Tirsdag aften spilles grundspillets sidste hjemmekamp, når Esbjerg Energy kommer på besøg i Bentax Isarena. Esbjerg er et af de hold, der har taget sejren i Bentax Isarena, men vi skal bare bygge videre på det spil, som vi har vist i de seneste kampe, så kommer der igen tre point på kontoen.

Tirsdag aften er det tid til, at Esbjerg Energy kommer på besøg i Bentax Isarena. Pirates er sikre på at vinde grundspillet, mens Esbjerg kæmper med Herlev om at blive enten nummer 6 eller 7, hvilket sandsynligvis vil betyde en kvartfinale mod Herning eller SønderjyskE. Dog kan en del ændre sig endnu i tabellen omkring top4.

Fredag aften blev det til en perfekt sejr på 4-0 over lokalrivalerne fra Frederikshavn, mens det søndag blev til en sejr på 3-2 på udebane i Vojens.
Pirates var ellers nede med 0-2 efter 1. periode, men tre powerplay mål i 2. periode gjorde udslaget til Pirates.
I 3. periode blev der kæmpet af hele holdet, så SønderjyskE ikke kom tilbage i kampen. Med sejren rundede Pirates også de 100 point for sæsonen, hvilket er noget af en milepæl i Metal Ligaen.

Esbjerg Energy er i øjeblikket på 6. pladsen á point med Herlev, men da man har det bedste indbyrdes regnskab af de to hold, så er man placeret over Herlev. Esbjerg havde en stor mulighed få at tage et lidt større skridt væk fra Herlev, da de søndag eftermiddag spillede på hjemmebane mod Odense. Esbjerg kom bagud, og kæmpede sig tilbage til 3-3 i ordinær tid, inden at man tabte efter straffeslag. Dermed fik man kun et point mod bundholdet.

I denne sæson er det blevet til nogle tætte kampe mod Esbjerg. Tre kampe er endt uafgjort i ordinær tid, hvor Pirates har vundet to af dem i overtid eller straffeslag. De sidste to kampe er endt med hjemmesejre med en til hver.
Det er stort set så lige, som det kan blive omkring point mellem holdene, hvor Pirates har hentet otte, mens Esbjerg har hentet syv.

I de seneste par kampe har Pirates stillet op i stærkeste opstilling, hvor det kun var langtidsskadede Marcus Pedersen, der sad over.

Selvom grundspillet er afgjort, så støt drengene kampen igennem, så de kommer ind i slutspillet på den bedst mulige måde.

Anders Krogsgaard: Det vil altid være specielt at møde sin gamle klub VIDEO: Se højdepunkterne fra SønderjyskE-Aalborg