Det blev til et nederlag på 5-4 på udebane i Herning, inden Pirates går på julepause inden de to nytårsbrag mod Frederikshavn White Hawks, der - desværre - bliver uden tilskuere. En god kamp for begge hold, men det var Herning, der havde marginalerne på deres side.

Herning Blue Fox - Aalborg Pirates 5-4 (2-2, 1-1, 2-1)
Mål: 02:44 1-0 Oskar Drugge (Christensen, Humaloja), 12:31 1-1 Pierre-Olivier Morin (Koch, Ladehoff) PP, 14:07 2-1 Kristian Jensen (Drugge, Linnet), 14:49 2-2 Nikolaj Carstensen (Ju. Jakobsen), 26:59 2-3 Stephen Anderson (Skinnars), 31:27 3-3 Simon Schleicher (Larsen, Thomsen), 46:18 4-3 Miska Humaloja (Christensen, Nielsen), 50:29 5-3 Daniel K. Nielsen (Hansson, Christensen) PP, 59:41 5-4 Julian Jakobsen (Anderson, Bjorkstrand)

Udvisninger: Blue Fox 3x2 min., Pirates 1x5+20 (Kirill Kabanov) 3x2 min.
Tilskuere: 1316

Den sidste kamp i 2021 med tilskuere blev spillet i Herning, hvor der var topbrag, da Aalborg Pirates kom på besøg. Mens Pirates sejrede i aftes med 3-1 på hjemmebane over Rungsted Seier Capital, så tabte Herning Blue Fox efter straffeslag til SønderjyskE på udebane. Kampen skulle have været spillet i weekenden, hvor der skal spilles Continental Cup SuperFinal, men blev rykket frem af netop den årsag.

Til kampen i aften var der ikke nogen ændringer i kæderne, hvilket betød at Thomas Spelling og Victor Panelin-Borg var udenfor holdet grundet skader. Victor var igen assistenttræner, da Ronny Larsen og Kasper Knudsen heller ikke var til stede til fredagens kamp.

Det var en underholdene første periode, hvor der var mål i begge ender af isen. Der var også flere chancer, hvor Emil Kruse i Herning målet, men også George Sørensen tog godt fra i de første minutter. Dog var det Herning, der kom foran efter små tre minutter, da Oskar Drugge kunne skøjte lidt ind i banden og sende pucken i nettet bag George Sørensen. Sørensen holdte Pirates inde i kampen, og da Pirates kom i powerplay var det Pierre-Olivier Morin, der hamrede udligningen i nettet, da han fik en perfekt aflevering fra Anders Koch.
Indenfor et halv minut nåede Pirates at være bagud og så udligne til 2-2. Først blev Charlie Curti den lille i duel mod Kristian Jensen, mens Nikolaj Carstensen sendte pucken i nettet fra blueline, mens Kirill Kabanov var godt placeret foran Emil Kruse, så han ikke så skuddet.
Herning tog en challenge på målet, men tabte denne, og måtte være i undertal i to minutter, men det blev ikke udnyttet til at komme foran.

Begge hold begyndte at have mere fokus på det defensive arbejde, da der var givet for mange chancer væk i egen zone. Det blev Pirates, der kom foran, da Johan Skinnars erobrede pucken bag mål, hvor han serverede den til Stephen Anderson, der sendte den op i hjørnet til den første Pirates føring i kampen. Men det var igen en fejl bag eget mål, der blev afgørende for en scoring. Anders Koch mistede pucken til Peter Eg Larsen, der sendte den ind til Simon Schleicher, der sendte pucken sikkert i nettet til udligning 3-3.
Stillingen holdt resten af perioden ud, og kampen kunne vippe begge veje.

I starten af 3. periode måtte Pirates spille fem minutter i undertal, da Kirill Kabanov blev dømt for slew footing, da han ramte Oskar Drugge i offensiv zone. Dommerne skulle dog ud at tjekke den på video først, da de ikke var sikre i situationen.
Pirates spillede perfekt i boxplay, hvor Herning ikke kom til de store muligheder, men kort efter, at Pirates var blevet fuldtallige, så udnyttede Herning muligheden til at komme på 4-3, da Miska Humaloja fik styret pucken i nettet. Det så ud til, at det var med en høj stok, men Pirates valgte ikke at challenge den, da det kunne have kostet en udvisning, hvis man tog fejl.
Målet til 5-3, da Daniel K. Nielsen sendte pucken i nettet i powerplay, valgte Pirates at challenge, da George Sørensen mente, at der var en Herning spiller i målfeltet og til gene ved scoringen. Dommerne godkendte målet, og Pirates måtte i undertal i to minutter.
Mod slutningen tog Pirates timeout og satsede uden George Sørensen i målet, og med 18 sekunder igen gav det gevinst, da Julian Jakobsen kunne sende pucken i nettet. Pirates kom dog ikke tættere på, og måtte drage hjem fra Heden med et nederlag, men Pirates beholdte dog føringen i Metal Ligaen, da man stadig er bedst indbyrdes med Herning.

Pirates spiller næste gang om 12 dage, onsdag 29. december kl. 20.15, når Pirates tager til Frederikshavn, for at spille det første af to lokalbrag mod White Hawks.

Continental Cup Finalen flyttes til marts METAL LIGAEN UDEN TILSKUERE fra søndag og frem til 17. januar