Det blev heller ikke i 4. forsøg, at værterne for Metal FINAL4 skulle stå i finalen. Det blev resultatet af et stort drama mod Esbjerg Energy, der sejrede efter straffeslag. Ca. midtvejs måtte George Sørensen udgå efter et sammenstød i forbindelse med 3-3 mål, og Jesper Wulff kom ind og spillede solidt.

Esbjerg Energy - Aalborg Pirates 5-4 (2-1, 1-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Mål: 07:21 1-0 Søren Nielsen (O'Donnell), 11:17 2-0 David Madsen (Bjerrum), 17:13 2-1 Thomas Spelling (Korsgaard, Duffy), 20:33 2-2 Martin Lefebvre (MacDonald, Morin), 23:21 2-3 Josh MacDonald (Donaghey), 26:40 3-3 Charles Corcoran (Shaw), 45:46 3-4 Cody Donaghey (MacDonald), 50:11 4-4 Davis Vandane (Bjerrum) PP, 65:00 5-4 Brady Shaw PEN

Udvisninger: Energy 4x2 min., Pirates 4x2 min.
Tilskuere: 0

Til aftenens anden semifinale ved Final4 tog Esbjerg Energy mod Aalborg Pirates. For første gang i lange tider kunne Pirates stille med stærkeste opstilling, hvilket betød, at Martin Højbjerg og Sebastian Bergholt, der sad over i tirsdags var med i opstillingen. Dermed var der ikke nogen spillere på skadeslisten for Pirates til kampen.

I løbet af sæsonen var det blevet til fem nederlag i ordinær tid i træk mod Esbjerg Energy, der havde udviklet sig til en mindre skrækmodstander for Pirates. I aften var Pirates meget bedre med, og denne gang fik man også trukket kampen ud i overtid og straffeslag. Desværre for Pirates blev det dog til et nyt nederlag.

Pirates kom ud med et godt pres på Esbjerg, og var flere gange tæt på, men Mads Søgaard i Esbjerg målet havde igen fundet det gode spil frem til en kamp mod Pirates.
Jonathan Brinkman var tæt på at komme alene afsted, men Andreas Grundtvig fik arbejdet hjem af isen, så Brinkman nåede ikke at komme til afslutning.
Esbjerg kom foran med 1-0, da Søren Nielsen modtog pucken omkring cirklen og han hamrede den afsted første gang og sendte den i nettet. Det blev også værre for Pirates, da David Madsen fire minutter senere sendte et skud på mål, hvor det så ud til, at pucken blev ramt på vej mod mål. Kort efter scoringen var Esbjerg også tæt på 3-0, men George Sørensen var klar med en redning.
Pirates kom i powerplay, men det lykkedes ikke at få sat spillet op i længere tid, hvor den bedste mulighed kom til Mikkel Højbjerg. Cody Donaghey var tæt på at reducere, men Simon Grønvaldt ofrede sig for Esbjerg og reddede chancen.
Pirates fik dog reduceret, da Jeppe Jul Korsgaard sendte et skud i benskinnen på Søgaard, og pucken røg ud til Spelling, der sendte den i nettet.

Perfekt start på 2. periode for Pirates, hvor Martin Lefebvre fik sendt pucken i nettet, mens han var på vej i isen. Tre minutter senere, mens der var en afventende udvisning til Esbjerg, var det Josh MacDonald, der sendte pucken i nettet til Pirates føring på 2-3.
Et par minutter senere fik Esbjerg udlignet til 3-3 efter et par småfejl i neutralzone, som Esbjerg straffede det, hvor George Sørensen blev skadet i samme ombæring, så Pirates måtte sende Jesper Wulff ind i kampen.
Kort efter kom Esbjerg i overtal i flere omgange, hvor de også fik muligheden i 5mod3, men Pirates' defensiv arbejdede hårdt og Jesper Wulff tog fra i målet. Da Pirates fik Julian Jakobsen tilbage på isen, tog han pucken og strøg mod mål. Dog var det ham selv og ikke pucken, der endte i nettet, hvilket gav powerplay til Pirates.
Pirates havde flere gode muligheder offensivt, mens man også arbejdede godt defensivt for at give Jesper Wulff de bedste betingelser i målet.

3. periode startede meget taktisk, hvor det var Pirates, der var tættest på ved Jonathan Brinkman, der spillede en god kamp og kom til chancer og arbejdede stærkt.
Pirates var tætte på at komme foran, da pucken blev smidt ind foran mål, hvor den ramte Mads Søgaard på skøjten og gled bagom ham, uden at den gik i mål.
Pirates fik dog føringen, da Cody Donaghey fik sendt pucken fra blueline mellem venner og fjender og uden chance for Søgaard i målet. Esbjerg kom i powerplay, og de skulle ikke bruge mange sekunder før, at Esbjerg havde udlignet til 4-4. Wulff i målet havde ikke den store chance for at redde skuddet.
Jonathan Brinkman spillede en god kamp, og kom til flere gode muligheder, men han kunne ikke overliste Søgaard i målet.
Med et lille minut igen fik Pirates chancen i powerplay, da Esbjerg havde sendt seks spillere på isen, men det lykkedes ikke for Pirates at score i ordinær tid. Så kampen skulle ud i overtid, hvor Pirates startede i overtal.

Overtiden bød ikke på de helt store chancer, og begge hold fokuserede på ikke at lave fejl, mens man havde pucken. Det betød, at man skulle ud i det store lotteri, som straffeslag trods alt er.
Her lykkedes det ikke for Pirates at score, mens Brady Shaw var den eneste spiller fra Esbjerg, der scorede, da han sendte pucken mellem benene på Wulff.

Jesper Wulff blev fortjent kåret som bedste Pirates spiller i skrap konkurrence med Josh MacDonald.


Da Aalborg blev til Guldborg Optakt: Skal første sejr mod Esbjerg Energy komme fredag aften