Aalborg Pirates lever forsat i serien imod Rungsted Seier Capital, efter deres sejr i Bitcoin Arena på 4-2. Trods et overtag til hjemmeholdet, formåede Aalborg at vise stor moral og vendte et truende nederlag til sejr i tredje periode.

Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates 2-4 (1-0, 0-1, 1-3)
Mål: 06:00 1-0 Rasmus Thykjær Andersson (Olsson, Pison) PP, 39:41 1-1 Martin Højbjerg (Bergholt, Neill), 44:09 2-1 Hampus Gustafsson (Bjerrum, Jensen), 53:52 2-2 Cody Donaghey (Mi. Højbjerg), 55:00 2-3 Ben Duffy (Knudsen), 59:54 2-4 Martin Højbjerg EN

Udvisninger: Capital 0x2 min., Pirates 1x10 min. (Pierre-Olivier Morin), 4x2 min.
Tilskuere: 1

Pirates skulle forsøge at bygge videre på det umulige, nemlig at vende 0-3 i kampe til 4-3 i kampe. Første step blev taget fredag aften i Bentax Isarena, og nu skulle andet skridt tages . Intet dansk hold har gjort det i slutspillet endnu.
Til kampen var Pirates uden Tobias Ladehoff grundet skade, mens Josh MacDonald sad ude med karantæne. Der var ikke ændret på nogen måde i kæderne, der havde fungeret i fredagens kamp.

Rungsted startede kampen bedst, og fik hurtigt skabt chancer. Først var det Hampus Gustafsson og senere Nikolaj Rosenthal, som kom til chancer, men George Sørensen forsatte det gode spil fra sidste kamp, og afviste begge inden for kampens første tre minutter.

Presset forsatte og derfor var det på ingen måde ufortjent, da Rasmus Andersson åbnede ballet. Aalborg havde fint styr på Rungsteds powerplay, men med 22 sekunder igen af kampens anden udvisning slap piraterne en markering, og det gav en friløber til Rasmus Andersson. I den direkte duel med George Sørensen afdriblede han George Sørensen, og satte den ind i tomt mål.

1-0 til hjemmeholdet, som var farligst i første periode, men Aalborg fik efterhånden bedre fat i spillet. Rungsted fik dog holdt dem fra de helt åbne chancer, og seriens MVP Cristopher Nihlstorp kom aldrig rigtigt på arbejde. Derfor var det helt fortjent, at Rungsted var foran efter første periode.
Anden periode var en mere afventede periode, hvor Rungsted fint afventede Aalborg, som ikke havde meget at byde på. Gæsterne havde formentlig pucken mest, men de blev aldrig farlige, mens Rungsted jagtede en scoring til 2-0 på skarpe omstillinger og spilvendinger.

Især Tim Daly og Alex Wideman burde have scoret, da Rungsted i flere omgange havde spillet Aalborg defensive helt tynd. Med tomt mål formåede først Wideman og senere Daly at sende pucken forbi Sørensens mål.
George Sørensen havde generelt en fantastisk periode for Aalborg, hvor han virkelig holdt Aalborg inde i kampen igennem hele perioden. Det gav chancen for et sidste pres imod en udligning for nordjyderne, og med 19 sekunder klappede Martin Højbjerg til pucken første gang. Et missil som overrumplet Nihlstorp i målet til en stilling på 1-1 efter anden periode.

En kold dukkert for Rungsted, men de kom stærkt ud til tredje periode. Det gav også en scoring, da Rungsted fangede Aalborg i en kontra. Frederik Bjerrum fik en friløber, og viste fremragende overblik, da han sendte pucken tilbage til Hampus Gustafsson, som i tomt mål kunne bringe Rungsted på vej imod guldhjelmmene.
Aalborg var nu tvunget frem af banen. Ben Duffy, som mistede sin markering ved Gustafssons mål, var tæt på at gøre skaden god igen kort efter. Et skud fra Kirill Kabanov skabte en retur, og Ben Duffy var i to omgange tæt på, men marginalerne manglede for Aalborg.

Aalborg forsøgt at finde det udlignede mål, og med seks minutter lykkes det. Cody Donaghey som havde en smule af skylden for Rungsteds 2-1 mål, afsluttede fra venstre side, og igennem stor trafik endte det maskerede skud i det fjerneste målhjørne.

Nu var Aalborg helt med igen, og minuttet senere fik de deres første føring i kampen. Ben Duffy lavede en genialitet, hvor han lavede en dribling og kom igennem imod Nihlstorp. Forwarden fik afventede Nihlstorp, og køligt lagt den op i nettaget. Målet skulle igennem videodommeren, da der var kontakt imellem Daly og Nihlstorp, men efter et par minutter stod det fast at Aalborg var i front.

En utrolig vending i kampen, hvor Aalborg virkelig viste høj moral, og nu Rungsted skulle frem af isen. Hjemmeholdet smed alt frem og det gav chancer på kontrachancer, hvor Kabanov var tæt på at afgøre kampen, men kunne ikke udplacere Nihlstorp.

Rungsted fik også skabte chancer i slutfasen, men George Sørensen lavede en del flotte redninger. Selvom Rungsted forsøgte med en ekstra markspiller, fik Aalborg flot arbejdede sig ud af presset, og i tomt mål kunne Martin Højbjerg afgøre kampen, og sikre en kamp 6 på tirsdag i Bentax Isarena.

Sjette kamp i serien bliver spillet på tirsdag med kampstart kl. 20.30 i Bentax Isarena, og TV2SPORT er på plads i hallen fra kl. 20.15.

SKARPE SKUD: Se de flotte billeder fra søndagens slag i Bitcoin Arena SKARPE SKUD: Se de fremragende billeder fra slaget i Bentax Isarena