Det blev til en sejr på 2-3 i Herning efter en god start på 3. periode, hvor Pirates scorede tre gange på små fire minutter, hvilket vendte kampen helt på hovedet. Mod slutningen blev der arbejdet hårdt i boxplay, men det lykkedes at holde Herning fra en udligning. Kaptajnen gik forrest med masser af gejst og gode muligheder. Indsatsen blev kronet med en vigtig scoring til 1-2.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates 2-3 (1-0, 0-0, 1-3)
Mål: 14:42 1-0 Patrick Madsen SH, 41:04 1-1 Nikolaj Carstensen (Spelling, Bjorkstrand), 43:25 1-2 Julian Jakobsen (Jo, Jakobsen, Korsgaard), 45:01 1-3 Victor Panelin-Borg (Koch, Morin), 50:37 2-3 Oskar Drugge (M. Jensen, Bau) PP

Udvisninger: Blue Fox 8x2 min., Pirates 9x2 min.
Tilskuere: 1287

Aalborg Pirates skulle bygge videre på sejren fredag aften mod Odense Bulldogs, da Pirates var på besøg på den jyske hede, hvor Herning Blue Fox tog imod. Pirates stillede med samme trup, der havde vundet premieren, hvilket betød, at det kun var Emil Marcussen, der var ude til kampen.

Det var Frederik Søgaards og Patrick Bjorkstrands første kamp tilbage i Herning, hvor det for Søgaards vedkommende var i sidste sæson, så var det ni år siden, at Patrick Bjorkstrand havde spillet i Herning. Pirates' kaptajn, Julian Jakobsen, og Hernings Morten Poulsen fik begge blomster inden kampens begyndelse for at have været med til at spille Danmark til De Olympiske Lege.

Det endte med at blive en dramatisk kamp, hvor der var mange små nærkampe inde på isen, og begge hold havde muligheden for at score yderligere i kampen. Pirates fik trænet en del i boxplay, men også i powerplay, og især boxplay fungerede godt til eftermiddagens kamp.

Det virkede til, at Pirates ikke var kommet så godt ud til kampen, hvor der blev lavet flere mindre fejl på isen, og det virkede ikke til, at man helt var klar fra start. Morten Poulsen havde blandt andet et skud på stolpen, og så var Pirates advaret.
Kæden med Kirill Kabanov, Stephen Andersen og Pierre-Olivier Morin var altid farlige, når de havde pucken i offensiv zone, og de kunne sætte Hernings defensiv under pres.
Kampens første powerplay tilfaldt Pirates, da Rasmus Nielsen røg ud for en albuetackling på Nikolaj Carstensen, der måtte ud for at blive tjekket, da han var blevet ramt i hovedet. Carstensen var dog klar til 2. periodes start. Patrick Bjorkstrand var tæt på et par gange i powerplay, men det var Herning, der scorede kampens første mål, da Patrick Madsen vandt pucken fra Anders Koch ved blueline og skøjtede ned og satte den ind med baghånden.
1-0 til Herning efter 1. periode, hvor det var Herning, der var farligst på chancerne.

Pirates kom noget bedre i starten af 2. periode, hvor der blev spillet frem til mange flere chancer, og det lignede en udligning i periodens begyndelse. Så kom Herning i powerplay, hvor Pirates' boxplay arbejdede rigtig godt og fik holdt Herning ude ved banderne, hvor de ikke kunne komme frem til de store chancer.
Pirates fik et par muligheder i powerplay, men der kom ikke de store muligheder. Største mulighed kom, da Pirates kom i 5mod3 i bare 12 sekunder, hvor Martin Højbjerg ikke fik ram på pucken ved den fjerneste stolpe. Pirates fik ikke sendt pucken mod mål, men i stedet spillede man pucken rundt.
Med små fire minutter igen var der tumult i det ene hjørne mellem Pirates' Lasse Bo Knudsen og Hernings Mads Christensen, og bagefter på siden af mål. Det endte med, at begge måtte til afkøling. Kort efter var det Victor Panelin-Borgs tur til at skøjte til afkøling i fire minutter, men det blev hurtigt 4mod4 i de første to minutter, da Miska Humaloja blev straffet for en fejlagtig faceoff.

Pirates startede 3. periode i undertal uden, at Herning kom frem til de helt store muligheder. Kort efter, at Pirates var blevet fuldtallige, blev Thomas Spelling sendt afsted, men han lå en droppasning til Nikolaj Carstensen, der hamrede pucken i nettet.
Pirates havde fundet effektiviteten frem til 3. periode, hvor Julian Jakobsen bragte Pirates foran, da han blev efterladt i slottet, og Jonas Jakobsen fandt ham. Halvandet minut senere, så var kampen vendt helt på hovedet, da Victor Panelin-Borg endte med pucken og et tomt mål, og han kunne let sende pucken ind til 1-3.
Begge hold fik muligheden i powerplay, hvor det var Pirates, der var bedst til at få stillet op i powerplay, og Herning kom ikke til de store muligheder i powerplay.
Herning fik muligheden i powerplay, og denne gang kom Herning reduceret, da Oskar Drugge huggede til fra blueline, og George Sørensen så ikke pucken, før at den lå i nettet bag ham.
Herning var millimeter fra at udligne til 3-3 med små fire minutter igen, da pucken blev sendt på stolpen, men Pirates red stormen af i den omgang.
Det blev en hektisk slutning på kampen, hvor Pirates blev ramt af flere udvisninger, og Herning havde muligheden i powerplay, men gode blokeringer af skud. Julian Jakobsen sendte pucken på stolpen, mens der var tomt mål, men Pirates red stormen af, og sejrede med 2-3 i Herning.

Pirates spiller næste gang på fredag, hvor Frederikshavn White Hawks kommer på besøg med kampstart kl. 20.15.

Aalborg vendte og fik tre point på stærk tredje periode i Herning Optakt: Pirates på togt i Herning