Søndag eftermiddag blev det til et nederlag, da Pirates var på besøg i Rungsted. Det var ligaens nummer 2, der tog i Pirates, og det endte med et nederlag til Pirates på 3-0. Rungsted grundlagde sejren i 2. periode med to scoringer og skøjtede den hjem i 3. periode.

Rungsted Seier Capital - Aalborg Pirates 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Mål: 20:29 1-0 Mattias Persson (Hanna, Hardt), 26:13 2-0 Mattias Persson (Hardt, Olsson), 52:05 3-0 Bertram Jelert Kristensen (J. Røndbjerg)

Udvisninger: Capital 3x2 min., Pirates 1x5+20 (Lasse Bo Knudsen), 2x2 min.
Tilskuere: 0

Efter en lille julepause skulle Pirates på pointjagt i det sjællandske, og selvom vejrguderne truede med at lukke Storebælt, så drog Pirates på togt.
Ombord var der en debutant i Lukas Bach Nielsen, der var med holdet grundet yderligere fravær i truppen, hvor Pirates manglede backen Martin Lefebvre samt forwards Mikkel Højbjerg, Martin Højbjerg, Thomas Spelling og Daniel Madsen. Dermed var Jonathan Brinkman tilbage på holdet, men der var skrevet et par nye folk på listen.

Pirates lignede et hold, der fokuserede en del på defensiven i 1. periode, hvor man ikke ville tillade Rungsted at få de helt store chancer. Pirates forsøgte at blive farlige på omstillinger, hvor det var Josh MacDonald, der havde Pirates' største chance i 1. periode.
Rungsted fik chancen i powerplay, da der var et mindre koks i udskiftningerne for Pirates, men Pirates arbejdede godt i undertal og holdt Rungsted fra de store chancer.
Rungsted fik et større overtag i perioden som tiden gik, og George Sørensen fik mere og mere at lave i løbet af perioden, men han lukkede godt af, og tillod ikke de store returpucke.
Mod slutningen af perioden kom Pirates igen i undertal, da Jonas Jakobsen ramte Rungsteds Charlie Sarault med en høj stav, men igen fik Rungsted ikke sat det store powerplay op, og Pirates kunne skøjte til pause med 0-0.

Pirates fik næsten den værste start på 1. periode, da Mattias Persson efter bare 29 sekunder kunne sende sin egen returpuck i nettet. Rungsted fik sat Pirates under pres i store dele af starten af perioden, og det endte også med at koste et mål til 2-0. Mattias Persson endte med at stå fri i en spids vinkel, hvor skuddet kom over Georges skulder ved den nærmeste stolpe. Et mål, som George Sørensen uden tvivl vil ærgre sig over.
Midtvejs i perioden blev Lasse Bo Knudsen sendt tidligt i bad for en slashing på Shane Hanna i offensiv zone, og det gav Rungsted muligheden med powerplay i fem minutter. Pirates kæmpede godt i undertal, hvilket var vigtigt, så man kunne holde Rungsteds føring på bare to mål inden 3. periode.

Pirates kom godt ud til 3. periode, hvor Carl Neill havde en stor mulighed for at reducere efter små fire minutter, men hans afslutning gav ikke mål. Pirates arbejdede videre, og fik muligheden i powerplay efter små syv minutter, men det kastede dog ikke mål af sig, da man ikke fik sat powerplayet, og det var tydeligt at se, at der manglede nogle af de erfarne kræfter her.
Rungsted fik pucken i nettet til 3-0, men det lignede bestemt, at der var interference på George i situationen, og dommerne skulle også ud at tjekke det igennem, inden de skøjtede ind og signalerede, at der var mål. Det lignede en afgørelse af kampen, og selvom Pirates kom i powerplay kort tid efter, så lykkedes det ikke for Pirates at reducere.

Pirates spiller næste gang på tirsdag, hvor turen går til Frederikshavn. Der er kampstart kl. 19.30, og der vil også komme et link til kampen i løbet af tirsdagen på hjemmesiden.

Optakt: Dobbelt op på lokalbrag STREAM: Rungsted Seier Capital-Aalborg Pirates