4. gang var ikke lykkens gang for Pirates mod Energy. Trods en god indsats blev det til et nyt nederlag - denne gang på 2-4. Pirates havde en føring på 2-1 i starten af 3. periode, men Esbjerg udnyttede deres muligheder til sejr.

Aalborg Pirates - Esbjerg Energy 2-4 (0-1, 0-0, 2-3)
Mål: 17:57 0-1 Craig Puffer (Wejse), 41:46 1-1 Josh MacDonald (Morin, Donaghey), 45:54 2-1 Julian Jakobsen, 49:23 2-2 Rasmus Bjerrum (Nielsen, Madsen), 53:38 2-3 Brady Shaw (Sherman, Knight), 58:16 2-4 Rasmus Bjerrum (Madsen, Christensen) EN

Udvisninger: Pirates 5x2 min., Energy 3x2 min.
Tilskuere: 0

Pirates var på jagt efter revanche mod Esbjerg Energy, der har besejret Pirates i alle tre indbyrdes opgør indtil videre i denne sæson. Pirates kunne også næsten stille med stærkeste opstilling, hvor kun Martin Højbjerg var skadet, mens papirerne endnu ikke var i orden på den nye forward, Ben Duffy.
Energy har spillet en del fysisk ishockey mod Pirates i denne sæson, hvilket ikke har været Pirates' kop te, men kunne Pirates ramme det hurtige skøjteløb, så ville det være godkendt i kampen. Der var som

Forud for kampen blev Jeppe Jul Korsgaard hyldet for sine første 300 kampe i Pirates-trøjen.

Pirates var tæt på den perfekte start på kampen, men Thomas Spelling og Julian Jakobsen kunne ikke få sendt pucken over stregen. Generelt var det Pirates, der startede kampen rigtig godt og kom frem til flere gode muligheder, hvor skrapheden dog manglede i afslutningen.
Det var kun sporadisk, at George Sørensen blev sat på de store prøver, ellers arbejdede defensiven godt med at holde Esbjerg på ydersiden.
Aalborg-drengen, Mads Søgaard, i Esbjerg målet blev flere gange sat på prøver af Pirates' offensiv, hvor især Kirill Kabanov flere gange satte ham på prøve.
Pirates fik kampens første powerplay, og selvom det ikke gav scoring, så kunne man se, at der var blevet trænet en del på det. Ligeledes kunne man se Martin Lefebvres betydning på blueline, hvor han fordelte pucken rundt.
Kort efter var det Esbjerg, der kom i overtal, hvor de dog ikke fik scoret, men kort efter stødte Jonas Jakobsen sammen med Christian Wejse, og Craig Puffer kom afsted mod George Sørensen, hvor han sendte pucken mellem benene på George Sørensen til esbjergensisk føring.
0-1 var stillingen efter 1. periode efter en stærk periode af Pirates.

Pirates kom lidt mere under pres fra Esbjerg i starten af 2. periode, hvor George Sørensen flere gange måtte diske op med redninger. Men det var stadig en kamp i et godt tempo fra begge holds side, hvor der kom chancer i begge ender.
Esbjerg fik muligheden i powerplay, men et godt boxplay lukkede Esbjerg ned, så de ikke kunne komme yderligere foran.
Pirates havde også deres muligheder i powerplay, hvor Mikkel Højbjerg var millimeter fra at udligne, men Mads Søgaard fik lige samlet benene og holdt pucken ude af målet. Kort efter var Søgaard igen helten for Esbjerg, da han nåede fra stolpe til stolpe, da Daniel Madsen havde muligheden.
Tobias Ladehoff havde chancen med sekunder tilbage, men han fik overplaceret skuddet.
0-1 var stadig stillingen efter 2. periode.

Pirates fik den perfekte start på 3. periode, da Morin afleverede til MacDonald, der skøjtede ind og sendte pucken op i målhjørnet over gribehandsken på Søgaard til udligning 1-1. Esbjerg brokkede sig en smule, og mente, at der var offside, men MacDonald var millimeter onside i situationen.
Det mål gav noget gejst til Pirates, der kom frem til flere muligheder, og marginalerne var på Pirates' side, da Julian Jakobsen sendte pucken i maven på Søgaard, men pucken hoppede alligevel i mål til Pirates føring på 2-1.
Pirates kom under pres fra Esbjerg, da Jeppe Jul Korsgaard røg i udvisningsboksen for forsinkelse af spillet. Esbjerg havde mulighederne, hvor George Sørensen kunne være glad for stolpen. Esbjerg scorede ikke i overtal, men kort efter fik Esbjerg udlignet, da Rasmus Bjerrum kunne sende pucken ind bag George Sørensen efter en hurtig Esbjerg omstilling.
Pirates kom under et større pres, hvilket resulterede i, at Esbjerg kom foran ved Brady Shaw efter, at Esbjerg i længere tid havde haft pucken i Pirates' zone.
Med ca. 2½ minut igen på uret tog Garth Murray sin timeout og satsede uden George Sørensen i målet.
Pirates fik sat spillet op til Josh MacDonald, men hans afslutning sad lige i maven på Søgaard. I stedet kunne Esbjerg skøjte ned og sende pucken i nettet til 2-4, hvilket lukkede kampen.
Pirates forsøgte igen uden målmand, men det lykkedes ikke at få sat spillet rigtigt op.

Pirates spiller næste gang på søndag, hvor modstanderen igen er Esbjerg Energy - denne gang på udebane med kampstart kl. 15.00.


Pirates TV: Interviews efter Aalborg mod Esbjerg STREAM: Aalborg Pirates-Esbjerg Energy