Pirates sejrede med 5-2 i den første kamp i kvartfinaleserien mod Herlev Eagles. Spillet var ikke kønt, men sejren var det vigtigste, hvor der også blev kæmpet i boxplay.

Aalborg Pirates - Herlev Eagles 5-2 (0-2, 1-0, 4-0)
Mål: 12:57 0-1 Jesper Thörnberg (Asperup, Tikkinen) PP2, 21:02 0-2 Jesper Thörnberg (Tikkinen, Asperup) PP, 37:54 1-2 Nikolaj Carstensen (Lefebvre), 49:08 2-2 Kirill Kabanov (Panelin-Borg, Donaghey), 50:37 3-2 Ben Duffy (Kabanov, Lefebvre), 59:08 4-2 Julian Jakobsen (Korsgaard) EN, 59:45 5-2 Tobias Ladehoff (Sørensen

Udvisninger: Pirates 5x2 min., Eagles 4x2 min.
Tilskuere: 0

Til den første kamp i kvartfinaleserien mod Herlev Eagles havde Pirates igen Martin Lefebvre med, mens Josh MacDonald stadig var udenfor. Der var ikke ændret i kæderne, der startede kampen i Rødovre, tirsdag aften.

Pirates kom ud, og havde en masse spil med pucken og en masse afslutningen, men var for alvor ikke rigtigt farlig foran mål. Pirates fik kampens første powerplay, men det var Herlev, der var tættest på at score, da Herlev kom afsted 2mod1, men situationen blev afværget.
Pirates kom enkelte sporadiske muligheder, hvor Jonathan Brinkman havde den bedste mulighed, da han var tæt at på straffe Herlevs udskiftning.
Pirates fik to udvisninger indenfor kort tid, hvor Pirates så var i 3mod5 i ca. 1:20, hvilket Herlev udnyttede til at komme på 0-1 ved Jesper Thörnberg, da han sendte pucken sikkert i nettet bag George Sørensen.
Kort efter scoringen var Thomas Spelling tæt på at liste pucken forbi Emil Jidskog i Herlev målet, men Jidskog nåede at smide sig ovenpå pucken, inden den krydsede målstregen.

Pirates fik den værste start på 2. periode, da Martin Højbjerg røg ud for en slashing, og den var Herlev hurtige til at udnytte. Igen var det Jesper Thörnberg, der scorede på George Sørensen.
Pirates kom bedre med i kampen, og havde også et par chancer i powerplay, hvilket man dog ikke udnyttede til reducering.
Pirates kæmpede videre, hvor man fik lagt pres på Herlevs mål, og til sidst lykkedes det også for Pirates at reducere, da Nikolaj Carstensen modtog pucken og skøjtede ind og sendte pucken i nettet via den ene stolpe til 1-2. Det gav noget gejst til holdet forud for 3. periode.

Herlev forsøgte at spille mere på resultatet, og Pirates endte med at få pucken meget mere. Reduceringsmålet i slutningen af 2. perioden havde givet et stort skud gejst på holdet, og det var et andet hold, der kom på isen til 3. periode.
Der var fight i alle situationer, og man kæmpede mere for sidemanden end man havde gjort i de første to perioder. Pirates fik udlignet ved Kirill Kabanov, da han tog chancen efter, at Jidskog var ude for at stoppe pucken, men missede den. Victor Panelin-Borg havde sendt pucken rundt i banden, og det blev til udligning.
Herlev virkede udkørte, og Ben Duffy, der har fundet formen på det rette tidspunkt, modtog en pasning fra Kabanov og kom ind til Jidskog, som han afdriblede og satte pucken højt i nettet. Herlev forsøgte at angribe Pirates, og fik en gylden mulighed for udligning, da Pirates blev ramt af en udvisning med fire minutter igen af perioden.
Pirates fightede foran George Sørensen og sørgede for, at Herlev ikke kom frem til nogle muligheder. Herlev satsede med halvandet minut, og det udnyttede først Julian Jakobsen og siden Tobias Ladehoff til at score i tomt mål til resultatet 5-2.

Pirates spiller næste kamp i serien på søndag på Herlev, hvor der er kampstart kl. 15.00, og der kommer stream op i løbet af søndagen.

Pirates TV: Interviews efter sejr i 1. kvartfinalekamp STREAM: Aalborg-Herlev