kom i den seneste kamp, hvor Löwen Frankfurt blev besejret med 8-2 i Köln.

Til kampen i aften var Pirates uden de to forwards, Jeppe Jul Korsgaard og Julian Jakobsen, mens unge Jacob Møller Jensen havde fået genvalg i 4. kæden sammen med Emil Marcussen. Pirates startede med George Sørensen på mål,

Det var Pirates, der kom ud i et godt tempo, hvilket var med til at skabe gode muligheder til Kirill Kabanov og Thomas Spelling i periodens begyndelse. Det var Pirates, der var på pucken i størstedelen af starten, men det lykkedes ikke at få pucken ind bag Thomas Lillie i Esbjerg målet.
Pirates fik kampens første mulighed i powerplay, og det blev udnyttet til føring. Tobias Ladehoff, Patrick Björkstrand og Thomas Spelling havde flere hurtige afleveringer mellem sig, og det endte med, at Tobias Ladehoff kan sende pucken ind i et tomt mål til 0-1.
Målet gjorde, at Pirates trak sig en smule tilbage, og overlod en del af spillet til Esbjerg, der dog ikke fik udlignet. Esbjerg kom også i overtal, men det var et solidt boxplay af Pirates, der lukkede ned for Esbjergs muligheder. Esbjerg fik flere muligheder i powerplay, hvor Esbjerg også fik muligheden i 5mod3, men det virkede tandløst, og Pirates havde læst Esbjerg godt.
0-1 efter 1. periode efter en god start, hvor Esbjerg dog kom bedre med i slutningen af perioden.

Pirates hang efter Esbjerg i store dele af 2. periode, hvor det var Esbjerg, der kom frem til flere gode muligheder, men George Sørensen havde flere gode redninger i målet. Pirates var meget sjældent i offensiv zone, og det kostede en del kræfter, mens Esbjerg let kunne skifte rundt.
Det kostede også en del udvisninger til Pirates, der var i undertal hele fire gange i løbet af perioden. Alle gangene fungerede boxplay til stor tilfredshed for Garth Murray. En enkelt gang var Pirates tæt på at score i undertal, da Thomas Spelling var stukket afsted, men Thomas Lillie fik generet Spelling nok i aflsutningen til, at det forblev 0-1.
Esbjerg kom afsted i en 3mod1, og det lykkedes for Rasmus Bjerrum at sende pucken ind bag George Sørensen til udligning. Det lignede det sidste i perioden, men Anders Koch tog sagen i egen hånd og skøjtede igennem Esbjergs defensiv, inden Lillie reddede chancen. Kabanov var først over returpucken, som han sendte fladt ind foran mål, hvor Anders Koch havde taget plads og kunne bringe Pirates foran igen.
1-2 til Pirates efter en 2. periode, hvor det var Pirates, der var presset i bund.

God start af Pirates på 3. periode, hvor man kom frem til nogle gode muligheder, men det var Esbjerg, der var tættest på, der ramte overliggeren i to omgange indenfor de første fem minutter af 3. periode.
Esbjerg var flere gange tæt under George Sørensen, men han holdt stand i flere omgange, men måtte kapitulere efter ca. 8.30, hvor Pirates var trætte efter et langt skifte i egen zone, og Kale Kerbashin kunne let udligne for Esbjerg til 2-2.
Kort efter var Pirates tætte på at komme foran igen, da først Pierre-Olivier Morin og siden Kirill Kabanov havde muligheder for at score, men det lykkedes ikke. Patrick Björkstrand tog pucken frem, og var først over pucken bag mål, hvor han sendte pucken ind på benskinnen af Thomas Lillie og i mål til ny føring til Pirates.
Pirates lod pucken gøre arbejdet og trak så meget tid af uret, som det var muligt, og det virkede som en mindre afgørelse, da Esbjrg fik en udvisning med 46 sekunder igen af 3. periode.
Pirates var således i powerplay i resten af perioden, og det lykkedes ikke for Esbjerg at trække målmanden ud, da Pirates havde kontrol over pucken.

Dermed går Pirates ind i grundspillet med to sejre på stribe og et godt boost på selvtilliden at vinde i Esbjerg. Pirates spiller første kamp i grundspillet på fredag 3. september, hvor Odense Bulldogs kommer på besøg i Gigantium.


Pirates TV: Et kig på nu og fremtiden, lige før sæsonstart med Lars Laursen Optakt: Sidste træningskamp inden sæsonstart