Fredag aften tager Pirates til Rungsted for at få den perfekte start på serien. Rungsted tager imod, og Pirates har haft et godt tag på Rungsted i denne sæson, men grundspil er en ting, mens slutspillet er noget helt andet.

Fredag aften starter finaleserien, når Rungsted Seier Capital tager imod Pirates i den første kamp i serien, der spilles bedst-af-7.

Pirates er kommet til finalen via en hård serie mod Esbjerg Energy, der blev besejret med 4-2 i kampe. Pirates tog sejren i den sidste kamp med 2-3 i Esbjerg, hvilket sendte stor jubel gennem hele holdet, hvor de var samlet omkring George Sørensen i målet.
Kigger man på noget statistik for serien, så scorede Aalborg 22 mål over de seks kampe mod Esbjerg, og lidt overraskende var det Julian Jakobsen, der scorede flest mål, da han scorede syv mål, og flere af dem var vigtige mål. Så vores kaptajn er steppet op i slutspillet.

I grundspillet var det Josh MacDonald, der endte med at blive topscorer for Pirates, og han sad over i kvartfinalerne mod Herlev Eagles, og efter et par pointløse kampe i de første to mod Esbjerg i semifinalen, så slog han til i de sidste fem, hvor det blev til seks mål og tre assists.
I målet har Pirates en god sidste skanse i George Sørensen, og selvom han ligger med en redningsprocent på under 90, så har det været store og vigtige redninger, som George har disket op med i flere situationer, der har været med til at vende kampene til Pirates' fordel.

Kigger man på sæsonen mod Rungsted, så har det været en god sæson. Seks kampe spillet mod dem, og det er endt med fem sejre til Pirates og bare et nederlag. Målscoren er også ganske stabil på 28-15, men grundspillet er en ting, mens slutspillet er noget helt andet, hvilket vi så i vores egen serie mod Esbjerg, som vi ikke havde besejret i hele grundspillet.

I sidste hjemmekamp mod Esbjerg Energy måtte Tobias Ladehoff udgå med en skade mod slutningen af 3. periode, og han var ikke med i Esbjerg til den kamp, der sendte Pirates videre til finalen. Der er ikke noget nyt omkring hans skades omfang.

Der er kampstart kl. 19.30 i Bitcoin Arena i Rungsted, hvor TV2SPORT vil være på plads fra kl. 19.00 med optakt.


Julian J: Det gælder om at tage de rette beslutninger på blå linje HARDT OG JAKOBSEN: Bedste venner er største konkurrenter i de næste to uger