Aalborg Pirates har ikke blot landets suverænt bedste hold, der vandt grundserie med hele 18 point ned til nummer 2. Aalborg Pirates har også landets suverænt bedste og mest trofaste fans.

De 24 hjemmekampe i grundserie blev gennemsnitlig overværet af godt 3.000 tilskuere – et gennemsnit, der for hele sæsonen ville være forøget betragteligt, når der havde været omring 5.000 tilskuere til hver af de kommende slutspilkampe.
Men her stopper det ikke. Nu gælder om fortsat at bakke op om Aalborg Pirates - når en fjende som Corona-virus har sendt Piratskibet i dok og dermed i en truende fatal økonomisk situation - så gælder det om at stå sammen, selv om modvinden er mere end en stiv kuling.

Alle agterudsejlet
En af Piraternes kreative og administrative folk på land fandt på at starte en støtteindsamling ved at sælge billetter til DEN AFLYSTE FINALE. Ambitionsniveauet blev sat så højt som 6.666 billetter af 150 kr. Det ville give 1 million kr. Andre klubber lagde sig i kølvandet på Piratskuden, men forblev agterudsejlet. I skrivende stund er vi på vej med de 5.555 støttebilletter, og der er endnu en uge til at nå målet med det magiske tal 6.666. Altså 4444 skal lige passere 5555 for at nå endestationen 6666. Det er der en lille uge til.

Spillertrøjer indbragte 110.000 kr.
Indtil da kan vi glæde os over og ikke mindst være stolte over, at rigtige Piratfans har kikket dybt i egen skattekiste og fundet nogle guldmønter frem, således at salget af hjemmebanetrøjer indbragte 66.000 kr. mens udebanetrøjerne måtte ”nøjes” med at indbringe 44.000 kr.
I alt 110.000 til en slunken Piratkiste – en kiste, som manglede mønter på grund af manglende indtægter i slutspillet.
Flot og suverænt gået.

Lefebvre toppede
Han var den senest tilbagekomne i Pirattrøjen. Alligevel gik trøje nr. 40 med Martin Lefebvre for trøjeaktionens højeste bud 4.501 kr. – men der var en snyder, der ikke ville betale eller give sig til kende, så andenpladsen fik trøjen – nemlig bestyrelsesmedlem Henrik Hedegaard for 4 kr. mindre. Samme Henrik Hedegaard er nærmest født ind i hockeysporten. Hans far, Lars Hedegaard, var en overgang formand for AaB Ishockey, og lille Henrik fik da også hurtigt et par skøjter på. Hvor langt Henrik fik drevet det på isen, kan han sikkert selv berette om en dag.
Selvfølgelig fik også Pirates mest trofaste fan, Mads Poul Jensen, sin hjemmebanetrøje med nr. 54 Felix Scheel (mere om dette i en senere artikel red.).

Stærke kvinder
Selvfølgelig markerede den feminine side sig også, når det gjaldt om at sikre sig en rigtig mandetrøje.
Forkvinden for Pirates Support Signe Rasmussen sikrede sig selvfølgelig kaptajnens udebanetrøje, nemlig nr. 61 Julian Jacobsens. Men en anden stærk kvinde, selveste chefcoach Garth Murrays samleverske Anna Aldenryd havde kikket dybt i egen skattekiste og fundet mønter nok til at kunne sikre sig Sebastian Bergholts udebanetrøjer nr. 41.

Stadig trøjer og billetter
Til alle, der ikke havde held til at sikre sig en spillertrøje, så fortvivl ikke. Det er stadig muligt at købe støtte T-shirt. Og så er der jo billetter til DEN AFLYSTE FINALE

PS: Når skribenten har tilladt sig at skrive suverænt bedste og mest trofaste fans, så dækker ordet fans bredt. Alle der på den ene eller anden måde i det daglige bakker op om Aalborg Pirates er selvfølgelig Pirats-fan.


Mads Poul sov i timen da han tabte til værdig Pirat-fan Sølvtårer da AaB første gang kom på medaljekurs