Under fredag aftens Metalligakamp på TV 2 Sport mellem Esbjerg og Aalborg Pirates foretages der lodtrækning til Final 4, som har deltagelse af de to københavnske klubber Herlev og Rungsted samt de to nordjyske Frederikshavn og Pirates.

Under fredag aftens Metalligakamp på TV 2 Sport mellem Esbjerg og Aalborg Pirates foretages der lodtrækning til Final 4, som har deltagelse af de to københavnske klubber Herlev og Rungsted samt de to nordjyske Frederikshavn og Pirates.
Såvel Frederikshavn som Pirates deltog også i Final 4 sidste sæson i Bentax Isarena, men mødtes desværre ikke, da Pirates tabte sin semifinale til Rungsted, mens Frederikshavn tabte finalen, ligeledes til Rungsted. Nu krydses der nordjyske fingre for en finale mellem landsdelens to klubber.
Derfor en ønskelodtrækning, som giver mulighed for en nordjyske finale. Altså semifinaler: Pirates-Herlev/Rungsted og Frederikshavn-Herlev/Rungsted.

Værtskabet
På ligaforeningens møde 2. december afgøres værtskabet for sæsonens Final 4. Udbudskriterierne er sendt ud til klubberne, som nu kan byde ind på at blive arrangør. Der skal vælges mellem Herlev, Rungsted og Pirates. Frederikshavn har på forhånd meldt fra, da Nordjysk Bank Arena i finaledagene 31. januar og 1. februar er optaget af et andet arrangement.
Altså kampen om at blive Final 4-arrangør står mellem Herlev, Rungsted og Aalborg Pirates. Sidstnævnte var arrangør i sidste sæson og høstede stor anerkendelse for arrangementet.
Aalborg Pirates direktør Thomas Bjuring udtaler:
-Efter offentliggørelsen af udbudskriterierne synes vi, at Aalborg står stærkt som arrangør af dette års Metal Final 4. Ligaforeningen evaluerede efter sidste år både udbudsprocessen og selve afholdelsen af event, og her var der kun tilfredshed at spore hos de deltagende hold samt DIU. Der skal ikke herske tvivl om, at vores bud på afholdelsen af Metal Final 4 vil være ambitiøs og endnu bedre end sidste år.

Tilskuere
Der er ingen tvivl om, at Aalborg vil kunne trække langt flere tilskuere. Bentax Isarena har plads til 5.000 tilskuere, mens der maksimalt kan være 2.500 i Rungsted og 2.000 i Herlev.
Aalborg Pirates har på hjemmebane i denne sæson samlet knap 30.000 tilskuere, mens hverken Rungsted eller Herlev har passeret de 10.00 tilskuere.
Tager man tirsdagens spillerunde er tallene:
Herlev-Odense……..582 tilskuere.
Rungsted-Esbjerg….772 tilskuere.
Pirates-Rødovre.…2.198 tilskuere.

Svingende resultater
Tilbage til fredag aftens Tv-opgør mellem Esbjerg og Pirates.
Esbjergs resultater har indtil nu har været meget svingende. I forrige runde tabte holdet på egen is 0-4 til Frederikshavn, men tog tirsdag aften på udebane en bemærkelsesværdig revanche, idet de bankede de regerende mestre fra Rungsted med tenniscifrene 6-0.
Til trods for at Esbjerg har det maksimale antal udlændinge på otte (fem canadiere og tre fra UAS), var det holdet fjerdekæde med tre danskere, der gik forrest. Valdemar Ahlberg, Sune Hjulmand og David Madsen stod for halvdelen af de seks scoringer. Esbjerg tog hjemmeholdet på sengen og vandt første periode med 3-0. Skudstatistikken sagde 11-2 i vestjydernes favør. Så nu er Piraterne advaret.

Opstillingen
Esbjerg spillede med fire angrebskæder og tre backpar. Det samme ventes Piraterne at gøre, formentlig med følgende opstilling:
Jeppe Jul Korsgaard, Olivier Hinse og Kiril Kabanov.
Felix Scheel, Pierre-Oliver Morin og Thomas Spelling.
Martin Højbjerg, Julian Jacobsen og Mikkel Højbjerg.
Sebastian Brinkman, Tobias Ladehoff og Thom Flodqvist.
Sebastian Thornberg og Lasse Bo Knudsen.
Tim Davison og Anders Krogsgaard.
Victor Panelin-Borg og Nikolaj Carstensen.
På mål selvfølgelig Georg Sørensen, og på bænken Jesper Wulff (målmand), Mads Falborg Iversen (forsvar) og Jonas Jakobsen (forward).


Spillerstatistik efter runde 19. Spillerstatistik efter runde 18.