Med seks spillerunder tilbage af grundspillet har Pirates allerede definitivt sikret sig førstepladsen – en førsteplads, der giver ret til at starte først på hjemmebane i slutspilsrunderne (kvartfinale og forhåbentlig også semifinale og finale), og hvis det skulle blive nødvendigt med en syvende kamp også at have hjemmebanefordel.
De resterende kampe - uden at toppladsen kan røres - betyder ikke, at Pirates kan slappe af i de kommende tre uger:
-Vi skal på ingen måde gå ned i kadence, men betragte de seks kampe som slutspilkampe, siger sportschefen Ronny Larsen. Vi skal træne og spille slutspilkampe op til den første kvartfinalekamp.

Målrettet træning
Træningen vil dog blive mere målrettet:
-Vi skal træne systemer og blive endnu skarpere til at lave mål, og så skal vi se noget mere på det defensive. Vi har på det seneste lukket for mange mål ind, og der har også forekommet for mange personlige fejl. Men jeg synes, at vi fik vist nogle af de rigtige takter sidst mod Odense, der til trods for at fynboerne ikke kan nå mere i denne sæson bestemt ikke har lagt sig fladt ned.
Med hensyn til kædeformationerne ligger det rimelig fast, at Piraterne vil spille med fire angrebskæder samt med seks eller måske syv backer, der roterer.

Styrket med Lefebvre
Det har styrket backposionerne, at den måske bedste back i hele Metalligaen i guldsæsonen Martin Lefebvre er kommet tilbage og er godt på vej tilbage mod storformen.
Nu venter man blot på, at Olivier Hinse, der har været ude med en ankelskade i de seneste fem-seks kampe, atter blive klar til at træde ind på holdet.
-Hinse er godt på vej tilbage, og vi forventer, at han kan få spilletid i de sidste par kampe i grundserien, således at han er i form til kvartfinalerne, slutter Ronny Larsen, der melder om god stemning og optimisme i truppen, hvor alle ser frem til de spændende slutspilskampe.

Rungsted venter
Men forinden venter der tirsdag aften endnu en hjemmekamp, nemlig mod de forsvarende danske mestre fra Rungsted Seier Capital, som Pirates har haft et godt tag på i denne sæson.
Af de hidtil afviklede fem indbyrdes kampe har Piraterne vundet de fire. De to på hjemmebane så klart som 5-2 og 6-3.
Før tirsdagens opgør ligger Rungsted på femtepladsen to point efter Frederikshavn, men for en kamp færre end vendelboerne.
Pirates fører suverænt med 91 point – 16 mere end SønderjyskE, der i skrivende stund, er på andenpladsen.

100 point venter
Måske kunne et mål - inden første kvartfinaleopgør 13. marts i Bentax Isarena - være ikke blot at nå det runde tal 100 point, men også at lægge yderlige point til.


Travl sportschef har skrevet kontrakt med seks spillere VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg mod Odense 18/2