Pirates sejrede i den sene kamp, søndag aften, med 2-7 i Sparekassen Danmark Isarena, og kunne dermed notere sig for den anden billet til finalestævnet i starten af januar. Pirates var i kontrol i store dele af kampen, og der var ikke den store tvivl omkring resultatet.

Olimp Riga - Aalborg Pirates 2-7 (1-1, 0-2, 1-4)
Mål: 05:21 1-0 Aleksejs Sirokovs (Pujacs, Brahmanis) PP, 12:59 1-1 Charlie Curti (Skinnars, Ju. Jakobsen) PP, 22:53 1-2 Kirill Kabanov (Ju. Jakobsen), 26:14 1-3 Kirill Kabanov (Ju. Jakobsen, Carstensen), 45:58 1-4 Jeppe Jul Korsgaard (Koch) SH, 54:00 1-5 Pierre-Olivier Morin (Koch, Anderson) PP, 55:27 1-6 Julian Jakobsen (Bjorkstrand) PP2, 55:55 1-7 Pierre-Olivier Morin (Kabanov) PP, 57:37 2-7 Krists Apsitis (Brahmanis, Sirokovs)

Udvisninger: Riga 1x5+20 (Kristians Zelts), 8x2 min., Pirates 5x2 min.
Tilskuere: Ikke oplyst

Efter resultatet i den tidlige kamp i Sparekassen Danmark Isarena, så var det meget simpelt for Pirates. Der skulle tre point på kontoen, og billetten til SuperFinal ville være i hus. Hos Piirates stillede man i samme opstilling, der lørdag aften havde besejret HK Gomel med 5-2. Olimp Riga havde derimod ikke noget at spille for, da Gomel sejrede i den tidlige kamp.

Begge hold kom i samme opstilling, som de havde spillet med i lørdagens kampe. For Olimp var der dog et bytte i målet, hvor Karlis Zakrevskis havde fået starten, mens det var George Sørensen, der stod for Pirates.

Olimp var tæt på at få en perfekt start, men George Sørensen var vågen i situationen. Pirates var en smule ufokuseret i kampens begyndelse, hvilket kastede nogle chancer af sig til Olimp. Lidt tumult gav spil 4mod4, hvor begge hold havde enkelte chancer, uden at det blev farligt. Olimp fik kampens første powerplay, da Jonas Jakobsen ramte Olimps målmand, Karlis Zakrevskis, og det udnyttede Olimp til at komme foran ved Aleksejs Sirokovs, der var først over en løs puck efter, at George Sørensen havde leget sprællemand et par gange.
Pirates pressede på for at få en udligning, og stressede Olimp i deres opspil med at få nogle omstillinger, men i stedet var Pirates ikke opmærksomme på defensiven, hvor man tillod Sandis Grinbergs en friløber fra blueline. George Sørensen var dog vågen.
Kort efter fik Pirates en gylden mulighed for scoring, da Kristians Zelts kom ud i fire minutter efter tackling på Nikolaj Carstensen. I powerplay fik Pirates udlignet til 1-1, da Charlie Curti sendte pucken fra blueline og mellem venner og fjender og i kassen. Forinden havde Thomas Spelling testet stolpen og Julian Jakobsen var tæt på med en styring.
Det var Pirates, der havde overtaget styringen på kampen, og det gav endnu en mulighed i powerplay, der blev delt op over de første perioder.
1-1 efter 1. periode, hvor Pirates til tider sløsede noget defensivt, hvilket gav flere muligheder til Olimp.

Pirates startede 2. periode i overtal, men det gav ikke de store chancer. Det tog dog ikke lang tid, før at Pirates kom foran, da Kirill Kabanov fik lagt pucken til Julian Jakobsen, der fikserede defensiven og målmanden, mens Kabanov skøjtede i position til at score i tomt mål. Julian Jakobsen og Kirill Kabanov har fundet et godt samspil i denne turnering, for de stod også for målet til 1-3, da Julian Jakobsen sendte pucken på mål, mens Kabanov kunne sende pucken i nettet. Pirates havde fuld kontrol, og det var ikke meget spil, der foregik foran George Sørensen, men når Olimp kom tæt på, så var han klar med redningen.
Selv da Pirates kom i undertal, så var det Pirates, der havde pucken, og spillede den rundt for at trække ud af udvisningen. Olimp fik ikke muligheden for at sætte deres powerplay op. Med to minutter igen af perioden kom Pirates i powerplay, og da Olimp lavede fejl ved faceoff, så blev det til 5mod3 i to minutter. Det powerplay sikrede ikke nogen yderligere scoringer fra Pirates, der afleverede pucken rundt i stedet for at skyde mere.
1-3 efter 2. periode, hvor det var Pirates, der havde kontrol over kampen, og Olimp lignede et hold, der var gået tør for kræfter.

I starten af 3. periode var det igen Pirates, der sad på spillet. Dog uden at få scoret, og Olimp fik muligheden i powerplay i fire minutter, da Mikkel Højbjerg røg ud for en høj stok på Georgjis Pujacs. Men Olimp fik ikke sat spillet særligt godt op, og i stedet var det Jeppe Jul Korsgaard, der fra en nærmest umulig vinkel sendte pucken ind på armen af Zakrevskis i målet og i mål til 1-4. Det lignede en afgørelse, og dermed en plads til Pirates ved SuperFinal i januar måned.
Olimp satsede mere mod slutningen, men Pirates var mere friske og kunne let løbe om hjørner med Olimps defensiv. Thomas Spelling fik muligheden med en friløber, men hans afslutning sad lige på Zakrevskis i målet.
Det store drama kom med små otte minutter igen af perioden, da Kristians Zelts tacklede Nikolaj Carstensen ind i banden og bagefter gav sig til at tæske løs på ham, mens holdkammerater forsøgte at skille de to spillere af, så kom der også modstandere til. Det gav Pirates powerplay i store dele af resten af kampen, og det blev også udnyttet til at score tre gange yderligere.
Pierre-Olivier Morin scorede to gange og Julian Jakobsen scorede det sidste mål for Pirates. Frustrationerne sad udenpå trøjen på Olimp, og Garth Murray sendte flere af de unge spillere ind mod slutningen, da Olimp spillede med høje albuer.
Olimp fik reduceret til 2-7 ved Krists Apsitis, men det var ren kosmetik på resultatet. Tiden løb af uret, og Pirates kunne juble over en plads ved SuperFinal stævnet i starten af januar.
Da fløjten havde lydt var der voldsom diskussion mellem de to cheftrænere fra hver deres bænk, hvor det så ud til, at de ikke var tilfredse med den spillestil, der var lagt for dagen fra de to hold.

I SuperFinal bliver et opgør mellem hviderussiske HK Gomel, kasakhstanske Karaganda, danske Aalborg Pirates samt enten slovakiske Poprad eller polske Krakow. Det afholdes i weekenden 7.- 9. januar 2022 hos en af de deltagende klubber, men det vides endnu ikke hvilken.


Mikkel Højbjerg dobbelt målscorer i sejr over mestrene Sejr i vigtig kamp mod Gomel