En uge efter Aalborg Pirates vandt sin kvartfinale serie imod Herlev Eagles med 4-0 i kampe, blev semifinalemodstanderen fundet. I semifinalen skal Piraterne op imod Esbjerg Energy, som var ude i syv hårde kampe imod Frederikshavn White Hawks for at booke pladsen.

I denne sæson har Esbjerg været Aalborgs rent statistisk været en mareridtsmodstander for Piraterne. Alle syv kampe, i henholdsvis grundspillet og Final 4, har Esbjerg vundet i denne sæson. Det skal dog siges, at Aalborg er blevet bedre og bedre i de indbyrdes kampe i sæsonen, og de seneste fire kampe har været utroligt tætte med scoringer i tomt mål eller overtidsejre til Esbjerg. Derfor er der bestemt grund til at tror på, at forbandelsen fra grundspillet kan brydes i semifinalen.
Dette håb forstærkes af at Esbjerg har haft et formdyk siden Final 4, mens Aalborg har haft en forrygende formkurve siden Final 4. Det var eksempelvis nok til at skaffe andenpladsen i grundspillet foran netop Esbjerg, og dermed hjemmebanefordelen i serien.

Aalborgs seneste kamp imod Herlev, var formentlig deres mest komplette i årets playoff, hvor de var i kontrol i stort set hele opgøret. Kun halvandet minuts manglende fokus i anden periode gjorde kampen spændende. En af de store styrker hos Aalborg Pirates har været deres evner til at komme tilbage i kampenes tredje periode, hvilket gav dem flere sejr i kvartfinalen.

I hele kvartfinaleserien imod Herlev manglede Aalborg Pirates Josh MacDonald, efter en skade i de sidste kampe af grundspillet. Der er forsat intet nyt på skadesfronten eller om Josh MacDonalds deltagelse i kamp 1 af semifinalen.

Kamp 1 i serien spilles tirsdag den 30. marts i Bentax Isarena klokken 17:50 og kan ses på stream, som der vil komme link i løbet af tirsdag formiddag på Facebook og her på hjemmesiden.


STREAM: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy Pressemeddelelse – 2 år mere til Nikolaj Carstensen