Pirates kunne have hentet ind på SønderjyskE i toppen af Metal Ligaen efter deres nederlag i Herlev. Det endte dog med et nederlag til Pirates på 1-3 i en kamp, hvor det var Herning Blue Fox, der var toneangivende.

Tirsdag var der stormøde i Sparekassen Danmark Isarena, da Herning Blue Fox kom på besøg for at få revanche for Final4-finalen. Der var også gensyn for Oskar Drugge, der havde taget turen til Aalborg fra netop Herning forud for sæsonen. Det var to stærkt besatte hold, der tørnede sammen tidligt i sæsonen for at få det første praj omkring sæsonen.

Hos Aalborg var man stadig uden Mikkel Højbjerg, ellers stillede man med samme kæder, som besejrede Frederikshavn White Hawks med 4-2 i fredags. Målmandsduellen stod mellem Thomas Lillie for Aalborg Pirates og Macmillan Carruth for Herning Blue Fox.

Pirates startede kampen bedst og kom også til et par gode muligheder, men det var Herning Blue Fox, der kom først på måltavlen, da en fejl i midtzonen blev kostelig, da Brett Perlini fandt Mathias Bau Hansen, der kunne bringe Blue Fox foran med 0-1 på deres første skud på mål.
Der skulle ikke gå lang tid, før Pirates havde udlignet på scoring af Patrick Bjorkstrand, der sendte et håndledsskud afsted over gribehandsken på Macmillan Carruth i Herning målet. En fortjent udligning efter spil og chancer i de første små syv minutter. Det var Bjorkstrands tredje kamp i træk med scoring.
Det var Blue Fox, der fik kampens første powerplay, da Anders Koch røg ud i et par minutter, uden at det dog gav de store chancer. Med lidt under fem minutter igen af perioden blev Blue Foxs, Phil Marinaccio, ramt uheldigt af pucken, da den gik via hans egen stav og op i hovedet, og kampen blev afbrudt i nogle minutter, mens isen blev gjort klar igen efter uheldet. Han blev syet, men måtte ikke deltage i resten af kampen.
Tobias Ladehoff var tæt på at bringe Pirates foran på et mål, der ville have været en tro kopi af hans første scoring i Rødovre, men Carruth diskede op med en hurtig gribehandske.
1-1 efter 1. periode, hvor der var chancer i begge ender af isen.

Da Pirates startede 2. periode i undertal, og Tobias Ladehoff fik en udvisning for slashing, så endte Herning med at være 5mod3 i næsten to minutter, men Herning kom ikke til de store chancer, og boxplay gjorde det svært for Herning at komme til de store chancer.
Pirates fik den første mulighed i powerplay, da Patrick Madsen måtte til afkøling efter en tackling på Oliver Anker i det ene hjørne. Udvisningen skulle dog først ses igennem, og det endte med en 2minutters udvisning. Powerplayet fungerede ikke for Pirates, og et lille halvt minut efter kunne Mathias Bau bringe Herning foran igen på en afslutning, som Thomas Lillie gerne ville have taget.
Pirates fik endnu en mulighed i powerplay, men der var ikke noget, at der ville lykkedes for Pirates i opspillet, og man kunne ikke få sat spillet op til muligheder.
1-2 efter 2. periode, hvor det var Herning, der var bedst, mens Pirates ikke kunne være tilfredse med ret meget af den periode.

Skulle Pirates have noget ud af kampen, så skulle man spille bedre end, man havde gjort i 2. periode, men det blev straks værre efter små fire minutter, da Mathias Bau Hansen afsluttede mod mål, men pucken endte ved Thomas Andersen, der let kunne sende den ind bag Thomas Lillie.
Pirates var udisciplineret i egen zone, men tog også en del udvisninger, hvilket gav et større momentum til Herning, der fik en del spil med pucken, og det gjorde det svært for Pirates at få sat noget spil sammen.
Med omkring syv et halvt minut igen af 3. periode fik Pirates en gylden mulighed i powerplay, og med omkring et halvt minut tilbage af den, så fik Pirates muligheden i 5mod3. Det gav ikke den store chance, og powerplayet hang generelt ikke sammen for Pirates.
Med et lille minut igen satsede Pirates uden Thomas Lillie i målet, men det lykkedes ikke for Pirates at gå sat spillet på, så man kunne komme til de store chancer.

Pirates spiller næste gang på fredag kl. 20.00, hvor turen går til Vojens, hvor SønderjyskE tager imod.

Kampfakta:
Aalborg Pirates - Herning Blue Fox 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
04:32 0-1 Mathias Bau Hansen (Perlini, Marinaccio)
07:11 1-1 Patrick Bjorkstrand (Kabanov, Gooch)
27:11 1-2 Mathias Bau Hansen (Perlini, Hansson)
43:58 1-3 Thomas Andersen (Perlini, Bau Hansen)

Udvisninger:
Pirates: 5x2 min.
Blue Fox: 3x2 min.

Tilskuere: 2383


VIDEO: Højdepunkter fra Aalborg mod Herning 27/9 Kom og oplev militært isenkram inden kampen