Fredag aften kommer Esbjerg Energy på besøg i Gigantium, og Pirates skal bygge videre på de seneste to sejre på udebane, hvor SønderjyskE og Rødovre Mighty Bulls er besejret med samlet 15-3 i målscore. Esbjerg bliver dog en hård modstander, som vi havde problemer med i grundspillet sidste sæson, men kunne sende ud i semifinalen af slutspillet.

Aalborg Pirates vender tilbage til Gigantium for første gang i to uger, når Esbjerg Energy kommer på besøg til fredagens kamp. Siden seneste hjemmekamp, der gav en sejr på 2-1 over Frederikshavn har Pirates spillet tre kampe på udebane, hvor det er blevet til et nederlag til Herlev samt to sejre over SønderjyskE og Rødovre.

Onsdag aften var Pirates på besøg i Rødovre, hvor det endte med en storsejr på hele 1-9. Rødovre havde et par store muligheder i 1. periode, men det var Pirates, der var foran med 1-3, og siden lykkedes alt for Pirates i 3. periode, hvor der blev scoret hele seks gang efter et større Rødovre kollaps.
Tobias Ladehoff blev noteret for et hattrick i 3. periode, og flere spillere blev noteret for point. Charlie Curti spillede sin debutkamp og blev noteret for en assist til Jeppe Jul Korsgaards mål til 1-6.

Pirates er på 1. pladsen i Metal Ligaen efter fem sejre i seks kampe, mens Esbjerg Energy i øjeblikket er på 4. plads, men de har dog spillet næstfærrest kampe af alle hold. Esbjerg spillede senest mod Herlev Eagles, som de besejrede med 6-4 på hjemmebane, mandag aften. Esbjerg tog hurtigt en stor føring, og det var med til at holde Herlev fra at komme tilbage i kampen.

Til kampen i onsdags var Pirates uden Frederik Søgaard (målmand), hvilket gav plads til den 16-årige Kristers
Steinbergs på holdkortet. Derudover var Pirates uden de to forwards Emil Marcussen og Kirill Kabanov, og der er ikke nogen tidshorisont i øjeblikket på, hvornår de kommer til at spille med igen.

I denne sæson har Pirates kun mødt Esbjerg en gang, hvilket var i en træningskamp lige op til sæsonen, hvor Pirates vandt med 2-3 i Esbjerg. Det var en kamp, hvor Pirates tog en del udvisninger, men Esbjerg var ikke effektive på mulighederne. I sidste sæson havde Pirates problemer med Esbjerg i grundspillet og Final4 semifinalen, men der blev taget revanche i semifinaleserien, da Esbjerg blev besejret med 4-2 i kampe.

Der er kampstart kl. 20.45 i Gigantium Isarena.


Vær med i Veteran Match: Metal Ligaen hjælper veteraner videre i livet  VIDEO: Se højdepunkterne fra Rødovre-Aalborg